TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

40.000 специјални маски за пациентите во ризик ќе купи Министерството здравство

Сакам да кажам - 23.01.2019

Министерството за здравство соопшти дека во подготовка е набавката на специјални маски кои штитат и од ПМ2.5 и од ПМ10. „Ќе бидат набавени 40.000 специјални маски и ќе ги поделиме на пациентите во ризик.

Министерство за здравство: Се подготвува процедура за набавка на заштитни маски

Нова ТВ - 23.01.2019

Министерството за здравство соопшти дека е во подготвителна процедура постапката за набавка на заштитните маски кои треба бесплатно да бидат поделени на лицата во здравствен ризик. Од ресорното Министерство велат дека оваа процедура се одвива со ...

Министерството за здравство се подготвува за набавка на заштитни маски за лицата со здравствен ризик

Радио МОФ - 23.01.2019

Министерството за здравство информира дека е во подготвителна процедура за постапката за набавка на заштитни маски, кои, велат тие, бесплатно ќе ги добијат лицата со здравствен ризик. „Штом ќе биде завршена набавката, маските ќе бидат поделени на ...

Постапката за набавка на заштитни маски за лицата со здравствен ризик е во подготвителна процедура

Макфакс - 23.01.2019

Министерството за здравство преку соопштение до јавноста информира дека во подготвителна процедура е постапката за набавка на заштитни маски, кои бесплатно ќе ги добијат лицата со здравствен ризик, а штом биде завршена набавката, маските ќе бидат ...

МЗ: Постапката за набавка на заштитни маски за лицата во здравствен ризик во подготвителна процедура

Независен - 23.01.2019

Министерството за здравство соопшти дека е во подготвителна процедура постапката за набавка на заштитните маски кои ќе бидат бесплатно поделени на лицата во здравствен ризик. Штом ќе биде завршена набавката, се посочува, маските ќе бидат поделени на ...

Еко канал на веб страницата на Општина Кисела Вода

24Инфо - 23.01.2019

Од денес, на веб порталот на Општина Кисела Вода, почнува да функционира еко канал. Истиот ќе понуди едукативни текстови поврзани со заштитата и унапредувањето на животната средина, справувањето со еколошките ризици, заштитата на природата, водите ...

Општина Кисела Вода за децата во градинките обезбеди 2500 маски за заштита од аерозагадувањето

24Инфо - 23.01.2019

Општина Кисела Вода за дечињата кои ги посетуваат објектите на двете јавни детски градинки кои се под нејзина надлежност обезбеди 2500 маски кои ќе им помогнат за заштита на здравјето од аерозагадувањето.

Нема абер од донацијата од 42.000 маски за хронично болните за заштита од аерозагадувањето

Сител - 22.01.2019

Хронично болните сеуште ги чекаат ветените бесплатни маски за заштита од загадениот воздух. Иако министерот Филипче пред месец и половина најави дека државата на почетокот на годината ќе обезбеди 42.000 заштитни маски според податоците од “Мој ...

Нема маски за хронично болните

Алфа - 22.01.2019

Хронично болните се уште ги чекаат специјалните заштитни маски кои пред околу два месеци ги најави министерот Филипче. Во декември лани, Филипче бараше начин како маските да бидат поделени на, како што посочи, ризичната група на пациенти, која брои ...

50 000 хронични болни не ги добија заштитните маски што им ги вети Филипче

Нова ТВ - 22.01.2019

Нема заштитни маски против загадениот воздух за околу 50.000 хронично болни иако пред повеќе од месец и половина, на почетокот на декември министерот за здравство Венко Филипче од говорницата на Владата најави дека најризичните, хронично болни ќе ...

Министерството за здравство ќе набави 40.000 специјални маски за загадениот воздух за пациентите во ризик

Либертас - 23.01.2019

Министерството за здравство соопшти дека во подготовка е набавката на специјални маски кои штитат и од ПМ2.5 и од ПМ10. „Ќе бидат набавени 40.000 специјални маски и ќе ги поделиме на пациентите во ризик.

