TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ВЛАДАТА НЕ ИМ ДОЗВОЛИ ДА ИЗВЕСТУВААТ Курир, Република и Пресинг немаат пристап до „Свети Спас“

+инфо - 03.02.2023

На новинарите и на фоторепортерот на Република, на Пресинг и на Курир, Владата не им дозволува пристап на утрешното одбележување на роденденот на Гоце Делчев, информираат од трите редакции.

Цензура, замолчување, селективност: Владата им забрани на „Република“ и „Пресинг“ да присуствуваат на роденденот на ...

Република - 03.02.2023

Војната на власта со медиумите зема замав. Откако Али Ахмети, Димитар Ковачевски, Крешник Бектеши… им залепија шлаканици на телевизиите, се сетија на стариот медиумски непријател „Република“.

МАН реагира на цензурата: Владата да ги одобри акредитациите за медиумите и да престане да дискриминира!

Република - 03.02.2023

Македонската асоцијација на новинари МАН ја повикува владата да обезбеди непречени услови за работа на сите медиуми од Македонија на утрешното одбележување на роденденот на апостолот на македонската револуционерна борба Гоце Делчев.

Цензура, замолчување, селективност: Владата им забрани на „Република“ и „Пресинг“ да присуствуваат на роденденот на ...

Lider - 03.02.2023

Војната на власта со медиумите зема замав. Откако Али Ахмети, Димитар Ковачевски, Крешник Бектеши… им залепија шлаканици на телевизиите, се сетија на стариот медиумски непријател „Република“.

Цензура: Пресинг тв и Република непријатели на Владата

PressingTV - 03.02.2023

Војната на власта со медиумите зема замав. Откако Али Ахмети, Димитар Ковачевски, Крешник Бектеши… им залепија шлаканици на телевизиите, се сетија на стариот медиумски непријател „Република“.

ЦЕНЗУРА: И „Република“ и „Пресинг“ без одобрение да известуваат од гробното место на Делчев

Денешен - 03.02.2023

Војната на власта со медиумите зема замав, објави скопскиот портал „Република“. Во текстот понатаму се вели: Откако Али Ахмети, Димитар Ковачевски, Крешник Бектеши… им залепија шлаканици на телевизиите, се сетија на стариот медиумски непријател ...

Владата им забрани на „Република“ и „Пресинг“ да присуствуваат на роденденот на Гоце Делчев

MakPress - 04.02.2023

Војната на власта со медиумите зема замав. Откако Али Ахмети, Димитар Ковачевски, Крешник Бектеши… им залепија шлаканици на телевизиите, се сетија на стариот медиумски непријател „Република“.