TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во затвор во САД почина поранешниот водач на Кју-клукс-кланот

Макфакс - 13.01.2018

Поранешниот водач на расистичката организација Кју-клукс-клан од САД, Едгар Реј Килен, починал во затвор на 92-годишна возраст, информира затворската служба во Мисисипи. Се верува дека починал од природна смрт, но точната причина ќе биде објавена по ...

Во затвор умрел член на Кју Клукс Клан, познат по ѕверското убиство од 1964. година

Точка - 13.01.2018

Едгар Реј Килен, припадник на Кју Клукс Клан, осуден за убиството на тројца активисти за граѓански права во 1964. година во Мисисипи, умрел во затвор, соопштила вчера американската затворска служба.

Поранешниот лидер на Кју Клукс Клан почина во затвор

Нетпрес - 13.01.2018

Едгар Реј Килен, припадник на движењето Кју Клукс Клан, осуден за убиството на тројца активисти за граѓански права во 1964 година во Мисисипи, умрел во затворот, соопшти во петокот американската затворска служба.

Лидерот на Кју Клукс кланот умре од природна смрт - во затвор

Вечер - 13.01.2018

Поранешниот лидер на Ку Клукс Клан, Едгар Реј Килен, почина во затвор на возраст од 93 години, изјави портпаролот на полицијата во Мисисипи. Тој беше осуден во 2005 година поради убиството на тројца активисти за граѓански права пред четири децении.

Во затвор во САД почина поранешниот водач на Кју Клукс Клан

А1 On - 13.01.2018

Поранешниот водач на расистичката организација Кју Клукс Клан од САД, Едгар Реј Килен, починал во затвор на 92-годишна возраст, информираше затворската служба во Мисисипи. Се верува дека починал од природна смрт, но точната причина ќе биде објавена ...

Во затвор во САД почина поранешниот водач на Кју Клукс Клан

Вечер - 13.01.2018

Поранешниот водач на расистичката организација Кју Клукс Клан од САД, Едгар Реј Килен, починал во затвор на 92-годишна возраст, информираше затворската служба во Мисисипи. Се верува дека починал од природна смрт, но точната причина ќе биде објавена ...

Во затвор почина озогласениот злосторник и осуден убиец на три лица

Sky - 13.01.2018

Поранешниот водач на расистичката организација Кју Клукс Клан од САД, Едгар Реј Килен, починал во затвор на 92-годишна возраст, информираше затворската служба во Мисисипи. Се верува дека починал од природна смрт, но точната причина ќе биде објавена ...