TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Студентите на ФЕИТ имаат огромна помош од онлајн-предавањата

Факултети - 09.04.2020

Резултатите од спроведената анкета овозможуваат да ги согледаат и да ги отстранат слабостите на електронската настава Наставата на Факултетот за електротехника и информациски технологии од 18 март 2020 година се спроведува електронски, односно преку ...

[Видео] НаЧас: Коронавирусот ќе помине, но образованието ќе остане таму каде што е

Радио МОФ - 08.04.2020

Среќа не полагавме, бидејќи двапати ќе падневме на испит поради слабата интернет конекција. Но, и покрај тешкотиите, направивме нова епизода од емисијата „ На час“ . Гости, секој од својот дом, ни беа студентските претставници Борјан Ефтимов од ...

Повеќето факултети на УКИМ немаат услови за онлајн-полагање, ФИНКИ ќе прави пилот-сесија

Факултети - 08.04.2020

Искористувањето на времето поминато дома во самоизолација е поефективно ако се има цел во учењето и ако следува вреднување и оценување. Веројатноста студентите да бидат дома наместо надвор кога е најважно да е така е поголема ако следува испит.

Студентите пред бунт: Не сакаат онлајн полагање во вакви услови, факултетите со сила форсираат испитна сесија

А1 On - 07.04.2020

И покрај бурните реакции и забелешки на студентите дека немало предавања по сите предмети, ниту достапни учебници во електронска форма, некои студенти немаат комјутер и не можат да учат по електронски пат, сепак дел од факултетите и универзитетите ...