TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Се гради гасоводната делница Штип - Кавадарци

Вест - 29.07.2016

Заврши изградбата на гасоводот Клечовце - Штип, долг 61 километар, а започна изградбата на гасоводната делница Штип - Кавадарци. За овој стратешки национален проект, вчера, кај штипските села Драгоево и Селце каде што се наоѓа една од базните ...

Заврши изградбата на магистралниот гасовод делница Клечовце - Штип

24 Вести - 29.07.2016

Заврши изградбата на гасоводот од Клечовце до блок станица 5 Штип која се наоѓа меѓу селата Драгоево и Селце, инвестиција вредна 75 милиони долари. Премиерот Димитриев истакна дека денеска успешно заврши првата фаза од гасоводот односно успешно е ...

Готов е првиот крак од магистралниот гасовод

Утрински - 29.07.2016

Маја Томиќ Заврши изградбата на првиот крак од магистралниот гасовод Клечовце до блок станица 5 Штип, меѓу селата Драгоево и Селце. Делницата е дел од проектот за изградба на Националниот гасоводен систем во Македонија и е еден од најзначајните ...

Заврши изградбата на магистралниот гасовод делница Клечовце – Штип

Алфа - 29.07.2016

Заврши изградбата на магистралниот гасовод делница Kлечовце – Штип. Целосната изградбата на гасоводна мрежа во државава е од големо значење за економијата и за компаниите. Заврши изградбата на првиот крак од македонската гасоводна мрежа ...

Заврши изградбата на магистралната гасоводна делница од Клечовце до Штип. Инвестиција 75 милиони долари

Сител - 29.07.2016

Целосно е изграден гасоводот Клечовце – Штип. Инвестицијата е вредна 75 милиони долари. Како што потсети претседателот на владечката партија Груевски, дел од средствата, или 60 милиони долари се од пребивањето на клириншкиот долг од поранешниот ...

Заврши изградбата на магистралниот гасовод делница Клечовце - Штип

Канал5 - 29.07.2016

Заврши изградбата на гасоводот од кумановско Клечовце до Штип. Оваа делница е прва гасоводна која води до источниот дел на државата, а е дел од магистралниот гасовод на државата. Гасот што ќе протече ќе им овозможи на компаниите од овој дел на ...

Магистралниот гасовод делница Клечовце-Штип однесе 75 милиони долари

Фактор - 29.07.2016

75 милиони долари вреди магистралниот гасовод делница Клечовце – Штип чија изградба според денешните најави на надлежните е завршена. Овој гасовод е долг 61 километар. Премиерот за спроведување на изборите Емил Димитриев, претседателот на ВМРО-ДПМНЕ ...

СДСМ: Десетици коктели, здравици, црвени машни од Груевски за гасоводот, а до денес гасот го нема!

А1 On - 29.07.2016

Уште колку коктели ќе направат Никола Груевски и соработниците, уште колку чаши со здравици ќе испијат, уште колку црвени машни ќе исечат за гасоводот којшто и по 10 години во Македонија се уште НЕ Е ПУШТЕН ВО УПОТРЕБА?! На денешното “одбележување ...

Заврши изградбата на првиот крак на гасоводот од Клечовце до Штип

МРТ - 29.07.2016

Комплетирана е изградбата на магистралниот гасовод од Клечовце до Штип. Трасата ќе продолжи кон Кавадарци. Во делницата од 61 километар се инвестирани 75 милиони долари и треба да го отвори патот за изградбата на новите делници.

Груевски: Изградбата на гасоводот носи економски бенефит

МРТ - 29.07.2016

„Ќе помогне за добивање една енергетска сигурност на долг рок, намалување на цените, еколошка предност во однос на користење други енергенси“, изјави претседателот на ВМРО-ДПМНЕ. Изградбата на гасоводниот систем носи економски бенефит, и додека ...

Груевски за гасификацијата: Во август и септември започнуваат да се градат уште три нови делници

Курир - 29.07.2016

Гасификацијата е одличен проект на кој долго работевме во смисла на негова подготовка, преговори и конечно минатата година успеа да се затвори се, да се затворат сите отворени прашања и да се започна градбата, вели денес во изјава за ТВ Нова ...

