TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Intel: Qualcomm е виновен за тоа што го напуштивме пазарот на мобилни чипови

USB - 02.12.2019

Intel го обвинува Qualcomm за својата актуелна ситуација, која доведе до тоа компанијата да излезе од пазарот на мобилни процесори. Intel тврди дека Qualcomm ја искористил својата сила и предноста над Intel, спречувајќи чиповите на познматиот ...

Samsung ќе прави процесори за Intel

Локално - 01.12.2019

Intel можеби најде решение за проблемите со снабдувањето со процесори кои дадоа значителна предност на пазарот на AMD во изминатите месеци. Ова го поттикна публикација во „Pulse News Korea“ во која се тврди дека Samsung добил нарачки за производство ...