TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Перу пронајдена мумија стара најмалку 800 години

Р.С.Европа - 27.11.2021

Мумија за која се проценува дека е стара најмалку 800 години, е пронајдена на централниот брег на Перу, изјави еден од археолозите кои учествуваа во ископувањето. Мумифицираните останки биле лица од култура која се развила меѓу брегот и планините на ...

Во Перу пронајдена мумија стара 800 години

Вечер Прес - 27.11.2021

На брегот на Перу пронајдена е мумија за која се проценува дека е стара најмалку 800 години. Археолозите утврдиле дека тоа се остатоци од човек кој потекнувал од заедницата која живеела меѓу брегот и планините во оваа јужноамериканска земја.

Во Перу пронајдена мумија стара најмалку 800 години

Радио МОФ - 27.11.2021

Мумија за која се проценува дека е стара најмалку 800 години е пронајдена на централниот брег на Перу, изјави еден од археолозите кои учествуваа во ископувањето, јавува „ Радио Слободна Европа “.

Пронајдена е мумија стара најмалку 800 години

Кумановски м. - 27.11.2021

Мумијата, за која се проценува дека е стара најмалку 800 години, е пронајдена на брегот на Перу. Археолозите утврдиле дека станува збор за останки на лице кое потекнува од заедница која живеела меѓу брегот и планините на споменатата јужноамериканска ...

Археолози во Перу најдоа мумија стара најмалку 800 години

Кајгана - 27.11.2021

Мумија, за која се проценува дека е стара најмалку 800 години, е најдена на брегот на Перу. Археолозите утврдиле дека станува збор за останки на лице кое потекнува од заедница која живеела меѓу брегот и планините на споменатата јужноамериканска ...

Пронајдена е мумија стара најмалку 800 години

Точка - 27.11.2021

Мумија за која се проценува дека е стара најмалку 800 години, е пронајдена на брегот на Перу. Археолозите утврдиле дека станува збор за останки на лице кое потекнува од заедница која живеела меѓу брегот и планините на споменатата јужноамериканска ...

Во Перу пронајдена мумија стара најмалку 800 години

Денар - 27.11.2021

Мумија за која се проценува дека е стара најмалку 800 години, е пронајдена на брегот на Перу. Археолозите утврдиле дека станува збор за останки на лице кое потекнува од заедница која живеела меѓу брегот и планините на споменатата јужноамериканска ...

Перу: Пронајдена е мумија, стара повеќе од 800 години

Press24 - 27.11.2021

Мумија за која се проценува дека е стара најмалку 800 години, е пронајдена на брегот на Перу. Археолозите утврдиле дека станува збор за останки на лице кое потекнува од заедница која живеела меѓу брегот и планините на споменатата јужноамериканска ...

Пронајдена е мумија стара најмалку 800 години

MTM - 27.11.2021

Мумија за која се проценува дека е стара најмалку 800 години, е пронајдена на брегот на Перу. Археолозите утврдиле дека станува збор за останки на лице кое потекнува од заедница која живеела меѓу брегот и планините на споменатата јужноамериканска ...