TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ѕирнете во најмодерната производна линија на Tesla: Погледнете како се создава нивната нова револуционерна ...

Денар - 19.01.2021

Tesla и овозможи на јавноста да ја види новата батерија, наречена 4680, најсовремената линија на производи Roadrunner во Тексас. Tesla ја претстави својата најнова батерија уште во септември 2020 година за време на Денот на батеријата, но тогаш тоа ...

Израелски стартап направи батерии за автомобили кои се полнат за пет минути

Независен - 19.01.2021

Израелски стартап претстави батерии за елекстрични автомобили кои се полнат за пет минути, со што може да се стави крај на разговорите за батериите на електричните автомобили, односно за времето на полнење и дометот.

Врвна производна линија на Тесла: Погледнете како се создава новата револуционерна батерија

Фактор - 19.01.2021

Тесла ѝ даде прв поглед на јавноста на својата нова батерија, наречена 4680 и најсовремената линија на производи Roadrunner во Тексас. Tesla ја претстави својата најнова батерија уште во септември 2020 година за време на Денот на батеријата на ...

Израелци претставија батерии за електрични автомобили што се полнат за пет минути

USB - 19.01.2021

Секој разговор за електричните автомобили има неизбежна тема, а тоа се нивните батерии, времето на полнење и досегот. Времето на полнење на батериите на електричните автомобили е сè уште далеку од идеално, а тоа е токму проблемот што се обидува да ...

Зошто не треба да го полните смартфонот на јавни места?

USB - 19.01.2021

Кога е празна батеријата на мобилниот телефон сакаме само да го оживееме уредот и обично не размислуваме какви опасности демнат кога го полниме телефонот на јавно место. Полначите поставени на јавни места, како аеродроми, библиотеки, кафулиња, ...

Произведени батерии за електрични возила кои целосно се полнат за пет минути

Радио МОФ - 19.01.2021

Батерии кои можат целосно да се наполнат за пет минути за првпат се фабрички произведени што претставува значаен чекор напред кон идејата електричните возила да станат едноставни за полнење на сличен начин како полнењето гориво кај возилата на ...

5 лоши навики кои ја загрозуваат трајноста и квалитетот на телефоните и лаптопите

Црнобело - 19.01.2021

Користењето на паметни телефони и лаптопи за учење, работа и забава е дел од неопходната потреба за секој од нас во денешно време. Но, дали знаете кои ваши навики им штетат на овие уреди? Со цел да го зголемите животниот век на вашиот телефон или ...