TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Три награди за македонските медари на саемот во Тетово, кило мед од 700 до 1.200 денари

Сакам да кажам - 02.10.2022

Трета година по ред во Тетово се одржува Саемот на мед, манифестација на која освен што се презентира македонскиот мед се прогласуваат и победниците од меѓународниот натпревар во квалитет на мед „Тетовски награди за мед# (Tetovo Honey Awards).

Одгледувањето пчели како начин на егзистенција на едно семејство

Опсервер - 02.10.2022

– Владимир Антовски од тетовско Жилче, кој беше еден од учесниците на дводневниот Саем на мед и пчеларска опрема „Слатки денови во Тетово“, за МИА раскажа како е можно со одгледување пчели и правање мед и медни продукти да се обезбеди егзистенција ...

Тегла мед над 800 денари, пчеларите велат не е скапо

Телма - 01.10.2022

За една тегла мед треба да платите од 600 денари до 1 200 денари, доколку сакате истиот да биде природен и квалитетен. Зависно од кој регион го купувате, цената е различна. Пчеларите велат дека иако има покачување, во споредба со другите прехранбени ...

Одгледувањето пчели како начин на егзистенција на едно семејство

24Инфо - 02.10.2022

Владимир Антовски од тетовско Жилче, кој беше еден од учесниците на дводневниот Саем на мед и пчеларска опрема „Слатки денови во Тетово”, за МИА раскажа како е можно со одгледување пчели и правање мед и медни продукти да се обезбеди егзистенција за ...

Одгледувањето пчели како начин на егзистенција на едно семејство

Либертас - 02.10.2022

Владимир Антовски од тетовско Жилче, кој беше еден од учесниците на дводневниот Саем на мед и пчеларска опрема „Слатки денови во Тетово”, за МИА раскажа како е можно со одгледување пчели и правање мед и медни продукти да се обезбеди егзистенција за ...

Егзистенција од одгледување на пчели: Тегла мед од 800 до 900 денари доволна за четиричлено семејство за еден месец

МКД - 02.10.2022

Владимир Антовски од тетовско Жилче, кој беше еден од учесниците на дводневниот Саем на мед и пчеларска опрема „Слатки денови во Тетово", раскажа како е можно со одгледување пчели и правање мед и медни продукти да се обезбеди егзистенција за едно ...

Одгледувањето пчели како начин на егзистенција на едно семејство

Бриф - 02.10.2022

Владимир Антовски од тетовско Жилче, кој беше еден од учесниците на дводневниот Саем на мед и пчеларска опрема „Слатки денови во Тетово“, за МИА раскажа како е можно со одгледување пчели и правање мед и медни продукти да се обезбеди егзистенција за ...

Одгледувањето пчели како начин на егзистенција на едно семејство

Бизнис Вести - 02.10.2022

Владимир Антовски од тетовско Жилче, кој беше еден од учесниците на дводневниот Саем на мед и пчеларска опрема „Слатки денови во Тетово”, за МИА раскажа како е можно со одгледување пчели и правање мед и медни продукти да се обезбеди егзистенција за ...

ПРИКАЗНИ ЗА ПЧЕЛИТЕ И МЕДОТ ОД ТЕТОВСКО: Моето четиричлено семејство живее добро со 500 пчелни семејства во селото ...

Денешен - 02.10.2022

Владимир Антовски од тетовско Жилче, кој беше еден од учесниците на дводневниот Саем на мед и пчеларска опрема „Слатки денови во Тетово“, за МИА раскажа како е можно со одгледување пчели и правање мед и медни продукти да се обезбеди егзистенција за ...

Со производство на мед може да се прехрани четиричлено семејство

Слободен Печат - 02.10.2022

Владимир Антовски од тетовско Жилче, кој беше еден од учесниците на дводневниот Саем на мед и пчеларска опрема „Слатки денови во Тетово”, вели дека е можно со одгледување пчели и правање мед и медни продукти да се обезбеди егзистенција за едно ...

Одгледувањето пчели како начин на егзистенција на едно семејство

MakPress - 03.10.2022

Владимир Антовски од тетовско Жилче, кој беше еден од учесниците на дводневниот Саем на мед и пчеларска опрема „Слатки денови во Тетово“, за МИА раскажа како е можно со одгледување пчели и правање мед и медни продукти да се обезбеди егзистенција за ...