TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Владата и МОН се уште отворени за нови предлози

Сител - 07.01.2015

Владата прифати нови седум предлози за подобрување на законот за високо образование. По собраниската дебата меѓу премиерот и претставниците на универзитетите владата покажа дека останува отворена за нови предлози кои одат во насока на подобрување на ...

МОН прифати седум забелешки од академската заедница изнесени на вчерашната дебата

МРТ - 06.01.2015

Министертвото за образование прифати седум предлози на академската заедница изнесени на вчерашната дебата на интеруниверзитетската конференција. Владата ги повика студентите и професорите да ги испратат писмено на ново разлгедување сите доплонителни ...

МОН: Прифатени неколку предлози од дебатата за високото образование

Н.Македонија - 06.01.2015

Владата и Министерството за образование и наука (МОН) прифатија неколку предлози изнесени од страна на ректорите и професорите на вчерашната јавна дебата за унапредување на квалитетот во високото образование МОН соопшти дека ги охрабрува сите оние ...

По дебатата , владата прифати повеќе предолзи на универзитетите за реформа на високото образование

Сител - 06.01.2015

Владата прифати дел од предлозите на универзитетите за законот за високо образование. По завршувањето на дебатата во Собранието, премиерот Груевски и владините претставници до два часот по полноќ анализирале и го прифатиле предлогот на штипскиот ...

Владата на РМ и МОН прифатија неколку предлози, препораки и сугестии

Факултети - 06.01.2015

Министерството за образование и наука информира дека по завршувањето на вчерашната јавна дебата во врска со предлог пакетот реформи за унапредување на квалитетот на високото образование, претседателот на Владата на Република Македонија, Никола ...

МОН: Прифатени неколку предлози од дебатата за високото образование

Сител - 06.01.2015

Владата и Министерството за образование и наука (МОН) прифатија неколку предлози изнесени од страна на ректорите и професорите на вчерашната јавна дебата за унапредување на квалитетот во високото образование.

Владата отворена за конструктивни предлози за унапредување на високото образование

Република - 06.01.2015

Останува отворената покана од Владата и Министерството за образование и наука со која се охрабруваат сите оние кои имаат конструктивни предлози, но досега не се произнеле, да го сторат тоа во следниот период, затоа што можоста за дискусија и ...

Прифатени неколку предлози од дебатата за високото образование

Алсат-М - 06.01.2015

Владата и Министерството за образование и наука (МОН) прифатија неколку предлози изнесени од страна на ректорите и професорите на вчерашната јавна дебата за унапредување на квалитетот во високото образование.

МОН објави што прифати за измените во високото образование

+инфо - 06.01.2015

Министерството за образование и наука по вчерашната јавна дебата за измените во високото образование соопштува дека прифатиле неколку предлози кои биле на дебатата посочени од страна на професорите.

МОН: По вчерашната дебата, прифатени се неколку предлози

Телеграф - 06.01.2015

По извршената анализа за конструктивноста и оправданоста на секој од предлозите во сублимираниот извештај, од страна на Владата на Република Македонија и МОН, прифатени се неколку од нив, се наведува во соопштението Владата и Министерството за ...

МОН: Прифатени неколку предлози од дебатата за високото образование

Lider - 06.01.2015

Владата и Министерството за образование и наука (МОН) прифатија неколку предлози изнесени од страна на ректорите и професорите на вчерашната јавна дебата за унапредување на квалитетот во високото образование.

Владата прифати неколку предлози од Универзитетите за Законот за високо образование

Кајгана - 06.01.2015

Владата и Министерството за образование прифатиле неколку предлози од Универзитетите коишто се однесуваат на предлог-законот за високо образование, по вчерашната дебата што се одржа во Собранието со дел од професорите.

МОН: Прифатени неколку предлози од дебатата за високото образование

Либертас - 06.01.2015

Владата и Министерството за образование и наука (МОН) прифатија неколку предлози изнесени од страна на ректорите и професорите на вчерашната јавна дебата за унапредување на квалитетот во високото образование.

