TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Говорот на омраза е храна за политичка некултура и за екстремна поларизација

CivilMedia - 01.10.2023

Говорот на омраза е храна за политичка некултура, а тие што го произведуваат и се хранат со него го поларизираат до екстремност јавниот дискурс. Така може да се дефинира состојбата со незапирливиот наплив на говор на омраза, иако поминаа 15 години ...

Публикација на ИМА: „Уставните измени во медиумите: дезинформации, медиумски манипулации, говор на омраза (анализи)“

CivilMedia - 29.09.2023

Со промотивен настан и панел-дискусија, Институтот за медиуми и аналитика ИМА во Скопје ја објави публикацијата „Уставните измени во медиумите: дезинформации, медиумски манипулации, говор на омраза (анализи)“.

Публикација на ИМА: „Уставните измени во медиумите: дезинформации, медиумски манипулации, говор на омраза (анализи)“

Frontline - 30.09.2023

Со промотивен настан и панел-дискусија, Институтот за медиуми и аналитика ИМА во Скопје ја објави публикацијата „Уставните измени во медиумите: дезинформации, медиумски манипулации, говор на омраза (анализи)“.

Публикација на ИМА: „Уставните измени во медиумите: дезинформации, медиумски манипулации, говор на омраза (анализи)“

Нова ТВ - 30.09.2023

Со промотивен настан и панел-дискусија, Институтот за медиуми и аналитика ИМА во Скопје ја објави публикацијата „Уставните измени во медиумите: дезинформации, медиумски манипулации, говор на омраза (анализи)“.

Говорот на омраза е храна за политичка некултура и за екстремна поларизација

Нова ТВ - 01.10.2023

ЗОРАН БОЈАРОВСКИ Говорот на омраза е храна за политичка некултура, а тие што го произведуваат и се хранат со него го поларизираат до екстремност јавниот дискурс. Така може да се дефинира состојбата со незапирливиот наплив на говор на омраза, иако ...