TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

И Ford инвестира во доставата со роботи

Телефони.мк - 26.05.2019

Ford соработува со компанијата Agility Robotics, која изработува роботи способни за носење на пакети до 20 килограми. Ford е компанија што е посветена на развој на автомобили, камиони и теренски возила.

Ford ја претстави иднината на доставата

Иновативност - 26.05.2019

Ford, компанијата која е најпозната по автомобилите, камионите и теренците, експериментира со нешто сосема поинакво – роботи за носење пакети. Производителот на автомобили најави деја неделава ќе тестира робот кој ќе доставува пратки од беспилотни ...

Роботите сами почнаа да доставуваат пакети (ВИДЕО)

Канал5 - 25.05.2019

Како глетка од научнофантастичен филм изгледа новиот робот , изработен преку соработка на американските компании Форд и Амазон. Во овој проект би се користело автономно возило , кое го довезува роботот на потребната адреса.

Робот на Ford носи товар и се движи како човек

Бизнис Инфо - 25.05.2019

Фото: Youtube Ford, којшто е препознатлив по производство на автомобили и товарни возила, експериментира со нешто сосема ново, а тоа е робот што доставува производи и се движи како човек, пишува CNN .

Добра или лоша, иднината е тука! Еве како робот самостојно доставува пратка до дома

Додај Гас - 25.05.2019

Ford и Amazon одлучиле да соработуваат на неколку нивоа, а едно од нив е воведувањето на целосно автономна испорака Во него самовозечко возило без никаква асистенција од човекот ќе стигнува до адресата за испорака, а потоа роботот се ќе преземе во ...

Роботите сами почнаа да доставуваат пакети (ВИДЕО)

Студенти - 25.05.2019

Како глетка од научнофантастичен филм изгледа новиот робот , изработен преку соработка на американските компании Форд и Амазон. Во овој проект би се користело автономно возило , кое го довезува роботот на потребната адреса.

Робот на Ford доставува пратки и се движи како човек (ВИДЕО)

USB - 25.05.2019

Ford, којшто е препознатлив по производство на автомобили и товарни возила, експериментира со нешто сосема ново, а тоа е робот што доставува производи и се движи како човек, пишува CNN . Роботот, што го носи името Digit 1, е наменет за испорака на ...