МОН и Владата прифатија низа предлози по дебатата со професорите

Нетпрес - 06.01.2015

Владата и Министерството за образование и наука (МОН) прифатија неколку предлози изнесени од страна на ректорите и професорите на завчерашната јавна дебата за унапредување на квалитетот во високото образование.

МОН: Прифатени неколку предлози од дебатата за високото образование

Утрински - 06.01.2015

Владата и Министерството за образование и наука (МОН) прифатија неколку предлози изнесени од страна на ректорите и професорите на вчерашната јавна дебата за унапредување на квалитетот во високото образование.

Владата и Министерството за образование и наука прифатија неколку предлози по дебатата

Пулс24 - 06.01.2015

Владата и Министерството за образование и наука (МОН) прифатија неколку предлози изнесени од страна на ректорите и професорите на завчерашната јавна дебата за унапредување на квалитетот во високото образование.

МОН објави што прифати за измените во високото образование

Локално - 06.01.2015

Министерството за образование и наука по вчерашната јавна дебата за измените во високото образование соопштува дека прифатиле неколку предлози кои биле на дебатата посочени од страна на професорите.

МОН прифати нови 7 забелешки на предложените измени во Законот високо образование

МКД - 06.01.2015

Министерството за образование и наука соопштува дека по вчерашната јавна дебата за измените во високото образование прифатиле неколку предлози на присутните во Собранието професори и ректори.

Владата и МОН се уште отворени за нови предлози

Канал5 - 07.01.2015

Владата и Министерството за образование и наука соопштија дека се отворени за сугестии за пакетот образовни реформи што ги предложија во октомври меѓу кои се и измените на Законот за високо образование.

За подобар квалитет на знаења и вештини на студентите

Вечер Прес - 07.01.2015

Владата и Министерството за образование и наука соопштија дека се отворени за сугестии за пакетот образовни реформи што ги предложија во октомври меѓу кои се и измените на Законот за високо образование.

Владата и МОН се уште отворени за нови предлози

Курир - 07.01.2015

Владата и Министерството за образование и наука соопштија дека се отворени за сугестии за пакетот образовни реформи што ги предложија во октомври меѓу кои се и измените на Законот за високо образование.

Владата и МОН се уште отворени за нови предлози

Lider - 07.01.2015

Владата и Министерството за образование и наука соопштија дека се отворени за сугестии за пакетот образовни реформи што ги предложија во октомври меѓу кои се и измените на Законот за високо образование.

Владата и МОН се уште отворени за нови предлози

Денешен - 07.01.2015

Владата и Министерството за образование и наука соопштија дека се отворени за сугестии за пакетот образовни реформи што ги предложија во октомври меѓу кои се и измените на Законот за високо образование.

Владата и МОН се уште отворени за нови предлози

Нетпрес - 07.01.2015

Владата и Министерството за образование и наука соопштија дека се отворени за сугестии за пакетот образовни реформи што ги предложија во октомври меѓу кои се и измените на Законот за високо образование.

Се зголемува бројката на прифатени предлози од Владата и МОН за подобрување на условите во високото образование

Алфа - 07.01.2015

Се зголемува бројката на прифатени предлози кои ќе имаат улога да го подобри квалитетот на знаењата и вештините на студентите, на наставниот кадар и општо - системот на образование. Досега Владата и МОН прифатија вкупно 17 предлози и сугестии кои ...

ВЛАДА И МОН: Има простор за сугестии за Законот за високо образование

Телеграф - 07.01.2015

Владата и Министерството за образование и наука соопштија дека се отворени за сугестии за пакетот образовни реформи што ги предложија во октомври Владата и Министерството за образование и наука соопштија дека се отворени за сугестии за пакетот ...

Законот на преговарачка маса, бунтот не стивнува

Утрински - 07.01.2015

Премиерот упати повик до сите што имаат конкретни идеи и предлози за унапредување на реформата во високото образование да ги достават до нив Во очекување на нови предлози и за евентуално подобрување на предлог-законот за високо образование, ...