TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Османи: Нема друг пат до ЕУ освен уставните измени, побитно е јавноста да ја придобиеме отколку опозицијата

Курир - 07.12.2023

Бугарија може да ги прекрши правилата на игра, но, вели Османи, не може да блокира за барања кои што не се предвидени во патоказите. Министерот за надворешни работи Бујар Османи смета дека не треба да се дига раце од уставните измени кои се услов за ...

Пендаровски: Тешко до Уставни измени во наредниот период

MakPress - 06.12.2023

Не гледам простор наредниве месеци, како што одиме кон техничка влада која треба да стартува на 28 јануари, дека ќе се направи политичка клима во која ќе изгласате со две третини уставни промени.

Османи: Нема друг пат до ЕУ, освен уставните измени

Локално - 07.12.2023

Министерот за надворешни работи Бујар Османи смета дека не треба да се дига раце од уставните измени кои се услов за продолжување на преговорите со ЕУ и отворање на поглавјата и треба до последен ден да се работи на тоа во постојниот состав на ...

ОСМАНИ: Побитно е да ја убедиме јавноста за уставните измени, отколку опозицијата

Денешен - 07.12.2023

Министерот за надворешни работи Бујар Османи смета дека не треба да се дига раце од уставните измени кои се услов за продолжување на преговорите со ЕУ и отворање на поглавјата и треба до последен ден да се работи на тоа во постојниот состав на ...

Османи: Нема друг пат до ЕУ освен уставните измени

PressingTV - 07.12.2023

Министерот за надворешни работи Бујар Османи смета дека не треба да се дига раце од уставните измени кои се услов за продолжување на преговорите со ЕУ и отворање на поглавјата и треба до последен ден да се работи на тоа во постојниот состав на ...

Османи: Нема друг пат до ЕУ, освен уставните измени

Press24 - 07.12.2023

Министерот за надворешни работи Бујар Османи смета дека не треба да се дига раце од уставните измени кои се услов за продолжување на преговорите со ЕУ и отворање на поглавјата и треба до последен ден да се работи на тоа во постојниот состав на ...

Османи: Нема друг пат до ЕУ, освен уставните измени

CivilMedia - 07.12.2023

Министерот за надворешни работи Бујар Османи смета дека не треба да се дига раце од уставните измени кои се услов за продолжување на преговорите со ЕУ и отворање на поглавјата и треба до последен ден да се работи на тоа во постојниот состав на ...

Бујар Османи: “Нема друг пат до Европската унија, освен уставните измени“

Во Центар - 07.12.2023

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, смета дека не треба да се дига раце од уставните измени кои се услов за продолжување на преговорите со ЕУ и отворање на поглавјата и треба до последен ден да се работи на тоа во постојниот состав на ...

Османи: Нема друг пат до ЕУ, освен уставните измени

Нова ТВ - 07.12.2023

Министерот за надворешни работи Бујар Османи смета дека не треба да се дига раце од уставните измени кои се услов за продолжување на преговорите со ЕУ и отворање на поглавјата и треба до последен ден да се работи на тоа во постојниот состав на ...

Османи: Нема друг пат до ЕУ, освен уставните измени

Frontline - 07.12.2023

Министерот за надворешни работи Бујар Османи смета дека не треба да се дига раце од уставните измени кои се услов за продолжување на преговорите со ЕУ и отворање на поглавјата и треба до последен ден да се работи на тоа во постојниот состав на ...

Османи: Не треба да се крева раце од уставните измени, нема друг пат до ЕУ

360 степени - 07.12.2023

Османи вели дека и доколку дојде до промена на власта земјата наредните шест месеци ќе мора да најде начин да ги донесе уставните измени, бидејќи додава, ЕУ е за нас „Павлов рефлекс“ и без отворање на поглавјата како и договор меѓу позицијата и ...

Османи: Не треба да се крева раце од уставните измени, нема друг пат до ЕУ

Либертас - 07.12.2023

Не треба да се крева раце од уставните измени кои се услов за продолжување на преговорите со ЕУ и отворање на поглавјата и треба до последен ден да се работи на тоа во постојниот состав на Парламентот.

Османи: Нема друг пат до ЕУ освен уставните измени, побитно е јавноста да ја придобиеме отколку опозицијата

Република - 07.12.2023

Министерот за надворешни работи Бујар Османи смета дека не треба да се дига раце од уставните измени кои се услов за продолжување на преговорите со ЕУ и отворање на поглавјата и треба до последен ден да се работи на тоа во постојниот состав на ...

Османи: Нема друг пат до ЕУ, освен Бугарите во Уставот

MakPress - 08.12.2023

Министерот за надворешни работи Бујар Османи смета дека не треба да се дига раце од уставните измени кои се услов за продолжување на преговорите со ЕУ и отворање на поглавјата и треба до последен ден да се работи на тоа во постојниот состав на ...