TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Синдикатот на Клинички центар со реакција за новиот закон за лекарска дејност.

Канал5 - 12.06.2019

Синдикатот на Клинички центар со реакција за да се објасни ставот за нивната реакција зановиот закон за лекарска дејност. Поради одредени нејаснотии во јавноста за несогласувањата помеѓу синдикатот на клинички центар и лекарската комора e во тоа што ...

Синдикатот бара закон за доктори на медицина со кој ќе се дефинира минималната плата

Алфа - 12.06.2019

Синдикатот на Клинички центар контра здравствените власти за законското решение за лекарска дејност. Предлогот не е добар, децидни се од Синдикатот. Тие бараат да ваквото правно решение да не биде доставено до пратениците, туку да се подготви ...

Не бегаме од зголемување на платите на лекарите и на сестрите, законот e отворен за расправа, вели Филипче

Сакам да кажам - 12.06.2019

Со Предлог-законот за лекарска дејност клучно е дека се прецизира и утврдува статусот на лекарите, се остава можност за нивна саморегулација и се зајакнува издавањето на лиценци да нема влијание однадвор, вели министерот за здравство Венко Филипче.

Нацрт текстот на Законот за лекарска дејност поставен на ЕНЕР за забелешки и сугестии

Нова ТВ - 12.06.2019

Министерството за здравство информира дека за нацрт текстот за Законот за лекарска дејност, кој е поставен на Единствениот национален електронски регистар на прописи – ЕНЕР, лекарската фела, невладиниот сектор и граѓаните може да достават свои ...

Предлог законот за лекарска дејност ги скара Синдикатот на клинички и Лекарската комора

Сител - 11.06.2019

Општите лекари во државата да имаат минимална плата од 1000 евра а субспецијалистите 1600, бара Лекарската Комора. Очекуваат оваа нивна забелешка да биде вметната во законот за докторска дејност бидејќи коефициентите за платите ги нема во нацрт ...

Синдикатот на клинички бара минимална плата од 1000 евра за лекарите

Телма - 11.06.2019

Лекарите сакаат да издејствуваат фиксната минимална плата за нив да биде илјада евра и тоа да им биде гарантирано со Закон. Колку повисока докторска функција, толку поголема плата што може да значи најмногу 1600 евра.

Лекарската комора го поддржа предложениот закон за лекарска дејност, и предлага лекарите да имаат плата од 60.000 до ...

Сакам да кажам - 11.06.2019

Лекарската комора го поддржува носењето на Законот за лекарска дејност, кој во моментов е поставен на Единствениот национален електронски регистар на прописи – ЕНЕР, каде е отворен за коментари и не ни се јасни вчерашните реакции на Самостојниот ...

Синдикатот на Клинички и Лекарската комора со различни ставови за новиот закон

Канал5 - 11.06.2019

Дали со новиот закон за лекарска дејност платата на докторите ќе стигне до 60 илјади денари? Од Самостојниот синдикат на Клинички центар велат дека нивните колеги од Лекарската комора го одобориле законот каде докторите губат и не се почитува ...

Законот за лекари ја скара докторската фела

Алфа - 11.06.2019

Законското решение за лекарска дејност ја скара докторската фела. По реакцијата на Синдикатот на Клинички дека со предлогот, кој за нив не е прифатлив, ѝ се даваат преголеми ингеренции на Лекарската комора, и оти истата со поддржување на ...

Лекарската комора со барање: Платите на лекарите да бидат до 1.600 евра

Скопје24 - 11.06.2019

Лекарската дејност е област која има исклучително и значајно место во секое општество. Тргнувајќи од тоа, лекарската комора бара со новиот закон за лекарска дејност да се дефинираат платите на лекарите.

Министерство за здравство: Наша заложба е платата на лекарите следната година да достигне 100 илјади денари

24Инфо - 12.06.2019

Наша заложба е платата на лекарите наредната година да достигне 100 илјади денари. Само на овој начин ќе го вратиме достоинството на здравствените работници и ќе им овозможиме фер услови за работа, велат од Министерството за здравство.

Лекарската комора поддржува донесување посебен закон за лекарите

MakPress - 11.06.2019

Лекарската комора со реакција по соопштението од страна на Самостојниот синдикат на Клинички центар. Од комората велат дека се изненадени и јавно прашуваат зошто синдикатот на клинички центар не реагира со своите забелешки и коментари на ...

МЗ: Нацрт текстот на Законот за лекарска дејност отворен за предлози од стручната фела, невладиниот сектор и граѓаните

Канал5 - 12.06.2019

Клучно во законот е што на лекарите им се остава можноста за саморегулација, што значително ќе го подобри квалитетот на услугите на лекарите. Министерството за здравство информира дека за нацрт текстот за Законот за лекарска дејност, кој е поставен ...