Заврши изградбата на магистралниот гасовод делница Клечовце – Штип

Lider - 29.07.2016

Заврши изградбата на гасоводот од Клечовце до Блок станица 5 Штип која се наоѓа меѓу селата Драгоево и Селце, инвестиција вредна 75 милиони долари. На свеченото одбележување на завршувањето на овој голем проект присуствуваа премиерот Емил Димитриев, ...

Груевски во посета на Штип

Нетпрес - 29.07.2016

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски ќе присуствува на настанот по повод завршувањето со изградба на магистрален гасовод Делница Клечовце – Блок станица 5, во непосредна близина на Штип.

Премиерот Димитриев денеска во Штип

Press24 - 29.07.2016

Претседателот на Владата на Република Македонија, Емил Димитриев, денеска ќе присуствува на одбележување на завршената изградба на Магистрален гасовод, Делница Клечовце – Штип (БС 5), како дел од Проектот за изградба на Националниот гасоводен систем ...

Заврши изградбата на гасоводот Клечовце – Штип

Република - 29.07.2016

АД за вршење енергетски дејности Македонски енергетски ресурси Скопје денеска ќе го одбележи завршувањето на изградбата на магистралниот гасовод делница Клечовце – Штип (БС 5). Изградбата на оваа делница е дел од Проектот за изградба на Националниот ...

СДСМ: Зошто изградбата на гасоводот Клечовце-Штип чини 55 милиони долари повеќе

+инфо - 29.07.2016

Десетици коктели, здравици, црвени машни од Груевски за гасоводот, а до денес гасот го нема, реагира СДСМ. Десетици коктели, здравици, црвени машни од Груевски за гасоводот, а до денес гасот го нема, реагира СДСМ.

Груевски за гасификацијата: Во август и септември почнува изградбата на уште три нови делници

Нетпрес - 29.07.2016

Гасификацијата е одличен проект на кој долго работевме во смисла на негова подготовка, преговори и конечно минатата година успеа да се затвори се, да се затворат сите отворени прашања и да се започна градбата.

Заврши изградбата на магистралниот гасовод делница Клечовце - Штип

Press24 - 29.07.2016

Заврши изградбата на гасоводот од Клечовце до Блок станица 5 Штип која се наоѓа меѓу селата Драгоево и Селце, инвестиција вредна 75 милиони долари. На свеченото одбележување на завршувањето на овој голем проект присуствуваа премиерот Емил Димитриев, ...

Груевски во посета на Штип

Точка - 29.07.2016

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски ќе присуствува на настанот по повод завршувањето со изградба на магистрален гасовод Делница Клечовце – Блок станица 5, во непосредна близина на Штип.

Заврши изградбата на магистралниот гасовод делница Клечовце - Штип

Сител - 29.07.2016

Во близина на Штип, АД за вршење енергетски дејности Македонски енергетски ресурси Скопје денеска ќе го одбележи завршувањето на изградбата на магистралниот гасовод делница Клечовце - Штип (БС 5).

СДСМ: Десетици коктели, здравици, црвени машни од Груевски за гасоводот, а до денес гасот го нема!

Локално - 29.07.2016

Уште колку коктели ќе направат Никола Груевски и соработниците, уште колку чаши со здравици ќе испијат, уште колку црвени машни ќе исечат за гасоводот којшто и по 10 години во Македонија се уште НЕ Е ПУШТЕН ВО УПОТРЕБА?! На денешното “одбележување ...

Груевски за гасификацијата: Во август и во септември почнуваат да се градат уште три нови делници

Република - 29.07.2016

Гасификацијата е одличен проект на кој долго работевме во смисла на негова подготовка, преговори и конечно минатата година успеа да се затвори се, да се затворат сите отворени прашања и да се започна градбата, вели денес во изјава за ТВ Нова ...

Заврши изградбата на магистралниот гасовод делница Клечовце – Штип

Курир - 29.07.2016

– Заврши изградбата на гасоводот од Клечовце до Блок станица 5 Штип која се наоѓа меѓу селата Драгоево и Селце, инвестиција вредна 75 милиони долари. На свеченото одбележување на завршувањето на овој голем проект присуствуваа премиерот Емил ...

Заврши изградбата на магистралниот гасовод делница Клечовце - Штип

МРТ - 29.07.2016

Изградбата на оваа делница е дел од Проектот за изградба на Националниот гасоводен систем во Република Македонија... Во близина на Штип, АД за вршење енергетски дејности Македонски енергетски ресурси Скопје денеска ќе го одбележи завршувањето на ...

