TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Секој објект, стар или нов ќе мора да поседува сертификат за енергетска ефикасност за да се изнајмува или продава

Сител - 18.02.2020

Секој што ќе продава или издава стан - стар или нов ќе мора да приложи и документ за тоа колку е енергетски ефикасен. Новиот закон за енергетска ефикасност стапи на сила. Со него се предвидува контролор да направи проверка на ефиканоста на објектот ...

Енергетски ознаки за секоја зграда, стапи на сила Законот за енергетска ефикасност

+инфо - 18.02.2020

Со лиценца за вршење на енергетска контрола на згради може да се стекне трговец поединец или правно лице кое има вработено најмалку едно лице кое има овластување за енергетски контролор на згради.

Нови правила: За откажување од парно ќе треба да докажете дека ќе користите подобар енергенс

+инфо - 18.02.2020

Оние граѓани, пак, кои ќе сакаат да се приклучат на парното, односно да се вратат во системот ,ако биле исклучени ќе можат тоа да го сторат веднаш, со поднесување барање за враќање во системот.

Од денеска за да се исклучите од парно треба да докажате дека ќе се греете поеколошки

Алсат-М - 18.02.2020

За да се откажат од парно греење, граѓаните ќе мора да обезбедат елаборат кој ќе гарантира дека новото грејно тело во домот или деловната просторија ќе биде поекономично од градското централно греење.

Стапи на сила новиот закон за енергетска ефикасност

OhridNews - 18.02.2020

Стапи на сила новиот Закон за енергетска ефикасност кој минатата недела беше изгласан во Собранието. Од владата потенцираат дека со новиот Закон за енергетска ефикасност државата добива модерно, современо законско решение кое ќе овозможи придобивки ...

Стапи во сила новиот Закон за енергетската ефикасност

Макфакс - 18.02.2020

Новиот Закон за енергетската ефикасност, кој минатата недела беше изгласан во Собранието на Северна Македонија и беше објавен во „Службен весник“, денеска стапи во сила. Материјата за енергетската ефикасност досега беше регулирана со стариот Закон ...

Стапи на сила новиот Закон за енергетска ефикасност, подзаконските акти допрва ќе се работат

Мета - 18.02.2020

Имплементација на прописите за енергетска ефикасност на ЕУ, поголем обем на работа за енергетските контролори и отежнат начин за исклучување на граѓаните од системите за централно греење се главните предности што ги носи новиот Закон за енергетска ...

Комисија за енергетика на ВМРО-ДПМНЕ одржа трибина на темата „Во која насока оди македонската енергетика“

Курир - 18.02.2020

Вчера вечер во хотелот „Епинал“ во Битола се одржа трибина на тема „ВО КОЈА НАСОКА ОДИ МАКЕДОНСКАТА ЕНЕРГЕТИКА“, на која учествуваа претседателот и двајца членови од централната комисија за енергетика на ВМРО-ДПМНЕ.

Комисија за енергетика на ВМРО-ДПМНЕ одржа трибина на темата „Во која насока оди македонската енергетика“

Нетпрес - 18.02.2020

Вчера вечер во хотелот „Епинал“ во Битола се одржа трибина на тема „ВО КОЈА НАСОКА ОДИ МАКЕДОНСКАТА ЕНЕРГЕТИКА“, на која учествуваа претседателот и двајца членови од централната комисија за енергетика на ВМРО-ДПМНЕ.

Стапи во сила новиот Закон за енергетска ефикасност

Сител - 18.02.2020

Новиот закон за енергетска ефикасност денеска стапи во сила откако минатата недела беше изгласан во Собранието и објавен во „Службен весник“. Во овој закон, како што информираат од Министерството за економија, во целост се имплементирани прописите ...

Стапи на сила новиот Закон за енергетска ефикасност

Н.Македонија - 18.02.2020

Новиот Закон за енергетска ефикасност кој минатата недела беше изгласан во Собранието и беше објавен во Службен весник на денеска стапи на сила. Материјата за енергетска ефикасност досега беше регулирана со стариот Закон за енергетика од 2011 година ...

