TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пари има и за канцелариски мебел и клима уреди – Жестока дебата во Град Скопје

Алфа - 23.01.2019

Јавното Претпријатие Комунална Хигиена годинава планира да потроши 3 милиони денари за канцелариски мебел и 1 милион денари за клима уреди. Ова е една од точките за која расправаше Советот на Град Скопје на денешната 26. седница.

Нов бран предизборни вработувања – ЈП ќе „згрижат“ 700 партиски кадри

Алфа - 23.01.2019

700 нови вработувања во јавниот сектор планира Владата во време на изборна година. Работните позиции се за две градски претпријатија каде имало потреба од советници на директори, раководители на сектори и други соработници.

Колариќ: Скандал е што Шилегов ќе вработува 700 партиски војници во изборна година, додека претпријатијата тонат во ...

Курир - 23.01.2019

Вистински скандал е што во изборна година, само преку две градски претпријатија се предлагаат планови за вработувања на над 700 нови, и најверојатно строго партиски вработувања. Повторувам 700 најверојатно партиски вработувања, изјави Светлана ...

ЈП „Комунална хигиена“ ќе потроши 3. 000 000 денари за канцелариска опрема и мебел

MTM - 23.01.2019

Со 24 гласа ЗА и 8 против денеска советниците од Советот на Град Скопје ја изгласаа програмата за инвестиции на ЈП Комунална хигиена, со која се предвидуваат 3 милиони денари за набавка на нов канцелариски мебел и канцелариска опрема, како и 600 ...

Колариќ: Шилегов велеше дека има превработеност во претпријатијата, а сега ќе вработува 700 партиски војници

ТВ21 - 23.01.2019

Светлана Колариќ, советничка во Град Скопје од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, денеска на обраќањето на новинарите истакна дека се случува скандал со градоначалникот Шилегов, затоа што сака да вработи 700 нови лица, иако кога дошол на местото истакнал дека ...

(Видео) ВМРО-ДПМНЕ: Скандал е што Шилегов ќе вработува 700 партиски војници во изборна година, додека претпријатијата ...

Макфакс - 23.01.2019

Вистински скандал е што во изборна година, само преку две градски претпријатија се предлагаат планови за вработувања на над 700 нови, и најверојатно строго партиски вработувања, изјави советничката од ВМРО-ДПМНЕ во Советот на Град Скопје, Светлана ...

Колариќ: Шилегов велеше дека има превработеност во претпријатијата, а сега ќе вработува 700 партиски војници

4NEWS - 23.01.2019

Светлана Колариќ, советничка во Град Скопје од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, денеска на обраќањето на новинарите истакна дека се случува скандал со градоначалникот Шилегов, затоа што сака да вработи 700 нови лица, иако кога дошол на местото истакнал дека ...

Шилегов ќе вработува 700 партиски војници во изборна година

Република - 23.01.2019

Вистински скандал е што во изборна година, само преку две градски претпријатија се предлагаат планови за вработувања на над 700 нови, и најверојатно строго партиски вработувања. Повторувам 700 најверојатно партиски вработувања, изјави Светлана ...

(ВИДЕО) Колариќ: Шилегов ќе вработува 700 партиски војници во изборна година

А1 On - 23.01.2019

„Вистински скандал е што во изборна година, само преку две градски претпријатија се предлагаат планови за вработувања на над 700 нови, и најверојатно строго партиски вработувања. Повторувам 700 најверојатно партиски вработувања.

(ВИДЕО) Колариќ: Скандал е што Шилегов ќе вработува 700 партиски војници, додека претпријатијата тонат во долгови

Скопје1 - 23.01.2019

Вистински скандал е што во изборна година, само преку две градски претпријатија се предлагаат планови за вработувања на над 700 нови, и најверојатно строго партиски вработувања. Повторувам 700 најверојатно партиски вработувања, изјави Светлана ...