Нацрт текстот за Законот за лекарска дејност пред јавноста за забелешки

Нетпрес - 12.06.2019

Министерството за здравство информира дека за Нацрт текстот за Законот за лекарска дејност, кој е поставен на ЕНЕР – Единствен национален електронски регистар на прописи, лекарската фела, невладиниот сектор и граѓаните може да достават свои ...

И младите лекари се придружија на барањето за повисоки плати – 1.000 евра за општите. Филипче вели: „Ќе разговараме“

Факултети - 12.06.2019

Лекарите бараат законски да се определи општите лекари во државата, без разлика дали работат државно или приватно, да имаат минимална плата од 1.000 евра, а супспецијалистите – 1.600 евра На барањата за зголемување на платите на лекарите од Лекарска ...

МЗ: Нацрт текстот на Законот за лекарска дејност отворен за предлози од стручната фела, невладиниот сектор и граѓаните

Опсервер - 12.06.2019

Министерството за здравство информира дека за нацрт текстот за Законот за лекарска дејност, кој е поставен на Единствениот национален електронски регистар на прописи – ЕНЕР, лекарската фела, невладиниот сектор и граѓаните може да достават свои ...

Министерство за здравство: Наша заложба е платата на лекарите следната година да достигне 100 илјади денари

Макфакс - 12.06.2019

Наша заложба е платата на лекарите наредната година да достигне 100 илјади денари. Само на овој начин ќе го вратиме достоинството на здравствените работници и ќе им овозможиме фер услови за работа, велат од Министерството за здравство.

МЗ: Нацрт текстот на Законот за лекарска дејност отворен за предлози од стручната фела, невладиниот сектор и граѓаните

Вечер - 12.06.2019

Министерството за здравство информира дека за нацрт текстот за Законот за лекарска дејност, кој е поставен на Единствениот национален електронски регистар на прописи – ЕНЕР, лекарската фела, невладиниот сектор и граѓаните може да достават свои ...

Нацрт текстот на Законот за лекарска дејност отворен за предлози од стручната фела, невладиниот сектор и граѓаните

Скопје1 - 12.06.2019

Министерството за здравство информира дека за нацрт текстот за Законот за лекарска дејност, кој е поставен на ЕНЕР – Единствен национален електронски регистар на прописи, лекарската фела, невладиниот сектор и граѓаните може да достават свои ...

Министерство за здравство: Наша заложба е платата на лекарите следната година да достигне 100 илјади денари

Точка - 12.06.2019

Наша заложба е платата на лекарите наредната година да достигне 100 илјади денари. Само на овој начин ќе го вратиме достоинството на здравствените работници и ќе им овозможиме фер услови за работа, велат од Министерството за здравство.

Здравство: Нацрт текстот на Законот за лекарска дејност отворен за предлози од стручната фела, невладиниот сектор и ...

А1 On - 12.06.2019

Министерството за здравство информира дека за нацрт текстот за Законот за лекарска дејност, кој е поставен на Единствениот национален електронски регистар на прописи – ЕНЕР, лекарската фела, невладиниот сектор и граѓаните може да достават свои ...

Министерство за здравство: Наша заложба е платата на лекарите следната година да достигне 100 илјади денари

Centar - 12.06.2019

Наша заложба е платата на лекарите наредната година да достигне 100 илјади денари. Само на овој начин ќе го вратиме достоинството на здравствените работници и ќе им овозможиме фер услови за работа, велат од Министерството за здравство.

Законот за лекари на преглед кај јавноста и фелата

+инфо - 12.06.2019

Министерството за здравство информира дека за нацрт текстот за Законот за лекарска дејност, кој е поставен на Единствениот национален електронски регистар на прописи – ЕНЕР, лекарската фела, невладиниот сектор и граѓаните може да достават свои ...

МЗ: Платата на лекарите наредната година да достигне 100 илјади денари

Република - 12.06.2019

Заложба на Министерството за здравство е платата на лекарите наредната година да достигне 100 илјади денари. Само на овој начин, ќе го вратиме достоинството на здравствените работници и ќе им овозможиме фер услови за работа, велат од Министерството ...

Министерство за здравство: Очекуваме предлози од стручната фела за Законот за лекарска дејност

MakPress - 12.06.2019

Министерството за здравство информира дека за нацрт текстот за Законот за лекарска дејност, кој е поставен на Единствениот национален електронски регистар на прописи – ЕНЕР, лекарската фела, невладиниот сектор и граѓаните може да достават свои ...