TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Седум нови случаи на заболени со морбили, заболуваат и вакцинирани

Независен - 12.02.2019

Седум нови случаи на заболени со морбили биле регистрирани во текот на вчерашниот ден. Двајца од заболените се задржани на болничко лекување. Од ново заболените тројца се возрасни. Од оние кои се задржани на болничко лекување, едниот пациент има 38 ...

Инфективна клиника: Уште нови седум случаи со морбили

Канал5 - 11.02.2019

Седум новозаболени со морбили вчера се јавиле на преглед на Клиниката за инфективни болести, информираа од таа јавна здравствена установа. Од нив три се задржани на лекување на Клиниката и тоа една 32-годишна пациентка од Сарај, едно дете на возраст ...

Седум нови регистрирани случаи на морбили

ТВ21 - 11.02.2019

Вчера биле регистрирани нови седум случаи на морбили, потврдија од клиниката за инфективни болести. Три се задржани на лекување на Клиниката. Станува збор за 32-годишна пациентка од Сарај, дете на возраст од година и пол од Кисела Вода и уште едно ...

Уште седум новозаразени со морбили на Инфективна клиника

+инфо - 11.02.2019

Три се задржани на лекување и тоа една 32-годишна пациентка од Сарај, едно дете на возраст од една и пол година од Кисела Вода и уште едно дете од една и пол година од ...

Во Ниш уште една жртва на грипот

Скопје1 - 10.02.2019

Синоќа од грип на Инфективната клиника во Клиничкиот центар во Ниш почина уште едно лице. Станува збор за припадник на Полициската управа на Министерството за внатрешни работи на Србија во Ниш, кој бил роден 1976 година.

Инфективна клиника: Уште нови седум случаи со морбили

Курир - 11.02.2019

Седум новозаболени со морбили вчера се јавиле на преглед на Клиниката за инфективни болести, информираа од таа јавна здравствена установа. Од нив три се задржани на лекување на Клиниката и тоа една 32-годишна пациентка од Сарај, едно дете на возраст ...

Седум нови регистрирани случаи на морбили

4NEWS - 11.02.2019

Вчера биле регистрирани нови седум случаи на морбили, потврдија од клиниката за инфективни болести. Три се задржани на лекување на Клиниката. Станува збор за 32-годишна пациентка од Сарај, дете на возраст од година и пол од Кисела Вода и уште едно ...

Уште нови седум случаи со морбили на Инфективна клиника

Слободен Печат - 11.02.2019

На Клиниката има 26 пациенти од кои четворица се возрасни, 22 се деца од кои најголем број се на возраст од една и под една година. Седум новозаболени со морбили вчера се јавиле на преглед на Клиниката за инфективни болести, информираа од таа јавна ...

Нови седум случаи со морбили

Н.Македонија - 11.02.2019

Седум новозаболени со морбили вчера се јавиле на преглед на Клиниката за инфективни болести, информираа од таа јавна здравствена установа. Од нив три се задржани на лекување на Клиниката и тоа една 32-годишна пациентка од Сарај, едно дете на возраст ...

Уште седум новозаразени со морбили

Република - 11.02.2019

Седум новозаболени со морбили вчера се јавиле на преглед на Клиниката за инфективни болести, информираа од таа јавна здравствена установа. Од нив, три се задржани на лекување на Клиниката и тоа една 32-годишна пациентка од Сарај, едно дете на ...

Седум нови случаи на морбили

Фокус - 23.03.2019

Тринаесет пациенти со морбили се прегледани во текот на вчерашниот ден од кои седум се задржани за болничко лекување. Од вкупно 34 пациенти хоспитализирани на Клиниката (16 деца и 18 возрасни), две деца и двајца возрасни се со потешка клиничка ...

Инфективна клиника: Уште седум нови случаи со морбили

А1 On - 11.02.2019

Седум новозаболени со морбили вчера се јавиле на преглед на Клиниката за инфективни болести, информираа од таа јавна здравствена установа. Од нив три се задржани на лекување на Клиниката и тоа една 32-годишна пациентка од Сарај, едно дете на возраст ...

Седум нови лица заразени со морбили

Нетпрес - 11.02.2019

Седум новозаболени со морбили вчера се јавиле на преглед на Клиниката за инфективни болести, информираа од таа јавна здравствена установа. Од нив три се задржани на лекување на Клиниката и тоа една 32-годишна пациентка од Сарај, едно дете на возраст ...

Инфективна клиника: Уште нови седум случаи со морбили

Скопје инфо - 11.02.2019

Седум новозаболени со морбили вчера се јавиле на преглед на Клиниката за инфективни болести, информираа од таа јавна здравствена установа. Од нив три се задржани на лекување на Клиниката и тоа една 32-годишна пациентка од Сарај, едно дете на возраст ...

Инфективна клиника: Уште нови седум случаи со морбили

24Инфо - 11.02.2019

Седум новозаболени со морбили вчера се јавиле на преглед на Клиниката за инфективни болести, информираа од таа јавна здравствена установа. Од нив три се задржани на лекување на Клиниката и тоа една 32-годишна пациентка од Сарај, едно дете на возраст ...

Седум новозаболени со морбили, трojца задржани на лекување

МКД - 11.02.2019

Седум новозаболени со морбили вчера се јавиле на преглед на Клиниката за инфективни болести, информираа од таа јавна здравствена установа. Од нив три се задржани на лекување на Клиниката и тоа една 32-годишна пациентка од Сарај, едно дете на возраст ...

Седум нови случаи со морбили - две трагедии во Скопје

Press24 - 11.02.2019

Седум новозаболени со морбили вчера се јавиле на преглед на Клиниката за инфективни болести, информираа од таму. Од нив, три се задржани на лекување на Клиниката и тоа една 32-годишна пациентка од Сарај, едно дете на возраст од една и пол година од ...

Уште седум нови случаи со морбили

еМагазин - 11.02.2019

Седум новозаболени со морбили вчера се јавиле на преглед на Клиниката за инфективни болести, информираа од таа јавна здравствена установа. Од нив три се задржани на лекување на Клиниката и тоа една 32-годишна пациентка од Сарај, едно дете на возраст ...

Инфективна клиника: Уште нови седум случаи со морбили

Локално - 11.02.2019

Седум новозаболени со морбили вчера се јавиле на преглед на Клиниката за инфективни болести, информираа од таа јавна здравствена установа. Од нив три се задржани на лекување на Клиниката и тоа една 32-годишна пациентка од Сарај, едно дете на возраст ...

Инфективна клиника: Уште нови седум случаи со морбили

Телма - 11.02.2019

Седум новозаболени со морбили вчера се јавиле на преглед на Клиниката за инфективни болести, информираа од таа јавна здравствена установа. Од нив три се задржани на лекување на Клиниката и тоа една 32-годишна пациентка од Сарај, едно дете на возраст ...

По три смртни случаи, седум нови заболени од морбили во Скопје

Скопје1 - 11.02.2019

Седум новозаболени со морбили вчера се јавиле на преглед на Клиниката за инфективни болести, информираа од таа јавна здравствена установа. Од нив три се задржани на лекување на Клиниката и тоа една 32-годишна пациентка од Сарај, едно дете на возраст ...