Постапката за набавка на заштитни маски за лицата со здравствен ризик е во подготвителна процедура

Скопје инфо - 23.01.2019

Министерството за здравство преку соопштение до јавноста информира дека во подготвителна процедура е постапката за набавка на заштитни маски, кои бесплатно ќе ги добијат лицата со здравствен ризик, а штом биде завршена набавката, маските ќе бидат ...

МЗ: Постапката за набавка на заштитни маски за лицата во здравствен ризик во подготвителна процедура

Канал5 - 23.01.2019

Министерството за здравство соопшти дека е во подготвителна процедура постапката за набавка на заштитните маски кои ќе бидат бесплатно поделени на лицата во здравствен ризик. Штом ќе биде завршена набавката, се посочува, маските ќе бидат поделени на ...

Од денеска еко канал на веб-страницата на Општина Кисела Вода

MTM - 23.01.2019

Еко канал од денеска почнува да функционира на веб-страницата на Општина Кисела Вода. Ќе понуди едукативни текстови поврзани со заштитата и унапредувањето на животната средина, справувањето со еколошките ризици, заштитата на природата, водите ...

2.500 маски за децата од градинките во Кисела Вода

+инфо - 23.01.2019

Општина Кисела Вода за дечињата кои ги посетуваат објектите на двете јавни детски градинки кои се под нејзина надлежност обезбеди 2.500 маски кои ќе им помогнат за заштита на здравјето од аерозагадувањето, соопшти Општината.

Хронично болните се уште ги чекаат ветените бесплатни маски за заштита од загадениот воздух

Скопје инфо - 23.01.2019

Хронично болните сеуште ги чекаат ветените бесплатни маски за заштита од загадениот воздух. Иако министерот Филипче пред месец и половина најави дека државата на почетокот на годината ќе обезбеди 42.000 заштитни маски според податоците од “Мој ...

Доцни набавката на заштитни маски за лица со здравствен ризик, МЗ ќе ги подели кога ќе стасаат

Република - 23.01.2019

Постапката за набавка на заштитни маски за лицата со здравствен ризик е во подготвителна процедура. Министерството за здравство ќе ги подели кога ќе стасаат, соопштија од МЗ. Министерството за здравство ја информира јавноста дека е во подготвителна ...

Еко канал на веб порталот на општина Кисела Вода

Вечер - 23.01.2019

Од денес, на веб порталот на Општина Кисела Вода, почнува да функционира еко канал. Истиот ќе понуди едукативни текстови поврзани со заштитата и унапредувањето на животната средина, справувањето со еколошките ризици, заштитата на природата, водите ...

Општина Кисела Вода за децата во градинките обезбеди 2500 маски за заштита од аерозагадувањето

Скопје инфо - 23.01.2019

Општина Кисела Вода за дечињата кои ги посетуваат објектите на двете јавни детски градинки кои се под нејзина надлежност обезбеди 2500 маски кои ќе им помогнат за заштита на здравјето од аерозагадувањето.

Хронично болните се уште ги чекаат ветените бесплатни маски за заштита од загадениот воздух

Курир - 23.01.2019

Хронично болните сеуште ги чекаат ветените бесплатни маски за заштита од загадениот воздух. Иако министерот Филипче пред месец и половина најави дека државата на почетокот на годината ќе обезбеди 42.000 заштитни маски според податоците од “Мој ...

Филипче допрва токми тендер за заштитни маски

+инфо - 23.01.2019

Министерството за здравство соопшти дека е во подготвителна процедура постапката за набавка на заштитните маски кои ќе бидат бесплатно поделени на лицата во здравствен ризик. Штом ќе биде завршена набавката, се посочува, маските ќе бидат поделени на ...

Еко канал на веб страницата на Општина Кисела Вода

А1 On - 23.01.2019

Од денес, на веб порталот на Општина Кисела Вода, почнува да функционира еко канал. Истиот ќе понуди едукативни текстови поврзани со заштитата и унапредувањето на животната средина, справувањето со еколошките ризици, заштитата на природата, водите ...