Груевски за гасификацијата: Во август и септември започнуваат да се градат уште три нови делници

Скопје инфо - 29.07.2016

Гасификацијата е одличен проект на кој долго работевме во смисла на негова подготовка, преговори и конечно минатата година успеа да се затвори се, да се затворат сите отворени прашања и да се започна градбата, вели денес во изјава за ТВ Нова ...

Заврши изградбата на магистралниот гасовод делница Клечовце – Штип

Нетпрес - 29.07.2016

Заврши изградбата на гасоводот од Клечовце до Блок станица 5 Штип која се наоѓа меѓу селата Драгоево и Селце, инвестиција вредна 75 милиони долари. На свеченото одбележување на завршувањето на овој голем проект присуствуваа премиерот Емил Димитриев, ...

Заврши изградбата на магистралниот гасовод делница Клечовце - Штип

Вечер Прес - 29.07.2016

Во близина на Штип, АД за вршење енергетски дејности Македонски енергетски ресурси Скопје денеска ќе го одбележи завршувањето на изградбата на магистралниот гасовод делница Клечовце - Штип (БС 5).

Груевски: Гасификацијата е одличен проект - ќе се градат три нови делници

Press24 - 29.07.2016

Гасификацијата е одличен проект на кој долго работевме во смисла на негова подготовка, преговори и конечно минатата година успеа да се затвори се, да се затворат сите отворени прашања и да се започна градбата, вели денес во изјава за ТВ Нова ...

Изграден првиот крак од гасоводот на делницата Клечовце-Штип...

Н.Македонија - 29.07.2016

Заврши изградбата на првиот крак од гасоводот – делницата Клечовце – Штип. Вкупната должина на овој потег изнесува 61 километар, а изградбата на овој проект претставува инвестиција од 75 милиони денари.

УСПЕШНА ПРВА ФАЗА: Заврши изградбата на магистралниот гасовод - делница Клечовце-Штип

Телеграф - 29.07.2016

Изградбата на оваа делница е дел од проектот за изградба на Националниот гасоводен систем во Република Македонија, еден од најзначајните национални проекти Заврши изградбата на гасоводот од Клечовце до Блок-станица 5 Штип, која се наоѓа меѓу селата ...

Заврши изградбата на магистралниот гасовод делница Клечовце-Штип

Пулс24 - 29.07.2016

Во близина на Штип, АД за вршење енергетски дејности Македонски енергетски ресурси Скопје денеска ќе го одбележи завршувањето на изградбата на магистралниот гасовод делница Клечовце – Штип (БС 5).

Груевски: Гасификацијата е одличен проект на кој долго работевме

Пулс24 - 29.07.2016

Гасификацијата е одличен проект на кој долго работевме во смисла на негова подготовка, преговори и конечно минатата година успеа да се затвори се, да се затворат сите отворени прашања и да се започна градбата, вели денес во изјава за ТВ Нова ...

Македонија доби гасовод вреден 75 милиони долари

Вечер Прес - 29.07.2016

Во период од четири години ќе се изградат нови 204 километри од македонскиот гасовод со вкупна инвестиција од над 150 милиони евра. Ваквите капитални инвестиции и ваквата динамика на работа јасно говорат за нашиот фокус како Влада за што поскоро да ...

Заврши изградбата на магистралниот гасовод делница Клечовце - Штип

Алсат-М - 29.07.2016

Во близина на Штип, АД за вршење енергетски дејности Македонски енергетски ресурси Скопје денеска ќе го одбележи завршувањето на изградбата на магистралниот гасовод делница Клечовце - Штип (БС 5).

Груевски за гасификацијата: Во август и септември почнува изградбата на уште три нови делници

Точка - 29.07.2016

Гасификацијата е одличен проект на кој долго работевме во смисла на негова подготовка, преговори и конечно минатата година успеа да се затвори се, да се затворат сите отворени прашања и да се започна градбата.

Димитриев на одбележување на завршената изградба на магистралниот гасовод делница Клечовце – Штип

Курир - 29.07.2016

Претседателот на Владата на Република Македонија Емил Димитриев денеска ќе присуствува на одбележување на завршената изградба на Магистрален гасовод, Делница Клечовце – Штип (БС 5), како дел од Проектот за изградба на Националниот гасоводен систем ...

