TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Велес денеска почнуваат 57-те Рацинови средби

Курир - 25.09.2020

Во родниот град на Коста Солев Рацин, Велес денеска и утре ќе се одржи програмата на 57-те Рацинови средби, која првпат почнува со Меѓународна конференција претпладнево во 10 часот. Првата сесија во Народниот театар „Јордан Хаџи Константинов-Џинот“ ...

Во Велес денеска почнуваат 57-те Рацинови средби

Опсервер - 25.09.2020

– Во родниот град на Коста Солев Рацин, Велес денеска и утре ќе се одржи програмата на 57-те Рацинови средби, која првпат почнува со Меѓународна конференција претпладнево во 10 часот. Првата сесија во Народниот театар „Јордан Хаџи ...

Во Велес денеска почнуваат 57-те Рацинови средби

Слободен Печат - 25.09.2020

Во родниот град на Коста Солев Рацин, Велес денеска и утре ќе се одржи програмата на 57-те Рацинови средби, која првпат почнува со Меѓународна конференција претпладнево во 10 часот . Првата сесија во Народниот театар „Јордан Хаџи Константинов-Џинот” ...

Во Велес денеска почнуваат 57-те Рацинови средби

Либертас - 25.09.2020

Првата сесија во Народниот театар „Јордан Хаџи Константинов-Џинот“ е посветена на „Седумдесет и пет години современ македонски јазик, азбука и правопис“. Програмата ќе продолжи со промоција на „Собрани драми“ од Горан Стефановски во издание на ...

Во Велес денеска почнуваат 57-те Рацинови средби

Сител - 25.09.2020

Во родниот град на Коста Солев Рацин, Велес денеска и утре ќе се одржи програмата на 57-те Рацинови средби, која првпат почнува со Меѓународна конференција претпладнево во 10 часот. Првата сесија во Народниот театар „Јордан Хаџи Константинов-Џинот“ ...

Во Велес денеска почнуваат 57-те Рацинови средби

А1 On - 25.09.2020

Во родниот град на Коста Солев Рацин, Велес денеска и утре ќе се одржи програмата на 57-те Рацинови средби, која првпат почнува со Меѓународна конференција претпладнево во 10 часот. Првата сесија во Народниот театар „Јордан Хаџи Константинов-Џинот“ ...

Во Велес денеска почнуваат 57-те Рацинови средби

Канал5 - 25.09.2020

Во родниот град на Коста Солев Рацин, Велес денеска и утре ќе се одржи програмата на 57-те Рацинови средби, која првпат почнува со Меѓународна конференција претпладнево во 10 часот. Првата сесија во Народниот театар „Јордан Хаџи Константинов-Џинот" ...

Во Велес денеска почнуваат 57-те Рацинови средби

iPortal - 25.09.2020

Во родниот град на Коста Солев Рацин, Велес денеска и утре ќе се одржи програмата на 57-те Рацинови средби, која првпат почнува со Меѓународна конференција претпладнево во 10 часот. Првата сесија во Народниот театар „Јордан Хаџи Константинов-Џинот“ ...

Во Велес почнуваат 57. Рацинови средби

МКД - 25.09.2020

Во родниот град на Коста Солев Рацин, Велес денеска и утре ќе се одржат 57. Рацинови средби, а почнуваат со меѓународна конференција. Првата сесија во Народниот театар „Јордан Хаџи Константинов-Џинот” е посветена на 75 години современ македонски ...

Во Велес денеска почнуваат 57-те Рацинови средби

ММС - 25.09.2020

Во родниот град на Коста Солев Рацин, Велес денеска и утре ќе се одржи програмата на 57-те Рацинови средби, која првпат почнува со Меѓународна конференција претпладнево во 10 часот. Првата сесија во Народниот театар „Јордан Хаџи Константинов-Џинот“ ...

Во Велес денеска почнуваат 57-те Рацинови средби

+инфо - 25.09.2020

Во родниот град на Коста Солев Рацин, Велес денеска и утре ќе се одржи програмата на 57-те Рацинови средби, која првпат почнува со Меѓународна конференција претпладнево во 10 часот. Првата сесија во Народниот театар „Јордан Хаџи Константинов-Џинот“ ...

Во Велес денеска почнуваат 57-те Рацинови средби

Независен - 25.09.2020

Во родниот град на Коста Солев Рацин, Велес денеска и утре ќе се одржи програмата на 57-те Рацинови средби, која првпат почнува со Меѓународна конференција претпладнево во 10 часот. Првата сесија во Народниот театар „Јордан Хаџи Константинов-Џинот“ ...

Во Велес отворени 57. Рацинови средби

Република - 25.09.2020

Во Велес, родниот град на поетот Коста Солев Рацин, денеска и утре ќе се одржи програмата на 57. Рацинови средби, која првпат почнува со Меѓународна конференција. Првата сесија во Народниот театар „Јордан Хаџи Константинов-Џинот“ е посветена на ...

Во Велес денеска почнуваат 57-те Рацинови средби

Frontline - 25.09.2020

Во родниот град на Коста Солев Рацин, Велес денеска и утре ќе се одржи програмата на 57-те Рацинови средби, која првпат почнува со Меѓународна конференција претпладнево во 10 часот. Првата сесија во Народниот театар „Јордан Хаџи Константинов-Џинот“ ...

Oтворени 57. Рацинови средби

Нетпрес - 25.09.2020

Во Велес, родниот град на поетот Коста Солев Рацин, денеска и утре ќе се одржи програмата на 57. Рацинови средби, која првпат почнува со Меѓународна конференција. Првата сесија во Народниот театар „Јордан Хаџи Константинов-Џинот“ е посветена на ...

Со конференција посветена на македонскиот јазик почнаа 57-те Рацинови средби

Вечер Прес - 25.09.2020

Рацинови средби кои годинава го имаат своето 57. издание започнаа денес во неговиот роден град Велес со Меѓународна конференција претпладнево посветена на „Седумдесет и пет години современ македонски јазик, азбука и правопис“.

Во Велес денеска почнуваат 57-те Рацинови средби

MakPress - 25.09.2020

Во родниот град на Коста Солев Рацин, Велес денеска и утре ќе се одржи програмата на 57-те Рацинови средби, која првпат почнува со Меѓународна конференција претпладнево во 10 часот. Првата сесија во Народниот театар „Јордан Хаџи Константинов-Џинот“ ...

Отворени 57. „Рацинови средби“ во Велес

Вистина.мк - 25.09.2020

Во Велес, родниот град на поетот Коста Солев Рацин, денеска и утре ќе се одржи програмата на 57. Рацинови средби, која првпат почнува со Меѓународна конференција. Првата сесија во Народниот театар „Јордан Хаџи Константинов-Џинот“ е посветена на ...