TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

За два месеца запaлeни 40 контејнери за ѓубре низ Скопје

Сакам да кажам - 14.03.2019

Во јануари и февруари низ Скопје се запалени и целосно уништени 40 контејнери на „Комунална хигиена“, соопшти градското јавно претпријатие. „Покрај финансиската штета што му е нанесена на ‘Комунална хигиена‘ сторителите доведуваат до големи проблеми ...

За два месеца запалени 40 контејнери во Скопје

MTM - 14.03.2019

Несовесноста кај дел од граѓаните во Скопје постојано расте. Во текот на месеците јануари и февруари 2019, од страна на непознати лица се опожарени вкупно 40 контејнери на ЈП „Комунална хигиена“-Скопје.

Отпадот е суровина, но кај нас тоа е мисловна именка

+инфо - 14.03.2019

Македонските граѓани плаќаат 0,45 евра за селектиран и собран отпад што е најниска цена во Европа. И во соседството цената е повисока. На пример во Бугарија се плаќа 5 евра по тон, а во Германија цената на отпадот е 10 евра по тон.

Триесетина диви депонии лоцирани низ кумановско

Кумановски м. - 14.03.2019

Десетина поголеми и дваесетина помали депонии регистрирале екипите на Јавното претпријатие „Чистота и зеленило“ низ кумановскиот регион. Како што рече денеска директорот на оваа претпријатие Даниел Стојчевски, на седницата на Советот на Општина ...

Дебата: Надминување на законските и институционални бариери за решавање на проблемот со отпадот

24Инфо - 14.03.2019

Рециклирање на отпадот, со посебен акцент на текстилниот отпад и законските институционални бариери што треба да се надминат за поодржливо користење на ресурсите и заштита на животната средина беше главната тема на денешната дебата што се одржа во ...

Расфрлано ѓубре, кеси, кабаст отпад покрај контејнерите, улиците и парковите во Скопје

Скопје инфо - 14.03.2019

Расфрлано ѓубре, кеси, кабаст отпад покрај контејнерите. Оваа непријатна глетка е честа појава во урбаните градски средини. На социјалните мрежи може да се забележат фотографии кои сведочат за ниската еколошка култура.

ЈП „Комунална хигиена“ апелира да престане палењето и уништувањето на контејнерите во градот

Скопје инфо - 13.03.2019

Во месеците јануари и февруари 2019, од страна на непознати лица се опожарени вкупно 40 контејнери на ЈП „Комунална хигиена“-Скопје. Вкупно 40 контејнери наменети за собирање на комуналниот отпад во текот на изминатите два месеца беа опожарени и ...

Социологија на ѓубрето

Локално - 13.03.2019

Ѓубрето оди рака под рака со примитивизмот. Ѓубрето околу нас е огледало на нашиот примитивизам, необјаснив за нас и за другите околу нас. Колумна на Гордан Георгиев за Дојче Веле. Кога би направиле анкета за тоа кој е најголемиот „тривијален“, ...

Дебата: Надминување на законските и институционални бариери за решавање на проблемот со отпадот

Press24 - 14.03.2019

Рециклирање на отпадот, со посебен акцент на текстилниот отпад и законските институционални бариери што треба да се надминат за поодржливо користење на ресурсите и заштита на животната средина беше главната тема на денешната дебата што се одржа во ...

Социологија на ѓубрето

Либертас - 12.03.2019

Ѓубрето оди рака под рака со примитивизмот. Ѓубрето околу нас е огледало на нашиот примитивизам, необјаснив за нас и за другите околу ...

Да престане палењето на контејнерите на скопските улици

24Инфо - 13.03.2019

Вкупно 40 контејнери наменети за собирање на комуналниот отпад во текот на изминатите два месеца беа опожарени и целосно уништени. Покрај финансиската штета што му е нанесена на ЈП „Комунална хигиена“-Скопје, овие инциденти доведуваат до големи ...

Дебата: Надминување на законските и институционални бариери за решавање на проблемот со отпадот

MTM - 14.03.2019

Рециклирање на отпадот, со посебен акцент на текстилниот отпад и законските институционални бариери што треба да се надминат за поодржливо користење на ресурсите и заштита на животната средина беше главната тема на денешната дебата што се одржа во ...

Од почетокот на годината запалени 40 контејнери на „Комунална хигиена“

Макфакс - 13.03.2019

Непознати лица во јануари и февруари запалиле вкупно 40 контејнери на ЈП „Комунална хигиена“-Скопје. Од Јавното претрпријатие велат дека контејнерите се целосно уништени, а покрај финансиската штета што му е нанесена на претпријатието, овие ...

Дебата: Надминување на законските и институционални бариери за решавање на проблемот со отпадот

Сител - 14.03.2019

Рециклирање на отпадот, со посебен акцент на текстилниот отпад и законските институционални бариери што треба да се надминат за поодржливо користење на ресурсите и заштита на животната средина беше главната тема на денешната дебата што се одржа во ...

ЈП„Комунална хигиена": Последните два месеца запалени и уништети 40 контејнери

Канал5 - 13.03.2019

Во јануари и февруари 2019 непознати лица опожариле вкупно 40 контејнери на ЈП „Комунална хигиена"-Скопје, соопштија од јавното претпријатие. Во текот на изминатите два месеца опожарени и целосно уништени биле вкупно 40 контејнери, наменети за ...

