TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Стоев: Бугарија ќе се залага за европска интеграција на земјите од Западен Балкан

Слободен Печат - 10.06.2021

Шефот на бугарската дипломатија Светлан Стоев денеска ги презентираше надворешно-политичките приоритети на Бугарија пред дипломатскиот кор и им се заблагодари на претставниците на 83 земји и меѓународните организации за нивните напори и придонес кон ...

Стоев на средба со Кулханек: Од С. Македонија очекуваме конструктивен одговор за одржливо и трајно решение

Слободен Печат - 11.06.2021

Бугарија е отворена за активен дијалог и во изминатите денови се прави се што е можно од бугарска страна, како и од страна на Северна Македонија, за градење позитивна атмосфера и обновување на довербата во билатералните односи, ова го порачал шефот ...

Стоев на средба со Кулханек: Од С Македонија очекуваме конструктивен одговор за одржливо и трајно решение

Zoom - 11.06.2021

Бугарија е отворена за активен дијалог и во изминатите денови се прави се што е можно од бугарска страна, како и од страна на Северна Македонија, за градење позитивна атмосфера и обновување на довербата во билатералните односи, ова го порачал шефот ...

Светлан Стоев: Евроинтеграцијата на Западен Балкан меѓу приоритетите на бугарската политика

Канал5 - 10.06.2021

Европската интеграција на земјите од Западен Балкан, меѓу кои и на Северна Мекедонија, е меѓу клучните приоритети на надворешната политика на Бугарија, информира денеска шефот на бугарската дипломатија Светлан Стоев.

Стоев ги претстави приоритетите на бугарската надворешна политика пред дипломатскиот кор

Опсервер - 10.06.2021

Шефот на бугарската дипломатија Светлан Стоев денеска ги презентираше надворешно-политичките приоритети на Бугарија пред дипломатскиот кор и им се заблагодари на претставниците на 83 земји и меѓународните организации за нивните напори и придонес кон ...

Стоев вели дека Бугарија ќе се залага за интеграција на Западен Балкан во ЕУ

+инфо - 10.06.2021

Бугарија е и ќе продолжи да биде еден од најсилните поддржувачи на процесот на проширување, како што веќе покажавме за време на бугарското претседателствување со Советот на ЕУ и за време на заедничко претседателство со Република Северна Македонија ...

Стоев ги претстави приоритетите на бугарската надворешна политика пред дипломатскиот кор

MakPress - 10.06.2021

Шефот на бугарската дипломатија Светлан Стоев денеска ги презентираше надворешно-политичките приоритети на Бугарија пред дипломатскиот кор и им се заблагодари на претставниците на 83 земји и меѓународните организации за нивните напори и придонес кон ...

Светлан Стоев: Евроинтеграцијата на Западен Балкан меѓу приоритетите на бугарската надворешна политика

Frontline - 10.06.2021

Европската интеграција на земјите од Западен Балкан, меѓу кои и на Северна Мекедонија, е меѓу клучните приоритети на надворешната политика на Бугарија, информира денеска шефот на бугарската дипломатија Светлан Стоев.

Светлан Стоев: Евроинтеграцијата на Западен Балкан меѓу приоритетите на бугарската надворешна политика

Опсервер - 10.06.2021

Европската интеграција на земјите од Западен Балкан, меѓу кои и на Северна Мекедонија, е меѓу клучните приоритети на надворешната политика на Бугарија, информира денеска шефот на бугарската дипломатија Светлан Стоев.

Светлан Стоев: Евроинтеграцијата на Западен Балкан меѓу приоритетите на бугарската надворешна политика

Press24 - 10.06.2021

Европската интеграција на земјите од Западен Балкан, меѓу кои и на Северна Мекедонија, е меѓу клучните приоритети на надворешната политика на Бугарија, информира денеска шефот на бугарската дипломатија Светлан Стоев.

Стоев: Во преговарачката рамка за Македонија да се земат предвид и бугарските забелешки

МКД - 10.06.2021

Бугарскиот технички министер за надворешни работи, Светлан Стоев пред дипломатскиот кор акредитиран во Софија ги претставил надворешно-политичките приоритети, а како еден од клучните ја навел европската интеграција на земјите од Западен Балкан, меѓу ...

Стоев: Евроинтеграцијата на Западен Балкан меѓу приоритетите на бугарската надворешна политика

Слободен Печат - 10.06.2021

Европската интеграција на земјите од Западен Балкан, меѓу кои и на Северна Мекедонија, е меѓу клучните приоритети на надворешната политика на Бугарија, информира денеска шефот на бугарската дипломатија Светлан Стоев.

Светлан Стоев: Евроинтеграцијата на Западен Балкан меѓу приоритетите на бугарската надворешна политика

Вечер Прес - 10.06.2021

Европската интеграција на земјите од Западен Балкан, меѓу кои и на Северна Мекедонија, е меѓу клучните приоритети на надворешната политика на Бугарија, информира денеска шефот на бугарската дипломатија Светлан Стоев.

Бугарија инсистира во Преговорачката рамка да се вклучи Декларацијата

Република - 10.06.2021

Европската интеграција на земјите од Западен Балкан, меѓу кои и на Северна Мекедонија, е меѓу клучните приоритети на надворешната политика на Бугарија, информира денеска шефот на бугарската дипломатија Светлан Стоев.

Стоев: Евроинтеграцијата на Западен Балкан меѓу приоритетите на бугарската надворешна политика

24Инфо - 10.06.2021

Европската интеграција на земјите од Западен Балкан, меѓу кои и на Северна Мекедонија, е меѓу клучните приоритети на надворешната политика на Бугарија, информира денеска шефот на бугарската дипломатија Светлан Стоев.

Стоев: Евроинтеграцијата на Западен Балкан меѓу приоритетите на бугарската надворешна политика

Сител - 10.06.2021

Европската интеграција на земјите од Западен Балкан, меѓу кои и на Северна Мекедонија, е меѓу клучните приоритети на надворешната политика на Бугарија, информира денеска шефот на бугарската дипломатија Светлан Стоев.

Светлан Стоев: Евроинтеграцијата на Западен Балкан меѓу приоритетите на бугарската надворешна политика

Zoom - 10.06.2021

Европската интеграција на земјите од Западен Балкан, меѓу кои и на Северна Мекедонија, е меѓу клучните приоритети на надворешната политика на Бугарија, информира денеска шефот на бугарската дипломатија Светлан Стоев.

Стоев: Инсистираме во преговарачката рамка на Македонија со ЕУ да се земат предвид и нашите забелешки

MakPress - 10.06.2021

Европската интеграција на земјите од Западен Балкан, меѓу кои и на Мекедонија, е меѓу клучните приоритети на надворешната политика на Бугарија, информира денеска шефот на бугарската дипломатија Светлан Стоев.

Стоев: Oд особена важност за Бугарија е европската интеграција на земјите од Западен Балкан

Локално - 10.06.2021

Министерот за надворешни работи на Бугарија, Светлан Стоев ги презентирал надворешно-политичките приоритети на Бугарија пред дипломатскиот кор. „Тој ги истакнал двата главни приоритети во својата работа – организирањето на изборите надвор од ...