TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Обвинителството ќе го проверува предизборното рекламирање на политичките партии

ТВ21 - 16.09.2020

Надлежен обвинител од Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција издаде Наредба за проверка на фирми што во предизборниот период наменски отвориле портали без импресум, адреса на седиште и без објавување на ценовник ...

Обвинителството и полицијата ги претресуваат фирмите со портали на кои се рекламираше ВМРО-ДПМНЕ

А1 On - 16.09.2020

Еден ден по објавата на „А1он“ дека дел од државните пари за изборно рекламирање завршиле кај портали кои сега не објавуваат вести, немаат импресуми и се регистрирани на домашни адреси Обвинителството и полицијата влегоа во три фирми кои имаат ...

Обвинителството за организиран криминал влезе во три фирми на чии портали се рекламирала ВМРО-ДПМНЕ за изборите

Сакам да кажам - 16.09.2020

Обвинителството за борба против организиран криминал и корупција заедно со Одделот за организиран криминал во МВР влегле утринава во неколку фирми кои основале портали преку кои, според сомневањата, раководството на ВМРО-ДПМНЕ злоупотребило пари на ...

СДК: Обвинителството за организиран криминал влезе во 5 фирми на чии портали се рекламирала вмро-дпмне за изборите

Либертас - 16.09.2020

Обвинителството за борба против организиран криминал и корупција заедно со Одделот за организиран криминал во МВР влегле утринава во неколку фирми кои основале портали преку кои, според сомневањата, раководството на ВМРО-ДПМНЕ злоупотребило пари на ...

Обвинителството ќе го проверува предизборното рекламирање на политичките партии

Локално - 16.09.2020

Надлежен обвинител од Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција издаде Наредба за проверка на фирми што во предизборниот период наменски отвориле портали без импресум, адреса на седиште и без објавување на ценовник ...

Кај портали со голи задници и партиски послушници заврши дел од државните пари за рекламирање на партиите

А1 On - 15.09.2020

Меѓу медиумите кои добија државни пари за рекламирање во изборната кампања има такви кои по изборите не објавуваат вести, има портали на кои излегуваат голи задници и еротски повици за пријателство, немаат импресум или се раководени од едно до две ...