TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Речиси е сигурно дека постои и деветта планета во Сончевиот систем

Иновативност - 26.09.2023

Астрономи се уверени дека уште една планета, веројатно слична на нашата, е на работ на Сончевиот систем. Отако астрономи во 2006 година го одзедоа статусот на планета што го имаше Плутон и го претворија во џуџеста планета, нашиот сончев систем ...

Зошто некои астрономи тврдат дека зад Нептун се наоѓа неоткриена планета?

Кајгана - 25.09.2023

Неодамнешните истражувања на јапонските научници сугерираат дека учебниците по астрономија наскоро би можеле да претрпат ревизија. Тим научници предводен од јапонската Национална астрономска опсерваторија објави нова студија во која соопштува дека ...

Нови сознанија и претпоставки за мистериозната „Планета Х“

Бриф - 25.09.2023

Астрономите повторно ја враќаат на сцена тезата за тн. „Планета Девет“ или „Планета Х“, веројатно слична на нашата карпеста планета што се наоѓа на работ на Сончевиот Систем. Откако астрономите му го одзедоа статусот на планетата на Плутон во 2006 ...

Дали навистина мистериозната „Планета Х“ е најмалку 10 пати поголема од Земјата?

ММС - 25.09.2023

Астрономите повторно ја враќаат на сцена тезата за тн. „Планета Девет“ или „Планета Х“, веројатно слична на нашата карпеста планета што се наоѓа на работ на Сончевиот Систем. Откако астрономите му го одзедоа статусот на планетата на Плутон во 2006 ...

Нови сознанија и претпоставки за мистериозната „Планета Х“

Курир - 25.09.2023

Астрономите повторно ја враќаат на сцена тезата за тн. „Планета Девет“ или „Планета Х“, веројатно слична на нашата карпеста планета што се наоѓа на работ на Сончевиот Систем. Откако астрономите му го одзедоа статусот на планетата на Плутон во 2006 ...

Нови сознанија и претпоставки за мистериозната „Планета Х“

Сител - 25.09.2023

Астрономите повторно ја враќаат на сцена тезата за тн. „Планета Девет“ или „Планета Х“, веројатно слична на нашата карпеста планета што се наоѓа на работ на Сончевиот Систем. Откако астрономите му го одзедоа статусот на планетата на Плутон во 2006 ...

Нови сознанија и претпоставки за мистериозната „Планета Х“

Нетпрес - 25.09.2023

Астрономите повторно ја враќаат на сцена тезата за тн. „Планета Девет“ или „Планета Х“, веројатно слична на нашата карпеста планета што се наоѓа на работ на Сончевиот Систем. Откако астрономите му го одзедоа статусот на планетата на Плутон во 2006 ...

Нови сознанија и претпоставки за мистериозната „Планета Х“

Канал5 - 25.09.2023

Астрономите повторно ја враќаат на сцена тезата за тн. „Планета Девет“ или „Планета Х“, веројатно слична на нашата карпеста планета што се наоѓа на работ на Сончевиот Систем. Откако астрономите му го одзедоа статусот на планетата на Плутон во 2006 ...

Нови сознанија и претпоставки за мистериозната „Планета Х“

MakPress - 25.09.2023

Астрономите повторно ја враќаат на сцена тезата за тн. „Планета Девет“ или „Планета Х“, веројатно слична на нашата карпеста планета што се наоѓа на работ на Сончевиот Систем. Откако астрономите му го одзедоа статусот на планетата на Плутон во 2006 ...

Нови сознанија и претпоставки за мистериозната „Планета Х“

Press24 - 25.09.2023

Астрономите повторно ја враќаат на сцена тезата за тн. „Планета Девет“ или „Планета Х“, веројатно слична на нашата карпеста планета што се наоѓа на работ на Сончевиот Систем. Откако астрономите му го одзедоа статусот на планетата на Плутон во 2006 ...