Да се надминат законските и институционалните бариери за да се реши проблемот со отпадот

Независен - 14.03.2019

Еден од најголемите предизвици на бизнис секторот претставува справувањето со отпадот, а иницијативите за подобри пракси и измени во регулативата може да создадат нови потенцијали за развој, беше речено на денешната дебата на Проектот на УСАИД - ...

ЈП „Комунална хигиена“: Последните два месеца запалени и уништети 40 контејнери

1tv - 13.03.2019

Во јануари и февруари 2019 непознати лица опожариле вкупно 40 контејнери на ЈП „Комунална хигиена“-Скопје, соопштија од јавното претпријатие. В0 текот на изминатите два месеца опожарени и целосно уништени биле вкупно 40 контејнери, наменети за ...

ДЕБАТА ЗА РЕЦИКЛИРАЊЕ НА ОТПАД:: Текстилните остатоци како ресурс наместо како отпад

Вечер - 14.03.2019

Рециклирање на отпадот, со посебен акцент на текстилниот отпад и законските институционални бариери што треба да се надминат за поодржливо користење на ресурсите и заштита на животната средина беше главната тема на дебатата што се одржа во ...

Запалени 40 контејнери на „Комунална хигиена“ од почетокот на годинава

А1 On - 13.03.2019

Непознати лица во јануари и февруари запалиле вкупно 40 контејнери на ЈП „Комунална хигиена“-Скопје. Од Јавното претрпријатие велат дека контејнерите се целосно уништени, а покрај финансиската штета што му е нанесена на претпријатието, овие ...

Дебата: Надминување на законските и институционални бариери за решавање на проблемот со отпадот

А1 On - 14.03.2019

Рециклирање на отпадот, со посебен акцент на текстилниот отпад и законските институционални бариери што треба да се надминат за поодржливо користење на ресурсите и заштита на животната средина беше главната тема на денешната дебата што се одржа во ...

Запалени 40 контејнери за два месеца

+инфо - 13.03.2019

Во јануари и февруари непознати лица опожариле 40 контејнери на ЈП „Комунална хигиена“-Скопје поради што јавното претпријатие апелира да престане уништувањето на опремата. „Вкупно 40 контејнери наменети за собирање на комуналниот отпад во текот на ...

Дебата: Надминување на законските и институционални бариери за решавање на проблемот со отпадот

Опсервер - 14.03.2019

Рециклирање на отпадот, со посебен акцент на текстилниот отпад и законските институционални бариери што треба да се надминат за поодржливо користење на ресурсите и заштита на животната средина беше главната тема на денешната дебата што се одржа во ...

ЈП „Комунална хигиена“: Последните два месеца запалени и уништени 40 контејнери

Курир - 13.03.2019

Во јануари и февруари 2019 непознати лица опожариле вкупно 40 контејнери на ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје, соопштија од јавното претпријатие. Во текот на изминатите два месеца опожарени и целосно уништени биле вкупно 40 контејнери, наменети за ...

ЈП „Комунална хигиена“: Последните два месеца запалени и уништени 40 контејнери

Нетпрес - 13.03.2019

Во јануари и февруари 2019 непознати лица опожариле вкупно 40 контејнери на ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје, соопштија од јавното претпријатие. Во текот на изминатите два месеца опожарени и целосно уништени биле вкупно 40 контејнери, наменети за ...

Од почетокот на годината запалени 40 контејнери на „Комунална хигиена“

Точка - 13.03.2019

Непознати лица во јануари и февруари запалиле вкупно 40 контејнери на ЈП „Комунална хигиена“ - Скопје. Од Јавното претрпријатие велат дека контејнерите се целосно уништени, а покрај финансиската штета што му е нанесена на претпријатието, овие ...

ЈП „Комунална хигиена“-Скопје: Опожарени 40 контејнери изминатите два месеци

еМагазин - 13.03.2019

Вкупно 40 контејнери наменети за собирање на комуналниот отпад во текот на изминатите два месеца беа опожарени и целосно уништени, информираат од ЈП „Комунална хигиена“-Скопје. „Покрај финансиската штета што му е нанесена на ЈП „Комунална ...

КХС: Да престане палењето и уништувањето на контејнерите

Либертас - 13.03.2019

В купно 40 контејнери наменети за собирање на комуналниот отпад во текот на изминатите два месеца беа опожарени и целосно уништени. Покрај финансиската штета што му е нанесена на ЈП „ Комунална хигиена“-Скопје, овие инциденти доведуваат до големи ...

Апел да престане палењето на контејнери на Скопските улици!

Скопје1 - 13.03.2019

Во месеците јануари и февруари 2019, од страна на непознати лица се опожарени вкупно 40 контејнери на ЈП „Комунална хигиена“-Скопје. Вкупно 40 контејнери наменети за собирање на комуналниот отпад во текот на изминатите два месеца беа опожарени и ...

ЈП„Комунална хигиена“: Последните два месеца запалени и уништети 40 контејнери

Независен - 13.03.2019

Во јануари и февруари 2019 непознати лица опожариле вкупно 40 контејнери на ЈП „Комунална хигиена“-Скопје, соопштија од јавното претпријатие. В0 текот на изминатите два месеца опожарени и целосно уништени биле вкупно 40 контејнери, наменети за ...

За два месеци опожарени 40 контејнери за отпад од страна на непознати сторители

Вечер - 13.03.2019

Во изминативе два месеци непознати лица опожариле вкупно 40 контејнери на ЈП „Комунална хигиена“ , наменети за собирање на комунален отпад. – Покрај финансиската штета што му е нанесена на ЈП „Комунална хигиена“, овие инциденти доведуваат до големи ...