Законот за енергетска ефикасност стапува во сила

ММС - 18.02.2020

Новиот закон за енергетска ефикасност денеска стапи во сила откако минатата недела беше изгласан во Собранието и објавен во „Службен весник”. Во овој закон, како што информираат од Министерството за економија, во целост се имплементирани прописите ...

Новиот Закон за енергетска ефикасност денеска стапи на сила

Скопје1 - 18.02.2020

Новиот Закон за енергетска ефикасност кој минатата недела беше изгласан во Собранието на Северна Македонија и беше објавен во Службен весник на денеска стапи на сила.Материјата за енергетска ефикасност досега беше регулирана со стариот Закон за ...

Стапи во сила новиот Закон за енергетска ефикасност

Курир - 18.02.2020

Новиот закон за енергетска ефикасност денеска стапи во сила откако минатата недела беше изгласан во Собранието и објавен во „Службен весник“. Во овој закон, како што информираат од Министерството за економија, во целост се имплементирани прописите ...

Стапи во сила новиот Закон за енергетска ефикасност

Press24 - 18.02.2020

Новиот закон за енергетска ефикасност денеска стапи во сила откако минатата недела беше изгласан во Собранието и објавен во „Службен весник“. Во овој закон, како што информираат од Министерството за економија, во целост се имплементирани прописите ...

Стапи во сила новиот Закон за енергетска ефикасност

Frontline - 18.02.2020

Енергетските контролори и друштвата лиценцирани за вршење на енергетски контроли конечно ќе можат да отпочнат со работа и со тоа активно да учествуваат во подобрувањето на енергетската ефикасност во нашата држава.

Стапи во сила новиот Закон за енергетска ефикасност

А1 On - 18.02.2020

Новиот закон за енергетска ефикасност денеска стапи во сила откако минатата недела беше изгласан во Собранието и објавен во „Службен весник“. Во овој закон, како што информираат од Министерството за економија, во целост се имплементирани прописите ...

Стапи во сила новиот Закон за енергетска ефикасност

iPortal - 18.02.2020

Новиот закон за енергетска ефикасност денеска стапи во сила откако минатата недела беше изгласан во Собранието и објавен во „Службен весник“. Во овој закон, како што информираат од Министерството за економија, во целост се имплементирани прописите ...

Стапи во сила новиот закон за енергетска ефикасност

Слободен Печат - 18.02.2020

Законот пропишува обврски за реконструкции на зградите во јавниот сектор на среден и долг рок, потоа обврски за следење на потрошувачката и заштедите на енергија од страна на општините и другите лица од јавниот сектор, како и обврски во врска со ...

Стапи во сила новиот Закон за енергетска ефикасност

Локално - 18.02.2020

Новиот закон за енергетска ефикасност денеска стапи во сила откако минатата недела беше изгласан во Собранието и објавен во „Службен весник“. Во овој закон, како што информираат од Министерството за економија, во целост се имплементирани прописите ...

Стапи на сила новиот Закон за енергетска ефикасност

Точка - 18.02.2020

Новиот Закон за енергетска ефикасност кој минатата недела беше изгласан во Собранието на Северна Македонија и беше објавен во Службен весник на денеска стапи на сила. Материјата за енергетска ефикасност досега беше регулирана со стариот Закон за ...

Стапи во сила новиот Закон за енергетска ефикасност

24 Вести - 18.02.2020

Новиот закон за енергетска ефикасност денеска стапи во сила откако минатата недела беше изгласан во Собранието и објавен во „Службен весник“. Во овој закон, како што информираат од Министерството за економија, во целост се имплементирани прописите ...

Стапи во сила новиот Закон за енергетска ефикасност

Скопје инфо - 18.02.2020

Новиот закон за енергетска ефикасност денеска стапи во сила откако минатата недела беше изгласан во Собранието и објавен во „Службен весник“. Во овој закон, како што информираат од Министерството за економија, во целост се имплементирани прописите ...

Стапи во сила новиот Закон за енергетска ефикасност

Опсервер - 18.02.2020

– Новиот закон за енергетска ефикасност денеска стапи во сила откако минатата недела беше изгласан во Собранието и објавен во „Службен весник“. Во овој закон, како што информираат од Министерството за економија, во целост се имплементирани прописите ...

