TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Неверојатна снимка на Сонцето: Десет години во еден час/ВИДЕО

Вечер Прес - 30.06.2020

По повод 10. роденден на Опсерваторијата за соларна динамика, НАСА објави неверојатно видео од Сонцето, во која се гелад животот на нашата ѕвезда во текот на десет години, собрани во т.н. time laps видео.

НАСА објави видео од Сонцето во изминатата деценија

Радио МОФ - 30.06.2020

НАСА објави „тајмлапс“ видео од Сонцето, документирајќи ги промените во текот на изминатата деценија. Опсерваторијата ја следи нашата најблиска ѕвезда веќе десет години од јуни 2020 година, при што има 425 милиони слики со висока резолуција ...

Неверојатна снимка од Сонцето, десет години спакувани во еден час

Канал5 - 30.06.2020

Станува збор за вселенски број кој кружи околу Земјата и цело време го надгледува Сонцето со три инструменти. По повод десеттиот роденден на Опсерваторијата за соларна динамика, НАСА објави неверојатна снимка од Сонцето на која се гледа животот на ...

Неверојатен тајмлапс: Движењето на Сонцето во текот на 10 години

Кајгана - 30.06.2020

НАСА објави неверојатно тајмлапс видео кое го прикажува движењето на Сонцето во центарот на нашиот Сончев систем, низ текот на 10 години. Видеото е направено од 425 милиони фотографии со висока резолуција кои потоа се споени во тајмлапс видео.

Десет години во еден час: Неверојатна снимка од Сонцето (ВИДЕО)

Кумановски м. - 29.06.2020

Како дел од 10-тиот роденден на опсерваторијата за соларна динамика, НАСА објави неверојатна снимка за Сонцето, која го прикажува животот на нашата sвезда во текот на десет години во еден час од таканареченото „тајм лапс“ видео.

НАСА објави видео кое го прикажува движењето на Сонцето во текот на 10 години

Сител - 30.06.2020

НАСА објави неверојатно тајмлапс видео кое го прикажува движењето на Сонцето во центарот на нашиот Сончев систем, низ текот на 10 години. Видеото е направено од 425 милиони фотографии со висока резолуција кои потоа се споени во тајмлапс видео.

НАСА објави видео од Сонцето во изминатата деценија

Иновативност - 01.07.2020

НАСА објави „тајмлапс“ видео од Сонцето, документирајќи ги промените во текот на изминатата деценија. Опсерваторијата ја следи нашата најблиска ѕвезда веќе десет години од јуни 2020 година, при што има 425 милиони слики со висока резолуција ...

Десет години во еден час: Неверојатна снимка од Сонцето (ВИДЕО)

Курир - 29.06.2020

Како дел од 10-тиот роденден на опсерваторијата за соларна динамика, НАСА објави неверојатна снимка за Сонцето, која го прикажува животот на нашата sвезда во текот на десет години во еден час од таканареченото „тајм лапс“ видео.