TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Со алатка за отчетност до штедење на парите на граѓаните и домаќинско работење

Бизнис Вести - 17.09.2019

Тргнувајќи од основниот принцип на отворена и транспарентна влада, и од принципот за јавност и пристап до информации од јавен карактер како основно право на граѓаните, Владата на Република Северна Македонија го објавува најновиот шест месечен ...

Колку пари потрошил премиерот Зоран Заев на ресторани и хотели

еМагазин - 17.09.2019

Користејќи ги податоците од алатката за отчетност и транспарентност, еМагазин ги анализираше податоците за личните службени трошења на премиерот Зоран Заев . За угостителски услуги преку мензи, ресторани и бифеа во рамки на институции, Заев ги ...

Личните службени трошоци на премиерот и членовите на Владата намалени за 26 отстo

МКД - 16.09.2019

Владата на Република Северна Македонија го објави најновиот шестмесечен извештај за трошоците на функционерите на актуелниот состав на владата, тргнувајќи, како што наведува во соопштението, од основниот принцип на отворена и транспарентна влада, и ...

Премиерот и членовите на Владата намалиле со трошење по ресторани

Фокус - 16.09.2019

Владата денеска го објави најновиот шестмесечен извештај за трошоците на функционерите на актуелниот состав на владата, тргнувајќи, како што наведува во соопштението, од основниот принцип на отворена и транспарентна влада, и од принципот за јавност ...

Премиерот и членовите на Владата ги намалиле личните службени трошоци за 26 отсто

Канал5 - 16.09.2019

Владата на Република Македонија го објави најновиот шестмесечен извештај за трошоците на функционерите на актуелниот состав на владата Како што наведува во соопштението,тргнуваат од основниот принцип на отворена и транспарентна влада, и од принципот ...

Функционерите помалку трoшеле по кафани и ресторани

Р.С.Европа - 16.09.2019

Премиерот и членовите на Владата ги намалиле личните службени трошоци за 26 отсто, соопштуваат од Владата, објавувајќи го најновиот шестмесечен извештај за трошоците на функционерите. Според податоците, во периодот од декември 2018 до мај 2019 ...

Службените трошоци на членовите на Владата се намалени за 26 отсто

Н.Македонија - 16.09.2019

Владата го објави најновиот шестмесечен извештај за трошоците на функционерите на актуелниот состав на Владата. Целта на оваа алатка, како што вели владината прес-служба, е да врши мониторинг врз трошењата и работата на носителите на јавни функции и ...

Премиерот и членовите на Владата ги намалиле личните службени трошоци за 26 отсто

Press24 - 16.09.2019

Владата на Македонија го објави најновиот шестмесечен извештај за трошоците на функционерите на актуелниот состав на владата, тргнувајќи, како што наведува во соопштението, од основниот принцип на отворена и транспарентна влада, и од принципот за ...

Министрите речиси двојно ги скратиле трошоците по кафеани и ресторани

+инфо - 16.09.2019

Тргнувајќи од основниот принцип на отворена и транспарентна влада, и од принципот за јавност и пристап до информации од јавен карактер како основно право граѓаните, Владата го објавува најновиот шест месечен извештај за трошоците на функционерите на ...

Влада: Службените трошоци на членовите на Владата се намалени за 26% во однос на првиот мониториран циклус

Макфакс - 16.09.2019

Владата го објави најновиот шест месечен извештај за трошоците на функционерите на актуелниот состав на Владата. Целта на оваа алатка, како што вели владината прес служба, е да врши мониторинг врз трошењата и работата на носителите на јавни функции ...

За 26 проценти намалени личните службени трошоци на министрите

Слободен Печат - 16.09.2019

Според податоците што произлегуваат од мониторингот со помош алатката за отчетност и транспарентност, Владата на Република Македонија во четвртиот циклус од своето владеење, односно во периодот од декември 2018 до мај 2019 година, ги намалила ...

Премиерот и членовите на Владата ги намалиле личните службени трошоци за 26 отсто

Локално - 16.09.2019

Владата на Република Северна Македонија го објави најновиот шестмесечен извештај за трошоците на функционерите на актуелниот состав на владата, тргнувајќи, како што наведува во соопштението, од основниот принцип на отворена и транспарентна влада, и ...

Продолжува трендот на намалување на вкупните лични службени трошоци на членовите на Владата

24Инфо - 16.09.2019

Тргнувајќи од основниот принцип на отворена и транспарентна влада, и од принципот за јавност и пристап до информации од јавен карактер како основно право граѓаните, Владата на Република Северна Македонија го објавува најновиот шест месечен извештај ...

Влада: Службените трошоци на членовите на Владата се намалени за 26% во однос на првиот мониториран циклус

Точка - 16.09.2019

Владата го објави најновиот шестмесечен извештај за трошоците на функционерите на актуелниот состав на Владата. Целта на оваа алатка, како што вели владината прес-служба, е да врши мониторинг врз трошењата и работата на носителите на јавни функции и ...

Продолжува трендот на намалување на вкупните лични службени трошоци на членовите на Владата

Centar - 16.09.2019

Според податоците што произлегуваат од мониторингот со помош алатката за отчетност и транспарентност, Владата на Република Северна Македонија во четвртиот циклус од своето владеење, односно во периодот од декември 2018 до мај 2019 година, ги ...

Продолжува трендот на намалување на вкупните лични службени трошоци на членовите на Владата – намалени за 26% во однос ...

iPortal - 16.09.2019

Тргнувајќи од основниот принцип на отворена и транспарентна влада, и од принципот за јавност и пристап до информации од јавен карактер како основно право на граѓаните, Владата на Република Северна Македонија го објавува најновиот шест месечен ...

Владините функционери ги намалиле трошоците за 26 проценти

еМагазин - 16.09.2019

Според податоците што произлегуваат од мониторингот со помош алатката за отчетност и транспарентност, Владата во четвртиот циклус од своето владеење, односно во периодот од декември 2018 до мај 2019 година, ги намалила вкупните трошоци за 26 ...

Личните службени трошоци премиерот и членовите на Владата ги намалиле за 26 отстo

Скопје1 - 16.09.2019

Тргнувајќи од основниот принцип на отворена и транспарентна влада, и од принципот за јавност и пристап до информации од јавен карактер како основно право граѓаните, Владата на Република Северна Македонија го објавува најновиот шест месечен извештај ...

Владините функционери ги намалиле личните службени трошоци

PressingTV - 16.09.2019

Владата на Република Северна Македонија го објави најновиот шестмесечен извештај за трошоците на функционерите на актуелниот состав на владата, тргнувајќи, како што наведува во соопштението, од основниот принцип на отворена и транспарентна влада, и ...

Премиерот и членовите на Владата ги намалиле личните службени трошоци за 26 отсто

Либертас - 16.09.2019

Владата на Република Северна Македонија го објави најновиот шестмесечен извештај за трошоците на функционерите на актуелниот состав на владата, тргнувајќи, како што наведува во соопштението, од основниот принцип на отворена и транспарентна влада, и ...

Влада: Службените трошоци на членовите на Владата се намалени за 26% во однос на првиот мониториран циклус

Centar - 16.09.2019

Владата го објави најновиот шест месечен извештај за трошоците на функционерите на актуелниот состав на Владата. Целта на оваа алатка, како што вели владината прес служба, е да врши мониторинг врз трошењата и работата на носителите на јавни функции ...