TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Германија ќе го намали ДДВ-то од 1 јули

Фактор - 30.06.2020

Членовите на Долниот дом во германскиот парламент го поддржаа пакетот мерки за стимулирање, што вклучува намалување на данокот на додадена вредност (ДДВ) од сегашните 19 на 16 отсто од 1 јули.

Бундестагот усвои предлог за намалување на ДДВ од 19 на 16 проценти

Банкарство.мк - 30.06.2020

Членовите на долниот дом на германскиот парламент на последната седница поддржаа пакет стимулативни мерки, што вклучува и намалување на данокот на додадена вредност (ДДВ). ДДВ-то ќе се намали од сегашните 19 на 16 проценти од 1 јули, пренесува „ ...

Германија: Намалување на ДДВ од 1 јули

Локално - 29.06.2020

Членовите на германскиот дом на парламентот го поддржаа пакетот мерки за стимулирање, што вклучува намалување на данокот на додадена вредност (ДДВ) од сегашните 19% на 16% од 1 јули. Целта на донесените мерки е да се стимулира растот на најголемата ...

Мерка тешка 20 милијарди евра: Германците од 1.јули ќе плаќаат помал ДДВ

Слободен Печат - 29.06.2020

– Имаме шанси да ја вратиме економијата на патеката на раст во втората половина од годината, изјави министерот за економија Петер Алтмајер. Пратениците од долниот дом на германскиот парламент дадоа поддршка на пакетот стимулативни мерки, со кои се ...

Германија од утре ќе го намали ДДВ-то

Нетпрес - 30.06.2020

Членовите на Долниот дом во германскиот парламент го поддржаа пакетот мерки за стимулирање, што вклучува намалување на данокот на додадена вредност (ДДВ) од сегашните 19 на 16 отсто од 1 јули.

Германија ќе го намали ДДВ-то од 19 на 16 отсто

Вечер Прес - 30.06.2020

Германија ќе го намали данокот на додадена вредност (ДДВ) од сегашните 19 на 16 отсто од 1 јули. Ова е дел од пакетот мерки за стимулирање кој беа поддржани од германскиот парламент. Целта на донесените мерки е да се стимулира растот на најголемата ...

Германија го намалува ДДВ-то од 1 јули

Фокус - 30.06.2020

Членовите на Долниот дом во германскиот парламент го поддржаа пакетот мерки за стимулирање, што вклучува намалување на данокот на додадена вредност (ДДВ) од сегашните 19 на 16 отсто од 1 јули.

Германија го намалува ДДВ-то од 1 јули

Република - 30.06.2020

Членовите на Долниот дом во германскиот парламент го поддржаа пакетот мерки за стимулирање, што вклучува намалување на данокот на додадена вредност (ДДВ) од сегашните 19 на 16 отсто од 1 јули.

Германија ќе го намали ДДВ-то од 1 јули

Тера - 30.06.2020

Членовите на Долниот дом во германскиот парламент го поддржаа пакетот мерки за стимулирање, што вклучува намалување на данокот на додадена вредност (ДДВ) од сегашните 19 на 16 отсто од 1 јули.