TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Промоцијата на книгата „Скопски блуз и други песни од Македонија“ на „Скопско лето“

Република - 12.07.2018

Промоцијата на книгата „Скопски блуз и други песни од Македонија“ на Имануел Мисфурд – Малта, која ќе се одржи утре, 13.07.2018, петок, во Градската кафеана „Пелистер“ со почеток во 11 : 00 часот.

Промоција на книга и филм во Кафе кино: “Скопски блуз…” и “Во четири ѕида” на Скопско лето

Вечер - 12.07.2018

“Скопски блуз и други песни од Македонија” од Имануел Мифсуд од Малта е книгата која ќе биде промовирана утре (13 јули) со почеток од 11 часот во градската кафеана „Пелистер“ во Скопје, а во рамки на “Скопско лето“.

На „Струшките книжевни средби -2018“: Лектор на ЕУРМ, Елена Пренџова, наградена за најдобра книга поезија

Вечер - 11.07.2018

Исмајлоска ја карактеризираше поезијата на Пренџова како “полна интимистички импресии, импресии кои не се патетични или кич, туку се искрени, дрски и храбри”. Комисијата во состав Марија Мијаковска, Христо Петрески и Зоран Јакимоски се изјасни дека ...