TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Намирници против мамурлак

Н.Македонија - 03.03.2021

На повеќемина од нас ни се познати следните симптоми на мамурлак: мачнина, чувствителност на светлина, главоболка, болка во мускулите, дијареја и намалени моторни способности. Тие се последица на хормоналната промена во телото и хемиските реакции ...

Еве кои професии во Велика Британија врткаат најмногу пијаници

Таратур - 02.03.2021

Тим на истражувачи од Универзитетот во Ливерпул направиле истражување кое открива кои видови работни места се поврзани со најчестата консумација на алкохолни пијалоци. Студијата би можела да помогне во информирање на јавното здравство и да се ...

Професии во кои има најмногу алкохоличари: На прво место трговци и угостители, а еве кој друг се најде на списокот

Фактор - 02.03.2021

Една нова студија од тим истражувачи од Универзитетот во Ливерпул откри кои видови работни места се поврзани со најчестата потрошувачка на алкохолни пијалоци. Студијата може да помогне во информирање на јавното здравство и да се спроведат програми ...

Ова се професии во кои има најмногу алкохоличари: На прво место трговци и угостители, а еве кој следува на списокот

Кумановски м. - 02.03.2021

Една нова студија од тим истражувачи од Универзитетот во Ливерпул откри кои видови работни места се поврзани со најчестата потрошувачка на алкохолни пијалоци. Студијата може да помогне во информирање на јавното здравство и да се спроведат програми ...

Професии во кои има најмногу алкохоличари

Канал5 - 02.03.2021

Една нова студија на тим истражувачи од Универзитет во Ливерпул откри кои видови работни места се поврзани со најчестата консумација на алкохолни пијалоци. Студијата би можела да помогне во информирање на јавното здравство и да се спроведат програми ...