Општина Кисела Вода за децата во градинките обезбеди 2.500 маски за заштита од аерозагадувањето

Макфакс - 23.01.2019

Општина Кисела Вода на дечињата кои ги посетуваат објектите на двете јавни детски градинки кои се под нејзина надлежност им подели 2.500 маски кои ќе им помогнат за заштита на здравјето од аерозагадувањето.

Хронично болните се уште ги чекаат ветените бесплатни маски за заштита од загадениот воздух

Нетпрес - 23.01.2019

Хронично болните сеуште ги чекаат ветените бесплатни маски за заштита од загадениот воздух. Иако министерот Филипче пред месец и половина најави дека државата на почетокот на годината ќе обезбеди 42.000 заштитни маски според податоците од “Мој ...

МЗ: Постапката за набавка на заштитни маски за лицата во здравствен ризик во подготвителна процедура

А1 On - 23.01.2019

Министерството за здравство соопшти дека е во подготвителна процедура постапката за набавка на заштитните маски кои ќе бидат бесплатно поделени на лицата во здравствен ризик. Штом ќе биде завршена набавката, се посочува, маските ќе бидат поделени на ...

Еко канал на општина Кисела Вода

Н.Македонија - 23.01.2019

Од денес, на интернет страницата на општина Кисела Вода, почнува да функционира еко канал. Истиот ќе понуди едукативни текстови поврзани со заштитата и унапредувањето на животната средина, справувањето со еколошките ризици, заштитата на природата, ...

Кисела Вода за децата во градинките обезбеди 2500 маски за заштита од аерозагадувањето

Канал5 - 23.01.2019

Општина Кисела Вода за дечињата кои ги посетуваат објектите на двете јавни детски градинки што се под нејзина надлежност, обезбеди 2500 маски што ќе им помогнат за заштита на здравјето од аерозагадувањето.

МЗ: Постапката за набавка на заштитни маски за лицата во здравствен ризик во подготвителна процедура

Локално - 23.01.2019

Министерството за здравство соопшти дека е во подготвителна процедура постапката за набавка на заштитните маски кои ќе бидат бесплатно поделени на лицата во здравствен ризик. Штом ќе биде завршена набавката, се посочува, маските ќе бидат поделени на ...

Кисела Вода за децата во градинките обезбеди маски за заштита од аерозагадувањето

Н.Македонија - 23.01.2019

Општина Кисела Вода за дечињата кои ги посетуваат објектите на двете јавни детски градинки што се под нејзина надлежност, обезбеди 2.500 маски што ќе им помогнат за заштита на здравјето од аерозагадувањето.

МЗ: Постапката за набавка на заштитни маски за лицата во здравствен ризик во подготвителна процедура

Опсервер - 23.01.2019

Министерството за здравство соопшти дека е во подготвителна процедура постапката за набавка на заштитните маски кои ќе бидат бесплатно поделени на лицата во здравствен ризик. Штом ќе биде завршена набавката, се посочува, маските ќе бидат поделени на ...

Кисела Вода за децата во градинките обезбеди маски за заштита од аерозагадувањето

Република - 23.01.2019

Општина Кисела Вода за дечињата кои ги посетуваат објектите на двете јавни детски градинки што се под нејзина надлежност, обезбеди 2.500 маски што ќе им помогнат за заштита на здравјето од аерозагадувањето.

Министерството за здравство ќе набавува 40.000 специјални маски кои штитат од загадувањето

МКД - 23.01.2019

Министерството за здравство соопшти дека е во подготвителна процедура постапката за набавка на заштитните маски кои ќе бидат бесплатно поделени на лицата во здравствен ризик. Штом ќе биде завршена набавката, се посочува, маските ќе бидат поделени на ...

Кисела Вода за децата во градинките обезбеди 2500 маски за заштита од аерозагадувањето

Независен - 23.01.2019

Општина Кисела Вода за дечињата кои ги посетуваат објектите на двете јавни детски градинки што се под нејзина надлежност, обезбеди 2500 маски што ќе им помогнат за заштита на здравјето од аерозагадувањето.

