TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Деспотовски: Инвеститорите може добро да заработуваат и кога добро ќе ги платат работниците

Сител - 14.09.2021

Македонија веќе нема да се промовира како земја на евтина работа сила. А инвеститори и натаму ќе има. Директорот на зоните, Деспотовски е убеден дека земјава не е интересна за инвеститорите само заради ниските плати што би ги давале тука, и според ...

Во ТИРЗ близу 160 милиони евра нови странски инвестиции

Канал5 - 14.09.2021

Влегуваат три нови инвестиции кои што ќе отворат 680 работни места во земјава соопшти денеска директорот на ТИРЗ Јован Деспотовски. Инвеститорите се од САД, Турција и В. Британија. Станува збор за фармацевтска компанија, втората е компанија од ...

Седум ТИРЗ зони сосема празни

Телма - 14.09.2021

Никој не инвестирал во ТИРЗ зоните во Берово, Делчево, Гевгелија, Виница, Ранковце, Радовиш и во третата зона во Скопје… Иако парцелите во скопскиот регион се 10 пати поскапи од тие во внатрешноста, а се добиваат и дополнителни поволности, ...

Деспотовски: Македонија повеќе нема да биде земја на евтина работна сила, иако голем дел од младите си заминаа од ...

Алфа - 14.09.2021

Откако на големо се исели квалитетниот кадар надвор од границите во потрага по платена работа, државата дури сега ќе работи на тоа како да ги задржи работниците дома. Владата после 4 години власт заклучува дека треба да работи на тоа како да ги ...

Деспотовски: Три нови инвестиции во Скопје, Штип и Кичево

Фактор - 14.09.2021

Директорот на Дирекцијата за технолошко-индустриски развојни зони Јован Деспотовски најави три странски инвестиции во зоните во Скопје, Штип и Кичево. Засега имињата остануваат тајна. „Владата ги има успешно затворено преговорите со инвеститорите.

Деспотовски: Три нови странски инвестиции и тоа во Скопје, Штип и Кичево

Канал5 - 14.09.2021

Дирекцијата за Технолошко индустриски и развојни зони денеска ги презентираше ефектите од економските активности во зоните и примената на новиот концепт на ТИРЗ. Директорот на ТИРЗ Јован Деспотовски најави три странски инвестиции и тоа во зоните во ...

Индустријата заживува, извозот расте, бизнисот најавува инвестиции!

Денар - 14.09.2021

Подобрување на трговската соработка со странство освен последните податоци на Државниот завод за статистика, денеска потврда дадоа и информациите за деловната активност на компаниите сместени во индустриските зони.

Деспотовски најави и нови странски инвестиции во Штип, Кичево и Скопје

Скопје1 - 14.09.2021

​​Продолжува растот во технолошко индустриските развојни зони, а примената на новиот концепт на ТИРЗ за привлекување странски инвестиции веќе дава конкретни резултати и зголемен број на нови инвестиции, покажува редовната месечна анализа на ТИРЗ ...

Економијата во ТИРЗ продолжува да расте

Бизнис Вести - 14.09.2021

​​Продолжува растот во технолошко индустриските развојни зони, а примената на новиот концепт на ТИРЗ за привлекување странски инвестиции веќе дава конкретни резултати и зголемен број на нови инвестиции, покажува редовната месечна анализа на ТИРЗ ...

Продолжува трендот на пораст на економската активност во ТИРЗ, близу 160 милиони евра нови странски инвестиции

Сител - 14.09.2021

Продолжува трендот на пораст на економската активност во Технолошко индустриските развојни зони (ТИРЗ) и во август, трендот е стабилен и очекувам да продолжи и до крајот на годинава. Вкупното ниво на нови странски инвестиции кои се веќе договорени, ...

Продолжува трендот на пораст на економската активност во ТИРЗ, близу 160 милиони евра нови странски инвестиции

Слободен Печат - 14.09.2021

Продолжува трендот на пораст на економската активност во Технолошко индустриските развојни зони (ТИРЗ) и во август, трендот е стабилен и очекувам да продолжи и до крајот на годинава. Вкупното ниво на нови странски инвестиции кои се веќе договорени, ...

ТРИ НОВИ СТРАНСКИ ИНВЕСТИЦИИ СЕ ВО ПРОЦЕДУРА Ќе отворат 680 нови работни места

+инфо - 14.09.2021

Новите странски инвестиции ќе бидат изградени во Штип, Кичево и Скопје. Во формална процедура на одобрување се три нови договори за странски инвестиции со вкупен обем од над 54 милиони евра.

Деспотовски најави три нови странски инвестиции во Скопје, Штип и Кочани

Локално - 14.09.2021

Директорот на ТИРЗ Јован Деспотовски најави три странски инвестиции и тоа во зоните во Скопје, Штип и Кочани. Владата веќе успешно ги има затворено разговорите со инвеститорите, во вредност од 54 милиони евра и отворање на нови 680 работни места, со ...

Продолжува трендот на пораст на економската активност во ТИРЗ, близу 160 милиони евра нови странски инвестиции

Frontline - 14.09.2021

Продолжува трендот на пораст на економската активност во Технолошко индустриските развојни зони (ТИРЗ) и во август, трендот е стабилен и очекувам да продолжи и до крајот на годинава. Вкупното ниво на нови странски инвестиции кои се веќе договорени, ...