Стапи на сила новиот Закон за енергетска ефикасност

MTM - 18.02.2020

Новиот Закон за енергетска ефикасност кој минатата недела беше изгласан во Собранието на Северна Македонија и беше објавен во Службен весник на денеска стапи на сила. Материјата за енергетска ефикасност досега беше регулирана со стариот Закон за ...

Стапи во сила новиот Закон за енергетска ефикасност

Република - 18.02.2020

Новиот закон за енергетска ефикасност денеска стапи во сила откако минатата недела беше изгласан во Собранието и објавен во „Службен весник“. Во овој закон, како што информираат од Министерството за економија, во целост се имплементирани прописите ...

Новиот Закон за енергетска ефикасност стапи на сила

PressingTV - 18.02.2020

Новиот Закон за енергетска ефикасност кој минатата недела беше изгласан во Собранието на Северна Македонија и беше објавен во Службен весник на денеска стапи на сила. Материјата за енергетска ефикасност досега беше регулирана со стариот Закон за ...

Новиот закон за енергетска ефикасност денеска стапи во сила

MakPress - 18.02.2020

Новиот закон за енергетска ефикасност денеска стапи во сила откако минатата недела беше изгласан во Собранието и објавен во „Службен весник“. Во овој закон, како што информираат од Министерството за економија, во целост се имплементирани прописите ...

Исклучување од парно само со дозвола од комшиите

Вечер - 18.02.2020

Новиот закон за енергетска ефикасност денеска влезе во употреба откако минатата недела беше изгласан во Собранието и објавен во „Службен весник“. Во овој закон, како што информираат од Министерството за економија, во целост се имплементирани ...

Стапи на сила новиот Закон за енергетска ефикасност, подзаконските акти допрва ќе се работат

Либертас - 18.02.2020

Имплементација на прописите за енергетска ефикасност на ЕУ, поголем обем на работа за енергетските контролори и отежнат начин за исклучување на граѓаните од системите за централно греење се главните предности што ги носи новиот Закон за енергетска ...

За исклучување од парно греење ќе биде потребна писмена согласност од мнозинството станари

А1 On - 18.02.2020

Со новиот Закон за енергетска ефикасност, кој беше изгласан на крај на мандатот на пратеничкиот состав, се дефинираат појасни критериуми за исклучување од парното греење. Секој граѓанин приклучен на системот на топлинска енергија ќе има можност да ...

Секој објект, стар или нов ќе мора да поседува сертификат за енергетска ефикасност за да се изнајмува или продава

4NEWS - 18.02.2020

Секој што ќе продава или издава стан – стар или нов ќе мора да приложи и документ за тоа колку е енергетски ефикасен. Новиот закон за енергетска ефикасност стапи на сила. Со него се предвидува контролор да направи проверка на ефиканоста на објектот ...

Тој што продава или издава стан мора да има сертификат колку енергија троши

Денар - 19.02.2020

300 енергетски контролори, 80-тина друштва кои пред повеќе години се лиценцираа за да вршат енергетска контрола, но и Агенцијата за енергетика сега конечно ќе можат да се „фатат“ за работа.

НЕМА ВЕЌЕ ЛЕСНО ИСКЛУЧУВАЊЕ ОД ПАРНО - кој сака да се приклучи, може веднаш

Фактор - 19.02.2020

Нема веќе едноставно исклучување од системот на парно греење. Ова следува откако властите го укинаа паушалот кој претходно го плаќаа исклучените граѓани од парно, но и откако беше намален данокот на додадена вредност за сметките за топлинска ...

Секој што ќе продава или издава стан ќе мора да поседува сертификат за енергетска ефикасност

Скопје инфо - 19.02.2020

Секој што ќе продава или издава стан - стар или нов ќе мора да приложи и документ за тоа колку е енергетски ефикасен. Новиот закон за енергетска ефикасност стапи на сила. Со него се предвидува контролор да направи проверка на ефиканоста на објектот ...