TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Македонија шеста во светот според стапката на невработеност

Република - 12.02.2019

Според „Голд брокер“, Македонија во моментов го дели шестото место со Ангола во светот според стапката на невработеност од 20 проценти. Недостижен на врвот е Конго со 46 отсто, втора е Босна и Херцеговина со 35 отсто, а трето Косово со 30 отсто.

Македонија со највисока стапка на невработеност во споредба со ЕУ

Н.Македонија - 11.02.2019

Иако во последно време стапката на невработеност е намалена, сепак таа сѐ уште е со висок процент во споредба со земјите од Европска Унија. Ако сакаме да го фатиме чекорот на еврозоната, најпрвин Македонија треба да најде начин да се справи со овој ...

Македонија шеста во светот според стапката на невработеност

Курир - 12.02.2019

Според „Голд брокер“, Македонија во моментов го дели шестото место со Ангола во светот според стапката на невработеност. Недостижен на врвот е Конго со 46 отсто, втора е Босна и Херцеговина со 35 отсто, а трето Косово со 30 отсто.

Македонија во светскиот врв според стапката на невработеност

Нетпрес - 12.02.2019

Македонија во моментов го дели шестото место со Ангола во светот според стапката на невработеност од 20 проценти, покажува рангирањето нправено од „Голд брокер“. Недостижен на врвот е Конго со 46 отсто невработеност, втора е Босна и Херцеговина со ...

Македонија шеста во светот според стапката на невработеност

Вечер - 12.02.2019

Според „Голд брокер“, Македонија во моментов го дели шестото место со Ангола во светот според стапката на невработеност. Недостижен на врвот е Конго со 46 отсто, втора е Босна и Херцеговина со 35 отсто, а трето Косово со 30 отсто.

(ФОТО) Македонија виско на врвот, но по стапка на невработеност

Скопје1 - 12.02.2019

Според „Голд брокер“, Македонија во моментов го дели шестото место со Ангола во светот според стапката на невработеност. Недостижен на врвот е Конго со 46 отсто, втора е Босна и Херцеговина со 35 отсто, а трето Косово со 30 отсто.

Македонија шеста во светот според стапката на невработеност

Скопје инфо - 12.02.2019

Според „Голд брокер“, Македонија во моментов го дели шестото место со Ангола во светот според стапката на невработеност. Недостижен на врвот е Конго со 46 отсто, втора е Босна и Херцеговина со 35 отсто, а трето Косово со 30 отсто.