TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Струмица утрово е со највисок степен на аерозагаденост

Слободен Печат - 11.12.2019

Каде утрово е најзагадено, што велат мерните станици? Воздухот во Македонија денеска е почист, поради дождовите што ја зафатија државата, освен во Струмица каде мерните станици покажуваат значително загадување.

Дождот и ветерот го расчистија загадениот воздух, но што се случува во Струмица?

Курир - 11.12.2019

Мерните станици на аерозагадувањето утринава по подолго време покажуваат добри резултати. Според истите, воздухот утринава не е загаден ниту во Куманово, ни Тетово, ниту Скопје. Но, мерните станици ова утро во Струмица покажуваат големо загадување.

Битола вечерва е лидер во аерозагадувањето

Фактор - 10.12.2019

Битола вечерва е најзагаден македонски град, според податоците од мерните станици на Министерството за животна средина. Неколку пати над дозволеното е загаденоста во Битола. Тетово, Струмица, Кочани, делови од Скопје се високо загадени, додека ...

Битола вечерва најзагаден град во Македонија со над 7 пати повеќе од дозволеното ниво

Курир - 10.12.2019

Според мерните станици за квалитет на воздухот на Министерството за животна средина вечерва најзагаден град во Македонија е Битола, со измерени над 382 ПМ 10 честички на метри кубен или над 7 пати повеќе од дозволеното ниво.

Во Миладиновци утрово е најзагадено

Скопје инфо - 10.12.2019

Утринава загаденоста во Македонија е на високо ниво, мерните станици во земјава покажуваат дека во Миладиновци воздухот е најзагаден, а веднаш по него е Кочани. Во Миладиновци се измерени 52 µg/m3, а во Кочани 51 µg/m3.

Утрово во Миладиновци е најзагадено

Слободен Печат - 10.12.2019

Загаденоста во Миладиновци утрово изнесува 52 µg/m3, а потоа, на второ место моментално е Кочани каде се измерени 51 µg/m3. Моментално најголемата загаденост на воздухот има во Миладиновци.

Воздухот загаден и утрово - Ова се најзагадените места

Press24 - 10.12.2019

Воздухот и ова утро загаден во Македонија. Утрово е најзагадено во Миладиновци, па потоа следи Кочани. Загаденоста во Миладиновци утрово изнесува 52 µg/m3, а потоа, на второ место моментално е Кочани каде се измерени 51 µg/m3.

Битола вечерва е најзагаден град со над 7 пати повеќе од дозволеното ниво

Нетпрес - 10.12.2019

Според мерните станици за квалитет на воздухот на Министерството за животна средина вечерва најзагаден град во Македонија е Битола, со измерени над 382 ПМ 10 честички на метри кубен или над 7 пати повеќе од дозволеното ниво.

Над 7 пати повеќе од дозволеното ниво- Битола вечерва најзагаден град

Press24 - 10.12.2019

Според мерните станици за квалитет на воздухот на Министерството за животна средина вечерва најзагаден град во Македонија е Битола, со измерени над 382 ПМ 10 честички на метри кубен или над 7 пати повеќе од дозволеното ниво.