TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Требениште – мит, легенда, мистерија

Р.С.Европа - 12.02.2019

Со проект кој подразбира изложба и промоција на каталог како плод на двегодишната заедничка работа на Археолошкиот музеј на Македонија, Народен музеј од Белград и Националниот археолошки институт и Музеј од Софија ќе биде одбележана стогодишнината ...

Изложбата за Требениште ја дочека Република Северна Македонија

Н.Македонија - 12.02.2019

Интернационалната археолошка изложба „100 години Требениште“ посветена на стогодишнината од откривањето на вредниот истоимен локалитет во близината на Охрид, иако неколкупати досега беше најавувана, сепак ќе биде отворена во почетокот на март во ...

Изложбата „100 години Требениште“ од март до крајот на август

MTM - 12.02.2019

Ексклузивната изложба „100 години Требениште“ по повод еден век од истражувањата на овој локалитет кај Охрид, Археолошкиот музеј на Македонија ќе ја отвори на почетокот на март и ќе трае до крајот на август.

Ексклузивна изложба „100 години Требеништа“ од март до крајот на август

OhridNews - 12.02.2019

Ексклузивната изложба „100 години Требеништа“, по повод еден век од истражувањата на овој локалитет кај Охрид, Археолошкиот музеј на Македонија ќе ја отвори во почетокот на март и ќе трае до крајот на август.

Еден век од истражувањата на археолошкиот локалитет Требеништа, кај Охрид: Изложба: „100 години Требеништа“

Либертас - 13.02.2019

Историски, заеднички потфат, на археолошки музејски институции од Македонија, Србија и Бугарија По повод одбележувањето еден век од истражувањата на овој археолошкиот локалитет Требеништа, кај Охрид, Археолошкиот музеј на Македонија, најави ...