Груевски: Гасификацијата е одличен проект на кој долго работевме

Локално - 29.07.2016

Гасификацијата е одличен проект на кој долго работевме во смисла на негова подготовка, преговори и конечно минатата година успеа да се затвори се, да се затворат сите отворени прашања и да се започне градбата, изјави претседателот на ВМРО-ДПМНЕ ...

Заврши изградбата на гасоводот од делницата Клечовце – Штип

Макфакс - 29.07.2016

Заврши изградбата на гасоводот од Клечовце до Блок станица 5 Штип, во должина од 61 километар, која се наоѓа меѓу селата Драгоево и Селце, инвестиција вредна 75 милиони долари. Премиерот Емил Димитриев истакна дека успешно заврши првата фаза од ...

Димитриев на одбележување на завршената изградба на магистралниот гасовод Клечовце – Штип

Нетпрес - 29.07.2016

Претседателот на Владата на Република Македонија Емил Димитриев денеска ќе присуствува на одбележување на завршената изградба на Магистрален гасовод, Делница Клечовце – Штип (БС 5), како дел од Проектот за изградба на Националниот гасоводен систем ...

Груевски - Гасификацијата е одличен проект на кој долго работевме

Утрински - 29.07.2016

Гасификацијата е одличен проект на кој долго работевме во смисла на негова подготовка, преговори и конечно минатата година успеа да се затвори се, да се затворат сите отворени прашања и да се започне градбата, изјави претседателот на ВМРО-ДПМНЕ ...

Заврши изградбата на гасоводот од делницата Клечовце – Штип

Денар - 29.07.2016

Заврши изградбата на гасоводот од Клечовце до Блок станица 5 Штип, во должина од 61 километар, која се наоѓа меѓу селата Драгоево и Селце, инвестиција вредна 75 милиони долари. Премиерот Емил Димитриев истакна дека успешно заврши првата фаза од ...

Димитриев на одбележување на завршената изградба на магистралниот гасовод делница Клечовце – Штип

Lider - 29.07.2016

Претседателот на Владата на Република Македонија Емил Димитриев денеска ќе присуствува на одбележување на завршената изградба на Магистрален гасовод, Делница Клечовце – Штип (БС 5), како дел од Проектот за изградба на Националниот гасоводен систем ...

ГРУЕВСКИ: Гасификацијата е одличен проект на кој долго работевме

Телеграф - 29.07.2016

Се радувам што ова се завршува, ова е дел од нашиот план за гасификација на Македонија. Оваа траса од Клечовце до Штип веќе следниот месец ќе биде продолжена со траса која ќе доаѓа оттука, од Штип до Кавадарци Гасификацијата е одличен проект на кој ...

Заврши изградбата на магистралниот гасовод делница Клечовце - Штип

еМагазин - 29.07.2016

Заврши изградбата на гасоводот од Клечовце до Блок станица 5 Штип која се наоѓа меѓу селата Драгоево и Селце, инвестиција вредна 75 милиони долари. На свеченото одбележување на завршувањето на овој голем проект присуствуваа премиерот Емил Димитриев, ...

Димитриев на одбележување на завршената изградба на магистралниот гасовод Клечовце – Штип

Точка - 29.07.2016

Претседателот на Владата на Република Македонија Емил Димитриев денеска ќе присуствува на одбележување на завршената изградба на Магистрален гасовод, Делница Клечовце – Штип (БС 5), како дел од Проектот за изградба на Националниот гасоводен систем ...

Груевски: Гасификацијата е одличен проект на кој долго работевме

Сител - 29.07.2016

Гасификацијата е одличен проект на кој долго работевме во смисла на негова подготовка, преговори и конечно минатата година успеа да се затвори се, да се затворат сите отворени прашања и да се започне градбата, изјави претседателот на ВМРО-ДПМНЕ ...

Заврши изградбата на гасоводот од делницата Клечовце – Штип

Точка - 29.07.2016

Заврши изградбата на гасоводот од Клечовце до Блок станица 5 Штип, во должина од 61 километар, која се наоѓа меѓу селата Драгоево и Селце, инвестиција вредна 75 милиони долари. Премиерот Емил Димитриев истакна дека успешно заврши првата фаза од ...

Заврши изградбата на магистралниот гасовод делница Клечовце - Штип

Утрински - 29.07.2016

Во близина на Штип, АД за вршење енергетски дејности Македонски енергетски ресурси Скопје денеска ќе го одбележи завршувањето на изградбата на магистралниот гасовод делница Клечовце - Штип (БС 5).