TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Шефот на Гугл им пиша на вработените и им вети промени во врска со сексуалното злоставување

МКД - 09.11.2018

Гугл, обвинет за прикривање на случаи со сексуално злоставување, вети низа внатрешни промени кои ќе придонесат подобро следење на овие ситуации, прифаќајќи некои барања од вработените. „Треба да се признае дека во минатото не секогаш преземавме сè ...

Директорот на Google испрати порака до вработените на компанијата и им вети промени поврзани со сексуалното насилство

Точка - 09.11.2018

Компанијата Google, која е обвинета за прикривање на случаеви за сексуално злоставување, вети дека ќе воведе интерни промени кои би придонеле за подобро следење на тие ситуации, прифаќајќи некои барања на своите вработени.