TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Лет со целосно електрична Cessna

Кајгана - 31.05.2020

По електричните автомобили, на ред е промоција и на електричните авиони. Најголемиот досега направен авион на електричен погон е Cessna Grand Caravan. Не работи на гориво, туку, нормално, работи на струја.

Најголемиот целосно електричен авион го изврши првиот лет (ВИДЕО)

USB - 30.05.2020

Новите страници на историјата на авијацијата беа испишани оваа недела, откако својот прв лет го изврши најголемиот целосно електричен авион на светот. Се работи за електричниот авион наречен eCaravan, кој е базиран на моделот Cessna и може да прими ...

Прв лет на електричниот авион eCaravan (ВИДЕО)

+инфо - 30.05.2020

Летот траеше 30 минути. Електричниот авион наречен eCaravan, кој е базиран на моделот Cessna и може да прими до девет лица деновиве го направи својот прв пробен лет. Прв лет на авионот се случи во државата Вашингтон, а летот траеше 30 ...