МЗ: Постапката за набавка на заштитни маски за лицата во здравствен ризик во подготвителна процедура

Вечер - 23.01.2019

Министерството за здравство соопшти дека е во подготвителна процедура постапката за набавка на заштитните маски кои ќе бидат бесплатно поделени на лицата во здравствен ризик. Штом ќе биде завршена набавката, се посочува, маските ќе бидат поделени на ...

Општина Кисела Вода за децата во градинките обезбеди 2500 маски за заштита од аерозагадувањето

А1 On - 23.01.2019

Општина Кисела Вода за дечињата кои ги посетуваат објектите на двете јавни детски градинки кои се под нејзина надлежност обезбеди 2500 маски кои ќе им помогнат за заштита на здравјето од аерозагадувањето.

2.500 маски за децата во градинките во Кисела Вода

Вечер - 23.01.2019

Општина Кисела Вода за дечињата кои ги посетуваат објектите на двете јавни детски градинки што се под нејзина надлежност, обезбеди 2.500 маски што ќе им помогнат за заштита на здравјето од аерозагадувањето.

Министерство за здравство: Во тек процедура за набавка на заштитни маски

Press24 - 23.01.2019

Министерството за здравство соопшти дека е во подготвителна процедура постапката за набавка на заштитните маски кои ќе бидат бесплатно поделени на лицата во здравствен ризик. Штом ќе биде завршена набавката, се посочува, маските ќе бидат поделени на ...

Кисела Вода за децата во градинките обезбеди 2500 маски за заштита од аерозагадувањето

MTM - 23.01.2019

Општина Кисела Вода за дечињата кои ги посетуваат објектите на двете јавни детски градинки што се под нејзина надлежност, обезбеди 2500 маски што ќе им помогнат за заштита на здравјето од аерозагадувањето.

МЗ: Постапката за набавка на заштитни маски за лицата во здравствен ризик во подготвителна процедура

24Инфо - 23.01.2019

Министерството за здравство ја информира јавноста дека е во подготвителна процедура постапката за набавка на заштитни маски, кои бесплатно ќе ги добијат лицата со здравствен ризик. Штом ќе биде завршена набавката, маските ќе бидат поделени на ...

Општина Кисела Вода за децата во градинките обезбеди 2.500 маски за заштита од аерозагадувањето

Centar - 23.01.2019

Општина Кисела Вода на дечињата кои ги посетуваат објектите на двете јавни детски градинки кои се под нејзина надлежност им подели 2.500 маски кои ќе им помогнат за заштита на здравјето од аерозагадувањето.

МЗ: Постапката за набавка на заштитни маски за лицата во здравствен ризик во подготвителна процедура

MTM - 23.01.2019

Министерството за здравство соопшти дека е во подготвителна процедура постапката за набавка на заштитните маски кои ќе бидат бесплатно поделени на лицата во здравствен ризик. Штом ќе биде завршена набавката, се посочува, маските ќе бидат поделени на ...

Министерството за здравство ќе набави заштитни маски за лицата со здравствен ризик

ТВ21 - 23.01.2019

Министерството за здравство информира дека е во подготвителна процедура за постапката за набавка на заштитни маски, кои, велат тие, бесплатно ќе ги добијат лицата со здравствен ризик. Постапката за набавка на заштитни маски за лицата со здравствен ...

Постапката за набавка на заштитни маски за лицата со здравствен ризик е во подготвителна процедура

Centar - 23.01.2019

Министерството за здравство преку соопштение до јавноста информира дека во подготвителна процедура е постапката за набавка на заштитни маски, кои бесплатно ќе ги добијат лицата со здравствен ризик, а штом биде завршена набавката, маските ќе бидат ...

Министерството за здравство ќе набави заштитни маски за лицата со здравствен ризик

4NEWS - 23.01.2019

Министерството за здравство информира дека е во подготвителна процедура за постапката за набавка на заштитни маски, кои, велат тие, бесплатно ќе ги добијат лицата со здравствен ризик. Постапката за набавка на заштитни маски за лицата со здравствен ...