TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бочварски: Даваме енергија и придонес во насока на подобрување на конекцијата со Бугарија

Слободен Печат - 21.11.2020

Во контекст на проблемот со Бугарија, сметам дека во делот на инфраструктурата треба ние да развиваме што е можно посилни и појасни врски помеѓу државите. Проекти што даваат регионален пристап, поврзувањето на главните градови, паневропскиот коридор ...

Бочварски: Гасификацијата има сериозен прогрес, ќе можеме да ги снабдуваме Косово и Црна Гора

Frontline - 21.11.2020

„Во врска со процесот на гасификација на државата пред две до три недели имавме посета, заедно со премиерот и со други министри направивме увид на кракот од Скопје до Тетово, кој потоа ќе оди кон Гостивар, таму е 65 отсто готова работата.

Бочварски: 350 милиони евра се инвестирани во автопатот Кичево – Охрид, 100 милиони во патиштата кон Бугарија

Frontline - 21.11.2020

Министерот за транспорт и врски, Благојчо Бочварски, во вестите на Сител зборуваше и за автопатот Кичево – Охрид и истакна дека деновиве таму има ангажирани 860 работници со 470 машини и дека изградбата е во полн ек.

Бочварски: Инвестираме 100 милиони евра во патиштата кон Бугарија

Frontline - 21.11.2020

„Треба да развиваме појасни и посилни инфраструктурни проекти со Бугарија, дел од ова е и Коридорот 8, ако зборуваме за патната инфраструктура, источниот крак од Скопје до границата со Бугарија чини околу 100 милиони евра, што значи ние даваме ...

Бочварски: Даваме енергија и придонес во насока на подобрување на конекцијата со Бугарија

Frontline - 21.11.2020

Во контекст на проблемот со Бугарија, сметам дека во делот на инфраструктурата треба ние да развиваме што е можно посилни и појасни врски помеѓу државите. Проекти што даваат регионален пристап, поврзувањето на главните градови, паневропскиот коридор ...

Бочварски: Даваме енергија и придонес во насока на подобрување на конекцијата со Бугарија

iPortal - 21.11.2020

Во контекст на проблемот со Бугарија, сметам дека во делот на инфраструктурата треба ние да развиваме што е можно посилни и појасни врски помеѓу државите. Проекти што даваат регионален пристап, поврзувањето на главните градови, паневропскиот коридор ...

Даваме енергија и придонес во насока на подобрување на конекцијата со Бугарија, вели Бочварски

ММС - 21.11.2020

Во контекст на проблемот со Бугарија, сметам дека во делот на инфраструктурата треба ние да развиваме што е можно посилни и појасни врски помеѓу државите. Проекти што даваат регионален пристап, поврзувањето на главните градови, паневропскиот коридор ...

Бочварски: Даваме енергија и придонес во насока на подобрување на конекцијата со Бугарија

Либертас - 21.11.2020

Во контекст на проблемот со Бугарија, сметам дека во делот на инфраструктурата треба ние да развиваме што е можно посилни и појасни врски помеѓу државите. Проекти што даваат регионален пристап, поврзувањето на главните градови, паневропскиот коридор ...

На Коридорот 8 кон Бугарија се инвестираат 180 милиони евра, вели Бочварски

Независен - 21.11.2020

Во контекст на проблемот со Бугарија, сметам дека во делот на инфраструктурата треба ние да развиваме што е можно посилни и појасни врски помеѓу државите. Проекти што даваат регионален пристап, поврзувањето на главните градови, паневропскиот коридор ...

Бочварски: Даваме енергија и придонес во насока на подобрување на конекцијата со Бугарија

Локално - 21.11.2020

Во контекст на проблемот со Бугарија, сметам дека во делот на инфраструктурата треба ние да развиваме што е можно посилни и појасни врски помеѓу државите. Проекти што даваат регионален пристап, поврзувањето на главните градови, паневропскиот коридор ...

Бочварски: Даваме енергија и придонес во насока на подобрување на конекцијата со Бугарија

Press24 - 21.11.2020

Во контекст на проблемот со Бугарија, сметам дека во делот на инфраструктурата треба ние да развиваме што е можно посилни и појасни врски помеѓу државите. Проекти што даваат регионален пристап, поврзувањето на главните градови, паневропскиот коридор ...

Бочварски: Даваме енергија и придонес во насока на подобрување на конекцијата со Бугарија

Вечер Прес - 21.11.2020

21Во контекст на проблемот со Бугарија, сметам дека во делот на инфраструктурата треба ние да развиваме што е можно посилни и појасни врски помеѓу државите. Проекти што даваат регионален пристап, поврзувањето на главните градови, паневропскиот ...

Бочварски: Инвестираме 100 милиони евра во патиштата кон Бугарија

Бриф - 21.11.2020

„Треба да развиваме појасни и посилни инфраструктурни проекти со Бугарија, дел од ова е и Коридорот 8, ако зборуваме за патната инфраструктура, источниот крак од Скопје до границата со Бугарија чини околу 100 милиони евра, што значи ние даваме ...

Бочварски: 350 милиони евра се инвестирани во автопатот Кичево – Охрид, 100 милиони во патиштата кон Бугарија

Локално - 21.11.2020

Министерот за транспорт и врски, Благојчо Бочварски, во вестите на Сител зборуваше и за автопатот Кичево – Охрид и истакна дека деновиве таму има ангажирани 860 работници со 470 машини и дека изградбата е во полн ек.

Бочварски: Инвестираме 100 милиони евра во патиштата кон Бугарија

24Инфо - 21.11.2020

„Треба да развиваме појасни и посилни инфраструктурни проекти со Бугарија, дел од ова е и Коридорот 8, ако зборуваме за патната инфраструктура, источниот крак од Скопје до границата со Бугарија чини околу 100 милиони евра, што значи ние даваме ...

Бочварски: Гасификацијата има сериозен прогрес, ќе можеме да ги снабдуваме Косово и Црна Гора

Centar - 21.11.2020

„Во врска со процесот на гасификација на државата пред две до три недели имавме посета, заедно со премиерот и со други министри направивме увид на кракот од Скопје до Тетово, кој потоа ќе оди кон Гостивар, таму е 65 отсто готова работата.

Бочварски: Даваме енергија и придонес во насока на подобрување на конекцијата со Бугарија

Опсервер - 21.11.2020

Во контекст на проблемот со Бугарија, сметам дека во делот на инфраструктурата треба ние да развиваме што е можно посилни и појасни врски помеѓу државите. Проекти што даваат регионален пристап, поврзувањето на главните градови, паневропскиот коридор ...

Бочварски: Инвестираме 100 милиони евра во патиштата кон Бугарија

Нова ТВ - 21.11.2020

– Треба да развиваме појасни и посилни инфраструктурни проекти со Бугарија, дел од ова е и Коридорот 8, ако зборуваме за патната инфраструктура, источниот крак од Скопје до границата со Бугарија чини околу 100 милиони евра, што значи ние даваме ...

Бочварски: Даваме енергија и придонес во насока на подобрување на конекцијата со Бугарија

Поглед - 21.11.2020

Во контекст на проблемот со Бугарија, сметам дека во делот на инфраструктурата треба ние да развиваме што е можно посилни и појасни врски помеѓу државите. Проекти што даваат регионален пристап, поврзувањето на главните градови, паневропскиот коридор ...