TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Внатрешна ревизија во министерство за култура истражува зошто летово се зголемиле сумите во некои дејности и се ...

Сакам да кажам - 26.11.2020

Исплатата на проектите во културата е забавена, затоа што внатрешна ревизија во Министерството за култура испитуваше зошто во јуни и јули се склучувале анекси на договори за зголемување на сумите во одредени дејности и се прифаќале проекти по жалба ...

Црквата во Курбиново врвен приоритет за следната година

Тера - 26.11.2020

Министерката за култура Ирена Стефоска, на денешната пресконференција во Влада, јавно го презентираше предлог буџетот на Министерството за култура за 2021 година. Таа посочи дека покрај сите предизвици поради корона кризата, во буџетот приоритети ...

Буџет за културно наследство во опасност, црквата во Курбиново приоритет

Факултети - 26.11.2020

Проектите од национален интерес во културата ќе се финансираат со 970 милиони денари „Културно наследство во опасност“ е новата програма која ќе се финансира од буџетот за култура идната година, за што се планираат 12 милиони денари, соопшти на ...

Стефоска: Заев не може да ѝ помогне на Бугарија, бугарското општество мора самото да се справува со темните страни од ...

Република - 26.11.2020

Премиерот Заев не може да ѝ помогне на Бугарија, оти бугарското општество мора самото да се справува со темните страни од своето минато, рече денеска министерката за култура Ирена Стефоска, одговарајќи на новинарско прашање како ги коментира ...

Стефоска: Буџетот за 2020 г. длабоко стапнал на „чергата“ за 2021 г.

Вечер Прес - 26.11.2020

“Околу една третина од обврските за оваа година се пренесуваат за следната, од две причини: првата е, во мај годинава буџетот е скратен 30 проценти и втората, затоа што во јуни и јули се склучувале суми во одредени дејности како и прифаќање на ...

Министерката Стефоска вели дека Бугарија мора сама да се справува со своето минато

Независен - 26.11.2020

Секое општество, па и бугарското, мора да најде начини само да се справи со темните точки од своето минато, рече денеска министеркта а за култура Ирена Стефоска, по бурата од реакции на интервјуто на премиерот Зоран Заев за БГНЕС.

Стефоска: Буџетот за културата во 2021 година е реален, прилагоден на околностите и проектиран според ковид условите

Press24 - 26.11.2020

Министерката за култура, Ирена Стефоска денеска на прес-конференција на Владата го презентираше Предлог-буџетот за 2021 година на Министерството за култура. Стефоска се осврна на приоритетите, проектите и политиките на Министерството за култура за ...

Заев не може да ѝ помогне на Бугарија оти Таа мора сама да се справи со темните страни на своето минато, рече ...

Сакам да кажам - 26.11.2020

Премиерот Заев не може да ѝ помогне на Бугарија, оти бугарското општество мора самото да се справува со темните страни од своето минато, рече денеска министерката за култура Ирена Стефоска, одговарајќи на новинарско прашање како ги коментира ...

(ВИДЕО) Стефоска: Во предлог буџетот за 2021 повеќе средства за платите на вработените во културата и за капитални ...

А1 On - 26.11.2020

Повеќе средства за исплата на платите на вработените во установите од културата, средства за нивелирање на платите на директорите на националните и локалните установи, зголемување кај ставката блок дотации каде се предвидени повеќе средства за ...

Стефоска: Премиерот сака да ја истурка земјата напред, но и покрај сите напори не може да му помогне на бугарското ...

ТВ21 - 26.11.2020

Министерката за култура, Ирена Стефоска на денешната прес конференција, по новинарско прашање околу вчерашното интервју за бугарски медиум на премиерот Зоран Заев, се послужи со зборовите на новоизбраниот американски претседател Џо Бајден дека „да ...

Стефоска: Заев не може да и помогне на Бугарија да се справи со своето темно минато

Локално - 26.11.2020

Премиерот не може да ѝ помогне на Бугарија, тие мора сами да се справат со темните страни од своето минато, изјави денеска министерката за култура Ирена Стефоска, во однос на вчерашното интервју на премиерот Зоран Заев.

Стефоска: Буџетот за култура за 2021 година е намален, поради здравствената и економската криза

CivilMedia - 26.11.2020

Министерката за култура Ирена Стефоска на денешната прес конференција изјави дека околу третина од обврските на министерството за оваа година се пренесуваат за следната, поради ребалансот во месец мај оваа година, кога буџетот за култура е скратен ...

