TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Зголемени трошоци на живот за овошје, цигари и масло, намалени за горива

Канал5 - 07.04.2020

Трошоците на животот во март годинава се зголемени за 0,2 отсто во споредба со претходниот месец, а цените мало, пак, се намалени за истиот процент – 0,2. На годишно ниво, односно во споредба со март 2019 година трошоците на животот бележат пораст ...

Зголемени трошоци на живот за овошје, цигари и масло, намалени за горива

Слободен Печат - 07.04.2020

На годишно ниво, односно во споредба со март 2019 година трошоците на животот бележат пораст од 0,5 отсто, а цените на мало пораснале за 0,3 проценти. Трошоците на животот во март годинава се зголемени за 0,2 отсто во споредба со претходниот месец, ...

Зголемени трошоци на живот за овошје, цигари и масло

Курир - 07.04.2020

Трошоците на животот во март годинава се зголемени за 0,2 отсто во споредба со претходниот месец, а цените мало, пак, се намалени за истиот процент – 0,2. На годишно ниво, односно во споредба со март 2019 година трошоците на животот бележат пораст ...

Зголемени трошоци на живот за овошје, цигари и масло, намалени за горива

А1 On - 07.04.2020

Трошоците на животот во март годинава се зголемени за 0,2 отсто во споредба со претходниот месец, а цените мало, пак, се намалени за истиот процент – 0,2. На годишно ниво, односно во споредба со март 2019 година трошоците на животот бележат пораст ...

Зголемени трошоци на живот за овошје, цигари и масло, намалени за горива

Сител - 07.04.2020

Трошоците на животот во март годинава се зголемени за 0,2 отсто во споредба со претходниот месец, а цените мало, пак, се намалени за истиот процент – 0,2. На годишно ниво, односно во споредба со март 2019 година трошоците на животот бележат пораст ...

Зголемени трошоци на живот за овошје, цигари и масло, намалени за горива

Бриф - 07.04.2020

Трошоците на животот во март годинава се зголемени за 0,2 отсто во споредба со претходниот месец, а цените мало, пак, се намалени за истиот процент – 0,2. На годишно ниво, односно во споредба со март 2019 година трошоците на животот бележат пораст ...

Во март се зголемиле трошоците на живот за храна и цигари, а се намалиле за горива

360 степени - 07.04.2020

Трошоците на животот во март годинава се зголемени за 0,2 отсто во споредба со претходниот месец, а цените нa мало, пак, се намалени за истиот процент – 0,2. На годишно ниво, односно во споредба со март 2019 година трошоците на животот бележат ...

Зголемени трошоци на живот за овошје, цигари и масло, намалени за горива

Опсервер - 07.04.2020

Скопје, 7 април 2020 () – Трошоците на животот во март годинава се зголемени за 0,2 отсто во споредба со претходниот месец, а цените мало, пак, се намалени за истиот процент – 0,2. На годишно ниво, односно во споредба со март 2019 година трошоците ...

Зголемени трошоци на живот за овошје, цигари и масло, намалени за горива

Вечер - 07.04.2020

Трошоците на животот во март годинава се зголемени за 0,2 отсто во споредба со претходниот месец, а цените мало, пак, се намалени за истиот процент – 0,2. На годишно ниво, односно во споредба со март 2019 година трошоците на животот бележат пораст ...

Зголемени трошоци на живот за овошје, цигари и масло, намалени за горива

Frontline - 07.04.2020

Трошоците на животот во март годинава се зголемени за 0,2 отсто во споредба со претходниот месец, а цените мало, пак, се намалени за истиот процент – 0,2. На годишно ниво, односно во споредба со март 2019 година трошоците на животот бележат пораст ...

Статистика: Зголемени трошоци за овошје, цигари и масло, намалени за горива

Нова ТВ - 07.04.2020

Трошоците на животот во март годинава се зголемени за 0,2 отсто во споредба со претходниот месец, а за ист процент се намалени цените на мало. На годишно ниво, односно во споредба со март 2019 година, трошоците на животот бележат пораст од 0,5 ...

Раст на животните трошоци во март

Нетпрес - 07.04.2020

Трошоците на животот во март годинава се зголемени за 0,2 отсто во споредба со претходниот месец, а цените на мало, пак, се намалени за истиот процент – 0,2. На годишно ниво, односно во споредба со март 2019 година трошоците на животот бележат ...

Во март поголеми трошоци за овошје, цигари и масло, намалени за горива

МКД - 07.04.2020

Трошоците на животот во март годинава се зголемени за 0,2 отсто во споредба со претходниот месец, а цените мало, пак, се намалени за истиот процент – 0,2. На годишно ниво, односно во споредба со март 2019 година трошоците на животот бележат пораст ...

Зголемени трошоци на живот за овошје, цигари и масло, намалени за горива

Либертас - 07.04.2020

– Трошоците на животот во март годинава се зголемени за 0,2 отсто во споредба со претходниот месец, а цените мало, пак, се намалени за истиот процент – 0,2. На годишно ниво, односно во споредба со март 2019 година трошоците на животот бележат пораст ...

Цените на овошјето во март месец зголемени за 7,2%, на цигарите за 4,1%, на зејтинот за 3,4%

MakPress - 07.04.2020

Трошоците на животот во март годинава се зголемени за 0,2 отсто во споредба со претходниот месец, а цените мало, пак, се намалени за истиот процент – 0,2. На годишно ниво, односно во споредба со март 2019 година трошоците на животот бележат пораст ...

Зголемени трошоци на живот за овошје, цигари и масло, намалени за горива

еМагазин - 07.04.2020

Трошоците на животот во март годинава се зголемени за 0,2 отсто во споредба со претходниот месец, а цените мало, пак, се намалени за истиот процент – 0,2. На годишно ниво, односно во споредба со март 2019 година трошоците на животот бележат пораст ...

Поскапеле овошјето, маслото, шеќерот, лебот, зеленчукот…

еМагазин - 08.04.2020

Пораст на трошоците на животот во март 2020 година, во споредба со претходниот месец, е забележан кај свежото и разладеното овошје за 7.2 %, цигарите за 4.1 %, маслото и маснотиите за 3.4 %, шеќерот, џемот, медот, чоколадата и кондиторските ...

Пораст на индексите на трошоците на животот е забележан кај свежото и разладеното овошје за 7.2 %

Бизнис Вести - 08.04.2020

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на трошоците на животот во март 2020 година, во однос на претходниот месец, изнесува 100.2, а индексот на цените на мало изнесува 99.8.