TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Рама најави за напролет граница со Косово по принцип на Шенген

+инфо - 12.01.2019

Претходно Рама изјави дека по прнципот на Шенген посакува граници и со Македонија и Грција. Премиерот на Албанија Еди Рама најави дека границата со Косово по принцип на Шенген ќе биде отворена напролет. – Она што ќе го направиме е многу едноставно.

Рама: Границата со Косово по принцип на Шенген на пролет

А1 On - 12.01.2019

Премиерот на Албанија Еди Рама најави дека границата со Косово по принцип на Шенген ќе биде отворена напролет. – Она што ќе го направиме е многу едноставно. Презедовме цел Шенгенски систем преведен од почеток до крај.

Рама: Албанија го поддржува дијалогот Косово-Србија

Н.Македонија - 10.01.2019

Албанскиот премиер Еди Рама вечерва во обраќањето пред дипломатскиот кор во Тирана изјави дека неговата земја го поддржува дијалогот Косово-Србија и оти него треба да го гарантираат САД и ЕУ.

Рама: Од пролет, границата со Косово по принцип на Шенген

Нова ТВ - 12.01.2019

Премиерот на Албанија Еди Рама најави дека границата со Косово по принцип на Шенген ќе биде отворена напролет. – Она што ќе го направиме е многу едноставно. Презедовме цел Шенгенски систем преведен од почеток до крај.

Рама: Границата со Косово по принцип на Шенген на пролет

MTM - 12.01.2019

Премиерот на Албанија Еди Рама најави дека границата со Косово по принцип на Шенген ќе биде отворена напролет. Она што ќе го направиме е многу едноставно. Презедовме цел Шенгенски систем преведен од почеток до крај.

Рама: Границата со Косово ќе работи по принципот на Шенген

Н.Македонија - 12.01.2019

Премиерот на Албанија Еди Рама најави дека границата со Косово по принцип на Шенген ќе биде отворена напролет, пренесува МИА. – Она што ќе го направиме е многу едноставно. Презедовме цел Шенгенски систем преведен од почеток до крај.

Рама: Границата со Косово по принцип на Шенген на пролет

Локално - 12.01.2019

Премиерот на Албанија Еди Рама најави дека границата со Косово по принцип на Шенген ќе биде отворена напролет. – Она што ќе го направиме е многу едноставно. Презедовме цел Шенгенски систем преведен од почеток до крај.

Еди Рама: Границата со Косово, по принцип на Шенген на пролет ќе биде отворена

Скопје1 - 12.01.2019

Границата со Косово, по принцип на Шенген на пролет ќе биде отворена, најави албанскиот премиер Еди Рама. „Она што ќе го направиме е многу едноставно. Презедовме цел Шенгенски систем преведен од почеток до крај.

Рама: Границата со Косово по принцип на Шенген на пролет

Опсервер - 12.01.2019

Премиерот на Албанија Еди Рама најави дека границата со Косово по принцип на Шенген ќе биде отворена напролет. – Она што ќе го направиме е многу едноставно. Презедовме цел Шенгенски систем преведен од почеток до крај.