TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пакистанскиот премиер ги поддржува жителите на индискиот дел од Кашмир

Макфакс - 14.08.2019

Пакистанскиот премиер Имран Кан денес им порача на жителите на делот од Кашмир под контрола на Индија дека ја поддржува нивната борба за самоопределување. Во изјавата за Денот на независноста на Пакистан, тој ја осуди одлуката на Њу Делхи да ја ...

Пакистанскиот премиер со поддршка за Кашмир

А1 On - 14.08.2019

Пакистанскиот премиер Имран Кан денеска им порача на жителите на индискиот дел од Кашмир дека ги поддржува во нивната борба за самоопределување. Тој во изјавата по повод независноста на Пакистан ја осуди одлуката на индиската Влада, донесена на 5 ...

Полицискиот час во Кашмир ќе биде олеснет од утре

Опсервер - 14.08.2019

Ограничувањата за слобода на движење во индискиот дел на Кашмир ќе бидат олеснети од утре, по Денот на независноста, изјави државниот гувернер. Сепак, телефонските линии и интернетот ќе останат прекинати.

Пакистан бара од ОН итна седница на Советот за безбедност во врска со Кашмир

Локално - 14.08.2019

Пакистан побара ОН да свика итна седница на Советот за безбедност поради се поголемите тензии меѓу Исламабад и Њу Делхи по одлуката на Индија да укине специјален статус на спорната држава Џаму и Кашмир.

Блокадата на Кашмир ќе биде продолжена

Слободен Печат - 13.08.2019

Судот наведува дека ситуацијата во Кашмир е „чуствителна" и дека на владата и треба време да се избори со неа. Индискиот Врховен суд, кој ја разгледуваше петицијата за итно повлекување на големите рестрикции што Владата во Њу Делхи му ги наметна на ...

Пакистанскиот премиер ги поддржува жителите на индискиот дел од Кашмир

24Инфо - 14.08.2019

Пакистанскиот премиер Имран Кан денес им порача на жителите на делот од Кашмир под контрола на Индија дека ја поддржува нивната борба за самоопределување. Во изјавата за Денот на независноста на Пакистан, тој ја осуди одлуката на Њу Делхи да ја ...

Пакистанскиот премиер со поддршка за Кашмирците

Сител - 14.08.2019

Пакистанскиот премиер Имран Кан денеска им порача на жителите на индискиот дел од Кашмир дека ги поддржува во нивната борба за самоопределување. Тој во изјавата по повод независноста на Пакистан ја осуди одлуката на индиската Влада, донесена на 5 ...

Полицискиот час во Кашмир ќе биде олеснет од утре

А1 On - 14.08.2019

Ограничувањата за слобода на движење во индискиот дел на Кашмир ќе бидат олеснети од утре, по Денот на независноста, изјави државниот гувернер. Сепак, телефонските линии и интернетот ќе останат прекинати.

Пакистан бара од ОН итна седница на Советот за безбедност заради Кашмир

Слободен Печат - 14.08.2019

Пакистан побара ОН да свика итна седница на Советот за безбедност поради се поголемите тензии меѓу Исламабад и Њу Делхи по одлуката на Индија да укине специјален статус на спорната држава Џаму и Кашмир.

Пакистан разместува воена опрема близу до индиската граница

24Инфо - 12.08.2019

Пакистанската војска започна да пренесува воена опрема во воздухопловната база „Скарду“, во близина на територијата Ладах на индиско-пакистанската граница, јави новинската агенција АНИ повикувајќи се на извори во индиската влада.

Индискиот Врховен суд ја потврди блокадата на Кашмир

А1 On - 13.08.2019

Индискиот Врховен суд, кој ја разгледуваше петицијата за итно повлекување на големите рестрикции што Владата во Њу Делхи му ги наметна на Кашмир, соопшти дека безбедносната блокада врз овој регион со специјален статус треба да биде продолжена, јави ...

Пакистанскиот премиер ги поддржува жителите на индискиот дел од Кашмир

Точка - 14.08.2019

Пакистанскиот премиер Имран Кан денес им порача на жителите на делот од Кашмир под контрола на Индија дека ја поддржува нивната борба за самоопределување. Во изјавата за Денот на независноста на Пакистан тој ја осуди одлуката на Њу Делхи да ја укине ...