Стефоска: Бугарското општество мора, како и секое друго, самото да се справува со темните страни од своето минато

Опсервер - 26.11.2020

– Убедена сум дека премиерот сака буквално да ја истурка земјата да оди напред, но и покрај сите негови напори тој не може да и помогне на нашата сосетка Бугарија, бидејќи бугарското општество мора, како и секое друго, самото да се справува со ...

Стефоска: Буџетот за култура за 2021 е 53 милиони евра, и за 10 милиони денари е помал од лани

Вечер Прес - 26.11.2020

“Буџетот за култура за 2021 изнесува 53 милиони евра, а за проектите од национален интерес се издвоени 15,5 милиони евра. Буџетот за култура во однос на целиот буџет на државата е 1,23 проценти и во однос на минатата година е намален за 10 милиони ...

Стефоска: Премиерот Заев не може да и помогне на Бугарија да се справи со своето темно минато

Вечер Прес - 26.11.2020

“Премиерот сака да ја истурка земјата да оди напред, но и покрај сите негови напори не може да и помогне на нашата сосетка Бугарија, бидејќи бугарското општество како и секое друго треба само да се справи со своето темно минато… Историјата или ...

(ВО ЖИВО) Прес-конференција на министерката за култура, Ирена Стефоска

Frontline - 26.11.2020

На прес-конференцијата закажана во 11 часот, министерката Ирена Стефоска ќе го претстави граѓанскиот буџет на Министерството за култура за 2021 ...

Во живо: Прес конференција на министерката за култура Ирена Стефоска

PressingTV - 26.11.2020

На прес-конференцијата закажана во 11 часот, министерката Ирена Стефоска ќе го претстави граѓанскиот буџет на Министерството за култура за 2021 ...

Стефоска: Премиерот не може да ѝ помогне на Бугарија, тие мора сами да се справат со темните страни од своето минато

Фокус - 26.11.2020

Убедена сум дека премиерот сака буквално да ја истурка земјата да оди напред, но и покрај сите негови напори тој не може да и помогне на нашата сосетка Бугарија, бидејќи бугарското општество мора, како и секое друго, самото да се справува со темните ...

Стефоска: Бугарското општество мора самото да се справи со темните страни од своето минато

МКД - 26.11.2020

Убедена сум дека премиерот сака буквално да ја истурка земјата да оди напред, но и покрај сите негови напори тој не може да ѝ помогне на нашата сосетка Бугарија, бидејќи бугарското општество мора, како и секое друго, самото да се справува со темните ...

Стефоска: Заев не може да ѝ помогне на Бугарија оти таа мора сама да се справи со темните страни на своето минато

Press24 - 26.11.2020

Убедена сум дека премиерот сака буквално да ја истурка земјата да оди напред, но и покрај сите негови напори тој не може да и помогне на нашата сосетка Бугарија, бидејќи бугарското општество мора, како и секое друго, самото да се справува со темните ...

Стефоска: Бугарското општество мора, како и секое друго, самото да се справува со темните страни од своето минато

24Инфо - 26.11.2020

Убедена сум дека премиерот сака буквално да ја истурка земјата да оди напред, но и покрај сите негови напори тој не може да и помогне на нашата сосетка Бугарија, бидејќи бугарското општество мора, како и секое друго, самото да се справува со темните ...

Стефоска: Во предлог буџетот за 2021 повеќе средства за платите на вработените во културата и за капитални проекти

Frontline - 26.11.2020

Повеќе средства за исплата на платите на вработените во установите од културата, средства за нивелирање на платите на директорите на националните и локалните установи, зголемување кај ставката блок дотации каде се предвидени повеќе средства за ...

ВИДЕО | Стефоска: Убедена сум дека премиерот сака буквално да ја истурка земјата да оди напред

Слободен Печат - 26.11.2020

Убедена сум дека премиерот сака буквално да ја истурка земјата да оди напред, но и покрај сите негови напори тој не може да и помогне на нашата сосетка Бугарија, бидејќи бугарското општество мора, како и секое друго, самото да се справува со темните ...

Стефоска: Бугарското општество мора, како и секое друго, самото да се справува со темните страни од своето минато

А1 On - 26.11.2020

Убедена сум дека премиерот сака буквално да ја истурка земјата да оди напред, но и покрај сите негови напори тој не може да и помогне на нашата сосетка Бугарија, бидејќи бугарското општество мора, како и секое друго, самото да се справува со темните ...

Стефоска: Премиерот Заев не може да и помогне на Бугарија да се справи со своето темно минато

Република - 26.11.2020

Министерката за култура, Ирена Стефоска на денешната прес конференција, по новинарско прашање околу вчерашното интервју за бугарски медиум на премиерот Зоран Заев, се послужи со зборовите на новоизбраниот американски претседател Џо Бајден дека „да ...

