TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Велосипедист ја заврши кариерата… На свои 106 години

365 - 12.01.2018

Конечно и тоа дочекавме – францускиот велосипедист Робер Маршан (а поранешен пожарникар) да ја заврши велосипедската кариера. Ќе оди во пензија со полни 106 години. Минатата година, Маршан за час и нешто помина 22.53 километри, и со тоа постави ...

Француски велосипедист се пензионира на 106 години

+инфо - 11.01.2018

Маршанд никогаш професионално не се занимавал со велосипедизам, но како аматер и рекреативец - повеќе од 90 години. Францускиот велосипедист Робер Маршанд, на возраст од 106 години, реши да се повлече од спортот.

Неуморниот Французин ја заврши кариерата на 106 години!

Слободен Печат - 10.01.2018

Францускиот велосипедист Робер Маршан одлучи да ја заврши кариерата на 106 години. Маршан никогаш не се занимавал професионално со велосипедизам, но аматерски 90 години постојано е на својот велосипед.

Француски велосипедист реши да се пензионира на 106 години

Сител - 11.01.2018

Францускиот велосипедист Робер Маршанд, на возраст од 106 години, реши да се повлече од спортот. Веста за пензионирањето на Маршанд ја објави неговиот пријател и сосед. Големиот вљубеник во велосипедизмот лани, за речиси еден час мина респектабилни ...