TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

По првата селекција: Дваесет наслови во трка за „Роман на годината“

Вечер - 17.02.2020

„Молчи со отворена уста“ на Снежана Младеновска-Анѓелков (Или -Или), „Александар и Клеофила“ на Паскал Гилевски (Панили) и „Под друга капа“ на Владо Јаневски (Магор) се дел од дваесетте наслови од 38 пријавени, кои ја поминаа првата селекција за ...

Дваесет романи во првата селекција за наградата „Роман на годината“

МКД - 17.02.2020

Жири-комисијата за годинашната награда „Роман на годината“ што ја доделува Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности „Славко Јаневски“, а под генерално покровителство на „Комерцијална банка“ АД Скопје, во состав Николина Андова ...

Дваесет наслови во трката за наградата „Роман на годината“

+инфо - 17.02.2020

Дваесет наслови од 38 пријавени ја поминаа првата селекција за наградата „Роман на годината“ што ја доделува Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности „Славко Јаневски“.

Дваесет наслови во првата селекција за наградата „Роман на годината“

Кајгана - 17.02.2020

Скопје, 17 февруари 2020 (МИА) – Дваесет наслови од 38 пријавени ја поминаа првата селекција за наградата „Роман на годината“ што ја доделува Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности „Славко Јаневски“.

Дваесет наслови во првата селекција за наградата „Роман на годината“

А1 On - 17.02.2020

Дваесет наслови од 38 пријавени ја поминаа првата селекција за наградата „Роман на годината“ што ја доделува Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности „Славко Јаневски“.

Дваесет романи во првата селекција за наградата „Роман на годината“

Канал5 - 17.02.2020

Жири-комисијата за годинашната награда „Роман на годината“ од пристигнатите 38 романи во првата селекција одбра 20 наслови што ја продолжуваат трката за оваа престижна награда. Жири-комисијата за годинашната награда „Роман на годината“ што ја ...

Дваесет наслови во првата селекција за наградата „Роман на годината“

CivilMedia - 17.02.2020

Дваесет наслови од 38 пријавени ја поминаа првата селекција за наградата „Роман на годината“ што ја доделува Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности „Славко Јаневски“.

Дваесет наслови во првата селекција за наградата „Роман на годината“

Frontline - 17.02.2020

За најдобар роман објавен во 2019 година одлучува жири во состав: Николина Андова-Шопова (претседател), Милован Стефановски, Весна Мојсова-Чепишевска, Славе Ѓорѓо Димовски и Катерина Богоева.

Дваесет романи во првата селекција за наградата „Роман на годината“

Макфакс - 17.02.2020

Жири-комисијата за годинашната награда „Роман на годината“ што ја доделува Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности „Славко Јаневски“, во состав Николина Андова Шопова (претседателка), Милован Стефановски (писател), Весна ...

Дваесет наслови во првата селекција за наградата „Роман на годината“

24 Вести - 17.02.2020

Дваесет наслови од 38 пријавени ја поминаа првата селекција за наградата „Роман на годината“ што ја доделува Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности „Славко Јаневски“.

Дваесет наслови во првата селекција за наградата „Роман на годината“

Опсервер - 17.02.2020

– Дваесет наслови од 38 пријавени ја поминаа првата селекција за наградата „Роман на годината“ што ја доделува Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности „Славко Јаневски“.

Дваесет наслови во првата селекција за наградата „Роман на годината“

Сител - 17.02.2020

Дваесет наслови од 38 пријавени ја поминаа првата селекција за наградата „Роман на годината“ што ја доделува Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности „Славко Јаневски“.

Дваесет наслови во првата селекција за наградата „Роман на годината“

Либертас - 17.02.2020

– Дваесет наслови од 38 пријавени ја поминаа првата селекција за наградата „Роман на годината“ што ја доделува Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности „Славко Јаневски“.

Дваесет наслови во првата селекција за наградата „Роман на годината“

Република - 17.02.2020

Дваесет наслови од 38 пријавени ја поминаа првата селекција за наградата „Роман на годината“ што ја доделува Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности „Славко Јаневски“.

Дваесет романи во првата селекција за наградата „Роман на годината“

Н.Македонија - 17.02.2020

Жири-комисијата за годинашната награда „Роман на годината“ што ја доделува Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности „Славко Јаневски“, во состав Николина Андова Шопова (претседателка), Милован Стефановски (писател), Весна ...

Дваесет романи во првата селекција за наградата „Роман на годината“

Радио МОФ - 17.02.2020

Оваа година за наградата „Роман на годината“, што ја доделува Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности „Славко Јаневски“ пристигнаа 38 романи, а жири-комисијата составена од претседателката Николина Андова Шопова, писателот ...

Дваесет наслови во првата селекција за наградата „Роман на годината“

MakPress - 17.02.2020

Дваесет наслови од 38 пријавени ја поминаа првата селекција за наградата „Роман на годината“ што ја доделува Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности „Славко Јаневски“.

Дваесет романи во првата селекција за наградата „Роман на годината“

Окно - 17.02.2020

Жири-комисијата за годинашната награда „Роман на годината“ што ја доделува Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности „Славко Јаневски“, а под генерално покровителство на „Комерцијална банка“ АД Скопје, во состав Николина Андова ...