Стефоска: Во предлог буџетот за 2021 повеќе средства за платите на вработените во културата и за капитални проекти

24Инфо - 26.11.2020

Повеќе средства за исплата на платите на вработените во установите од културата, средства за нивелирање на платите на директорите на националните и локалните установи, зголемување кај ставката блок дотации каде се предвидени повеќе средства за ...

Стефоска: Бугарското општество мора самото да се справува со темните страни од своето минато

+инфо - 26.11.2020

Убедена сум дека премиерот сака буквално да ја истурка земјата да оди напред, но и покрај сите негови напори тој не може да и помогне на нашата сосетка Бугарија, бидејќи бугарското општество мора, како и секое друго, самото да се справува со темните ...

Стефоска: Во предлог буџетот за 2021 повеќе средства за платите на вработените во културата и за капитални проекти

Кумановски м. - 26.11.2020

Повеќе средства за исплата на платите на вработените во установите од културата, средства за нивелирање на платите на директорите на националните и локалните установи, зголемување кај ставката блок дотации каде се предвидени повеќе средства за ...

Стефоска: Бугарското општество мора, како и секое друго, самото да се справува со темните страни од своето минато

Кумановски м. - 26.11.2020

Убедена сум дека премиерот сака буквално да ја истурка земјата да оди напред, но и покрај сите негови напори тој не може да и помогне на нашата сосетка Бугарија, бидејќи бугарското општество мора, како и секое друго, самото да се справува со темните ...

Стефоска: Бугарското општество мора самото да се справува со темните страни од своето минато

Курир - 26.11.2020

Убедена сум дека премиерот сака буквално да ја истурка земјата да оди напред, но и покрај сите негови напори тој не може да и помогне на нашата сосетка Бугарија, бидејќи бугарското општество мора, како и секое друго, самото да се справува со темните ...

Стефоска: Во предлог буџетот за 2021 повеќе средства за платите на вработените во културата и за капитални проекти

Независен - 26.11.2020

Повеќе средства за исплата на платите на вработените во установите од културата, средства за нивелирање на платите на директорите на националните и локалните установи, зголемување кај ставката блок дотации каде се предвидени повеќе средства за ...

Стефоска: Во предлог буџетот за 2021 повеќе средства за платите на вработените во културата и за капитални проекти

Либертас - 26.11.2020

Повеќе средства за исплата на платите на вработените во установите од културата, средства за нивелирање на платите на директорите на националните и локалните установи, зголемување кај ставката блок дотации каде се предвидени повеќе средства за ...

Буџетот за култура за 2021 година е намален, поради здравствената и економската криза

PressingTV - 26.11.2020

Министерката за култура Ирена Стефоска на денешната прес конференција изјави дека околу третина од обврските на министерството за оваа година се пренесуваат за следната, поради ребалансот во месец мај оваа година, кога буџетот за култура е скратен ...

Стефоска: Бугарското општество мора да се справува со темното минато

Телма - 26.11.2020

Убедена сум дека премиерот сака буквално да ја истурка земјата да оди напред, но и покрај сите негови напори тој не може да и помогне на нашата сосетка Бугарија, бидејќи бугарското општество мора, како и секое друго, самото да се справува со темните ...

Бугарија мора сама да се справува со своето минато, вели Стефоска и посочува на примерот со Вили Брант

360 степени - 26.11.2020

Во секоја национална историја има разни страни – темни и светли и секој си е одговорен за соочување и справување со сопственото минато, вели министерката за култура Убедена сум дека премиерот сака буквално да ја истурка земјата да оди напред, но и ...

Стефоска: Бугарското општество мора само да се справи со темните страни од своето минато

PressingTV - 26.11.2020

Министерката за култура, Ирена Стефоска на денешната прес конференција, по новинарско прашање околу вчерашното интервју за бугарски медиум на премиерот Зоран Заев, се послужи со зборовите на новоизбраниот американски претседател Џо Бајден дека „да ...

Стефоска: Бугарија сама треба да се справи со темните страни од своето минато

Нетпрес - 26.11.2020

Убедена сум дека премиерот сака буквално да ја истурка земјата да оди напред, но и покрај сите негови напори тој не може да и помогне на нашата сосетка Бугарија, бидејќи бугарското општество мора, како и секое друго, самото да се справува со темните ...

