TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Јубилејна 55. Летна школа на МСМЈЛК при УКИМ, учесници од 17 држави

Независен - 17.08.2022

Ш еесет странски македонисти и слависти од седумнаесет држави ќе учествуваат на јубилејната 55. Летна школа на Меѓународниот семинар за македонски јазик, литература и култура при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје (МСМЈЛК при УКИМ).

Македонисти од 17 земји ќе учествуваат на Летната школа на МСМЈЛК во Охрид

MakPress - 15.08.2022

Шеесет странски македонисти и слависти од седумнаесет држави ќе учествуваат на 55. Летна школа на Меѓународниот семинар за македонски јазик, литература и култура при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје (МСМЈЛК при УКИМ) која од 17 август ...

Македонисти од 17 земји ќе учествуваат на Летната школа на МСМЈЛК во Охрид

Курир - 15.08.2022

Шеесет странски македонисти и слависти од седумнаесет држави ќе учествуваат на 55. Летна школа на Меѓународниот семинар за македонски јазик, литература и култура при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје (МСМЈЛК при УКИМ) која од 17 август ...

Македонисти од 17 земји ќе учествуваат на Летната школа во Охрид

24 Вести - 15.08.2022

Шеесет странски македонисти и слависти од седумнаесет држави ќе учествуваат на 55. Летна школа на Меѓународниот семинар за македонски јазик , литература и култура при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје (МСМЈЛК при УКИМ) која од 17 август ...

Јубилејна 55. Летна школа на МСМЈЛК при УКИМ, учесници од 17 држави

Опсервер - 17.08.2022

Ш еесет странски македонисти и слависти од седумнаесет држави ќе учествуваат на јубилејната 55. Летна школа на Меѓународниот семинар за македонски јазик, литература и култура при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје (МСМЈЛК при УКИМ).

Јубилејна 55. Летна школа на МСМЈЛК при УКИМ – најавено учество на 60 странски македонисти и слависти од 17 држави

Скопје инфо - 17.08.2022

Шеесет странски македонисти и слависти од седумнаесет држави ќе учествуваат на јубилејната 55. Летна школа на Меѓународниот семинар за македонски јазик, литература и култура при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје (МСМЈЛК при УКИМ).

МАКЕДОНИСТИТЕ СЕ СОБИРААТ ВО ОХРИД Јубилејна летна школа и семинар за македонски јазик, литература и култура

+инфо - 17.08.2022

Меѓу семинаристите се и универзитетски професори, значајни истражувачи од славистичкиот свет – лингвисти, книжевници и културолози и книжевни преведувачи, но и млади кадри. Шеесет странски македонисти и слависти од седумнаесет држави ќе учествуваат ...

Богата програма и најголем број семинаристи на јубилејната 55. Летна школа на МСМЈЛК при УКИМ

OhridNews - 17.08.2022

Шеесет странски македонисти и слависти од седумнаесет држави ќе учествуваат на јубилејната 55. Летна школа на Меѓународниот семинар за македонски јазик, литература и култура при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје (МСМЈЛК при УКИМ).

Јубилејна 55. Летна школа на МСМЈЛК при УКИМ, учесници од 17 држави

MakPress - 17.08.2022

Шеесет странски македонисти и слависти од седумнаесет држави ќе учествуваат на јубилејната 55. Летна школа на Меѓународниот семинар за македонски јазик, литература и култура при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје (МСМЈЛК при УКИМ).