160 милиони евра нови странски инвестиции во ТИРЗ

МКД - 14.09.2021

Продолжува трендот на пораст на економската активност во Технолошко индустриските развојни зони (ТИРЗ) и во август, трендот е стабилен и очекувам да продолжи и до крајот на годинава. Вкупното ниво на нови странски инвестиции кои се веќе договорени, ...

Економијата не само што го надмина пандемискиот период туку бележи серозен раст, вели Деспотовски

Локално - 14.09.2021

Продолжува растот во технолошко индустриските развојни зони, а примената на новиот концепт на ТИРЗ за привлекување странски инвестиции веќе дава конкретни резултати и зголемен број на нови инвестиции, покажува редовната месечна анализа на ТИРЗ која ...

Договорени речиси 160 милиони евра нови странски инвестиции

Независен - 14.09.2021

Продолжува трендот на пораст на економската активност во Технолошко индустриските развојни зони (ТИРЗ) и во август, трендот е стабилен и очекувам да продолжи и до крајот на годинава. Вкупното ниво на нови странски инвестиции кои се веќе договорени, ...

Продолжува трендот на пораст на економската активност во ТИРЗ, близу 160 милиони евра нови странски инвестиции

24 Вести - 14.09.2021

Продолжува трендот на пораст на економската активност во Технолошко индустриските развојни зони (ТИРЗ) и во август, трендот е стабилен и очекувам да продолжи и до крајот на годинава. Вкупното ниво на нови странски инвестиции кои се веќе договорени, ...

Во ТИРЗ близу 160 милиони евра нови странски инвестиции

Вечер Прес - 14.09.2021

Продолжува трендот на пораст на економската активност во Технолошко индустриските развојни зони (ТИРЗ) и во август, трендот е стабилен и очекувам да продолжи и до крајот на годинава. Вкупното ниво на нови странски инвестиции кои се веќе договорени, ...

Продолжува трендот на пораст на економската активност во ТИРЗ, близу 160 милиони евра нови странски инвестиции

Опсервер - 14.09.2021

– Продолжува трендот на пораст на економската активност во Технолошко индустриските развојни зони (ТИРЗ) и во август, трендот е стабилен и очекувам да продолжи и до крајот на годинава. Вкупното ниво на нови странски инвестиции кои се веќе ...

Деспотовски: Продолжува растот во технолошко-индустриските развојни зони

MTM - 14.09.2021

Продолжува растот во технолошко-индустриските развојни зони, а примената на новиот концепт на ТИРЗ за привлекување странски инвестиции веќе дава конкретни резултати и зголемен број нови инвестиции, покажува редовната месечна анализа на ТИРЗ, што ја ...

Деспотовски: Продолжува растот во технолошко индустриските развојни зони

Точка - 14.09.2021

Продолжува растот во технолошко индустриските развојни зони, а примената на новиот концепт на ТИРЗ за привлекување странски инвестиции веќе дава конкретни резултати и зголемен број на нови инвестиции, покажува редовната месечна анализа на ТИРЗ која ...

Три нови странски инвестиции во ТИРЗ, од кои една во Скопје

Скопје инфо - 14.09.2021

Продолжува трендот на пораст на економската активност во Технолошко индустриските развојни зони (ТИРЗ) и во август, трендот е стабилен и очекувам да продолжи и до крајот на годинава. Вкупното ниво на нови странски инвестиции кои се веќе договорени, ...

Продолжува трендот на пораст на економската активност во ТИРЗ, близу 160 милиони евра нови странски инвестиции

MakPress - 14.09.2021

Продолжува трендот на пораст на економската активност во Технолошко индустриските развојни зони (ТИРЗ) и во август, трендот е стабилен и очекувам да продолжи и до крајот на годинава. Вкупното ниво на нови странски инвестиции кои се веќе договорени, ...

Деспотовски: Продолжува растот на економски активности во технолошко индустриските развојни зони

OhridNews - 14.09.2021

Продолжува растот во технолошко индустриските развојни зони, а примената на новиот концепт на ТИРЗ за привлекување странски инвестиции веќе дава конкретни резултати и зголемен број на нови инвестиции, покажува редовната месечна анализа на ТИРЗ која ...

Презентација на ефектите од економските активности во ТИРЗ

Бизнис Вести - 14.09.2021

Дирекцијата за технолошко индустриски и развојни зони денеска ќе ги презентира ефектите од економските активности во зоните и примената на новиот концепт на ТИРЗ. На прес-конференцијата на која ќе се обрати директорот на ТИРЗ, Јован Деспотовски, ќе ...

Презентација на ефектите од економските активности во ТИРЗ

Канал5 - 14.09.2021

Дирекцијата за технолошко индустриски и развојни зони денеска ќе ги презентира ефектите од економските активности во зоните и примената на новиот концепт на ТИРЗ. На прес-конференцијата на која ќе се обрати директорот на ТИРЗ, Јован Деспотовски, ќе ...

Презентација на ефектите од економските активности во ТИРЗ

Вечер Прес - 14.09.2021

Дирекцијата за технолошко индустриски и развојни зони денеска ќе ги презентира ефектите од економските активности во зоните и примената на новиот концепт на ТИРЗ. На прес-конференцијата на која ќе се обрати директорот на ТИРЗ, Јован Деспотовски, ќе ...

Презентација на ефектите од економските активности во ТИРЗ

MakPress - 14.09.2021

Дирекцијата за технолошко индустриски и развојни зони денеска ќе ги презентира ефектите од економските активности во зоните и примената на новиот концепт на ТИРЗ. На прес-конференцијата на која ќе се обрати директорот на ТИРЗ, Јован Деспотовски, ќе ...