Бугарија мора сама да се справува со своето минато, вели Стефоска и посочува на примерот со Вили Брант

Либертас - 26.11.2020

Во секоја национална историја има разни страни – темни и светли и секој си е одговорен за соочување и справување со сопственото минато, вели министерката за култура Убедена сум дека премиерот сака буквално да ја истурка земјата да оди напред, но и ...

Буџетот за култура за 2021 година е намален поради здравствената и економската криза

Република - 26.11.2020

Министерката за култура Ирена Стефоска на денешната прес конференција изјави дека околу третина од обврските на министерството за оваа година се пренесуваат за следната, поради ребалансот во месец мај оваа година, кога буџетот за култура е скратен ...

 (ВИДЕО) Стефоска: Буџетот за културата во 2021 година е реален, прилагоден на околностите и проектиран според ковид ...

Бриф - 26.11.2020

Министерката за култура, Ирена Стефоска денеска на прес-конференција на Владата го презентираше Предлог-буџетот за 2021 година на Министерството за култура. Стефоска се осврна на приоритетите, проектите и политиките на Министерството за култура за ...

Стефоска: Буџетот за културата во 2021 година е реален, прилагоден на околностите и проектиран според ковид условите

Екран - 26.11.2020

Министерката за култура, Ирена Стефоска денеска на прес-конференција на Владата го презентираше Предлог-буџетот за 2021 година на Министерството за култура. Стефоска се осврна на приоритетите, проектите и политиките на Министерството за култура за ...

Стефоска: Бугарското општество мора, како и секое друго, самото да се справува со темните страни од своето минато

MakPress - 26.11.2020

Убедена сум дека премиерот сака буквално да ја истурка земјата да оди напред, но и покрај сите негови напори тој не може да и помогне на нашата сосетка Бугарија, бидејќи бугарското општество мора, како и секое друго, самото да се справува со темните ...

Стефоска: Заев не може да и помогне на Бугарија, таа мора сама да се справува со темните страни од своето минато

Скопје1 - 26.11.2020

Министерката за култура, Ирена Стефоска денеска на прес-конференција на Владата го презентираше Предлог-буџетот за 2021 година на Министерството за култура. На новинарското прашање, како министерката Стефоска го коментира вчерашното интервју на ...

Стефоска: Во предлог буџетот повеќе средства за платите на вработените во културата и за капитални проекти

Нова ТВ - 26.11.2020

Повеќе средства за исплата на платите на вработените во установите од културата, средства за нивелирање на платите на директорите на националните и локалните установи, зголемување кај ставката блок дотации каде се предвидени повеќе средства за ...

Стефоска: Во предлог буџетот за 2021 повеќе средства за платите на вработените во културата и за капитални проекти

MakPress - 26.11.2020

Повеќе средства за исплата на платите на вработените во установите од културата, средства за нивелирање на платите на директорите на националните и локалните установи, зголемување кај ставката блок дотации каде се предвидени повеќе средства за ...

(Видео) Буџетот за културата проектиран според ковид-условите

Макфакс - 26.11.2020

Министерката за култура, Ирена Стефоска на прес-конференција на Владата го презентираше Предлог-буџетот за 2021 година на Министерството за култура. Стефоска се осврна на приоритетите, проектите и политиките на Министерството за култура за 2021 ...

Стефоска: Да ги сакаш своите соседи како што се сакаш себе си е радикален чин

Макфакс - 26.11.2020

Министерката за култура, Ирена Стефоска на прес-конференција на Владата на новинарското прашање како го коментира вчерашното интервју на премиерот Заев, таа одговори: „Би сакала да ги употребам зборовите од синоќешниот говор на новоизбраниот ...

(Видео) Буџетот за културата проектиран според ковид условите

Centar - 26.11.2020

Министерката за култура, Ирена Стефоска на прес-конференција на Владата го презентираше Предлог-буџетот за 2021 година на Министерството за култура. Стефоска се осврна на приоритетите, проектите и политиките на Министерството за култура за 2021 ...

Стефоска: Да ги сакаш своите соседи, како што се сакаш себе си, е радикален чин

Опсервер - 26.11.2020

Министерката за култура, Ирена Стефоска на прес-конференција на Владата на новинарското прашање како го коментира вчерашното интервју на премиерот Заев, таа одговори: „Би сакала да ги употребам зборовите од синоќешниот говор на новоизбраниот ...

(Видео) Буџетот за културата проектиран според ковид условите

Опсервер - 26.11.2020

Министерката за култура, Ирена Стефоска на прес-конференција на Владата го презентираше Предлог-буџетот за 2021 година на Министерството за култура. Стефоска се осврна на приоритетите, проектите и политиките на Министерството за култура за 2021 ...