Пакистанскиот премиер со поддршка за Кашмирците

Опсервер - 14.08.2019

Пакистанскиот премиер Имран Кан денеска им порача на жителите на индискиот дел од Кашмир дека ги поддржува во нивната борба за самоопределување. Тој во изјавата по повод независноста на Пакистан ја осуди одлуката на индиската Влада, донесена на 5 ...

Полицискиот час во Кашмир ќе биде олеснет од утре

MakPress - 14.08.2019

Ограничувањата за слобода на движење во индискиот дел на Кашмир ќе бидат олеснети од утре, по Денот на независноста, изјави државниот гувернер. Сепак, телефонските линии и интернетот ќе останат прекинати.

Пакистан бара од ОН итна седница на Советот за безбедност во врска со Кашмир

Опсервер - 14.08.2019

Пакистан побара ОН да свика итна седница на Советот за безбедност поради се поголемите тензии меѓу Исламабад и Њу Делхи по одлуката на Индија да укине специјален статус на спорната држава Џаму и Кашмир.

Пакистан разместува воена опрема близу до индиската граница

Макфакс - 12.08.2019

Пакистанската војска започна да пренесува воена опрема во воздухопловната база „Скарду“, во близина на територијата Ладах на индиско-пакистанската граница, јави новинската агенција АНИ повикувајќи се на извори во индиската влада.

Индискиот Врховен суд ја потврди блокадата на Кашмир

Нетпрес - 13.08.2019

Индискиот Врховен суд, кој ја разгледуваше петицијата за итно повлекување на големите рестрикции што Владата во Њу Делхи му ги наметна на Кашмир, соопшти дека безбедносната блокада врз овој регион со специјален статус треба да биде продолжена, јави ...

Пакистанскиот премиер со поддршка за Кашмирците

4NEWS - 14.08.2019

Пакистанскиот премиер Имран Кан денеска им порача на жителите на индискиот дел од Кашмир дека ги поддржува во нивната борба за самоопределување. Тој во изјавата по повод независноста на Пакистан ја осуди одлуката на индиската Влада, донесена на 5 ...

Пакистан бара од ОН итна седница на Советот за безбедност во врска со Кашмир

24 Вести - 14.08.2019

Пакистан побара ОН да свика итна седница на Советот за безбедност поради се поголемите тензии меѓу Исламабад и Њу Делхи по одлуката на Индија да укине специјален статус на спорната држава Џаму и Кашмир.

Пакистан разместува воена опрема близу до индиската граница

Точка - 12.08.2019

Пакистанската војска почна да пренесува воена опрема во воздухопловната база „Скарду“, во близина на територијата Ладах на индиско-пакистанската граница, јави новинската агенција АНИ повикувајќи се на извори во индиската влада.

Индискиот Врховен суд ја потврди блокадата на Кашмир

Опсервер - 13.08.2019

Индискиот Врховен суд, кој ја разгледуваше петицијата за итно повлекување на големите рестрикции што Владата во Њу Делхи му ги наметна на Кашмир, соопшти дека безбедносната блокада врз овој регион со специјален статус треба да биде продолжена, јави ...

Пакистанскиот премиер со поддршка за Кашмирците

Вечер - 14.08.2019

Пакистанскиот премиер Имран Кан денеска им порача на жителите на индискиот дел од Кашмир дека ги поддржува во нивната борба за самоопределување. Тој во изјавата по повод независноста на Пакистан ја осуди одлуката на индиската Влада, донесена на 5 ...

Пакистан бара од ОН итна седница на Советот за безбедност во врска со Кашмир

ММС - 14.08.2019

Пакистан побара ОН да свика итна седница на Советот за безбедност поради се’ поголемите тензии меѓу Исламабад и Њу Делхи по одлуката на Индија да укине специјален статус на спорната држава Џаму и Кашмир.

Пакистан разместува воена опрема близу до индиската граница

Centar - 12.08.2019

Пакистанската војска почна да пренесува воена опрема во воздухопловната база „Скарду“, во близина на територијата Ладах на индиско-пакистанската граница, јави новинската агенција АНИ повикувајќи се на извори во индиската влада.

Пакистанскиот премиер со поддршка за Кашмирците

MakPress - 14.08.2019

Пакистанскиот премиер Имран Кан денеска им порача на жителите на индискиот дел од Кашмир дека ги поддржува во нивната борба за самоопределување. Тој во изјавата по повод независноста на Пакистан ја осуди одлуката на индиската Влада, донесена на 5 ...