TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Филмот „Викај ме со твоето име“ ќе ја отвори неделата на италијански филм

Локално - 17.05.2018

Со проекцијата на филмот „Викај ме со твоето име“ на режисерот Лука Гвадањино започнува неделата на италијански филм. Филмот ќе се прикажува во кино Милениум во 19 часот. „Викај ме со твоето име“ е хомосексуална љубовна приказна помеѓу тинејџер и ...

Оскаровецот „Викај ме со твоето име“ ја отвора Неделата на италијански филм

Сакам да кажам - 17.05.2018

Неделата на италијански филм почнува вечерва (19 часот) во киното Милениум, со проекцијата на филмот „Викај ме со твоето име“ на режисерот Лука Гвадањино, за кој Џејмс Ајвори доби Оскар за адаптирано сценарио.

Со филм забранет за помлади од 16 години ќе почне Неделата на италијански филм

+инфо - 16.05.2018

Фестивалот посветен на италијанскиот филм ќе почне утре во 19 часот во киното „Милениум“ во Скопје во организација на Италијанската Амбасада во Скопје. Првата проекција ќе биде со филмот „Call Me by Your Name“ од 2017 година во режија на Лука ...

Фестивал на италијанскиот филм во кино „Милениум“

Независен - 16.05.2018

Утревечер во 19 часот во кино кино „Милениум“ се отвара 18. Фестивал посветен на италијанскиот филм, организиран од Италијанската Амбасада во Скопје. Првата проекција ќе биде со филмот „Call Me by Your Name“, од 2017 година во режија на Лука ...

Недела на италијанскиот филм

А1 On - 16.05.2018

Во четврток, 17 мај во 19 часот во Кино Милениум се отвара XVIII Фестивал посветен на италијанскиот филм, организиран од Италијанската Амбасада во Скопје. Првата проекција ќе биде со филмот Call Me by Your Name, од 2017 година во режија на Лука ...

Фестивал на италијанскиот филм во кино „Милениум“

Република - 16.05.2018

Утревечер во 19 часот во кино кино „Милениум“ се отвара 18. Фестивал посветен на италијанскиот филм, организиран од Италијанската Амбасада во Скопје. Првата проекција ќе биде со филмот „Call Me by Your Name“, од 2017 година во режија на Лука ...

Започнува Неделата на италијанскиот филм

Макфакс - 17.05.2018

Денеска со почеток во 19 часот во киното „Милениум“ се отвора фестивалот посветен на италијанскиот филм, организиран од италијанската амбасада во Скопје. Првата проекција ќе почне со филмот Call Me by Your Name од 2017 година во режија на Лука ...