TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Патарините (конечно) ќе бидат модернизирани

Авто Магазин - 12.01.2018

Три години по започнувањето, проектот за модернизација на патарините во Република Македонија продолжува. Со него се опфатени 5 постоечки и 2 нови наплатни станици од коридорот 10, на кои ќе виде воведен електронски начин на наплата на патарината.

Електронска наплата на патарините од Коридорот 10

Телма - 12.01.2018

До крајот на годинава на сите патарини од Коридорот 10 ќе се воведе електронски систем на наплата. Во почеток користењето на автопатите ќе може да се плаќа комбинирано, односно ќе се плаќа во кеш, со електронска картичка или со припејд картичка.

Крајот на годината ќе се воведе плаќање патарини со при пејд картички

Сител - 12.01.2018

Целосно ќе се менува начинот на наплата на патарините во Европа. Во унијата вињетите ќе се исфрлат од употреба. Македонија пак одлучи да воведе модел со при- пејт картички. Од претпријатието за државни патишта во земјава уверуваат дека до крајот на ...

НБРМ демантира инволвираност во начинот на формирање на цените за наплата на патарините

А1 On - 12.01.2018

„Во врска со изјавата на директорот на ЈП за државни патишта Зоран Китанов, дадена на 11 јануари 2018 година како одговор на новинарско прашање за начинот на формирање на цената на патарините за домашни и странски патници, Народната банка го дава ...

Европа го менува системот за наплата на патарини: Наплатните рампи одат во историјата, еве како ќе се плаќа во иднина

Точка - 12.01.2018

Директорот на Хрватските автопати, Борис Хузјан, изјавил дека на ниво на цела Европска унија се подготвува промена на системот за наплата на автопатите. "Во контекст на развојот на моделот за наплата за патарините за сите видови на возила, важно е ...

ЕУ ќе го измени начинот на наплата на патарините!

Факултети - 12.01.2018

Фото: АР Директорот на Хрватските автопатишта, Борис Хузјан изјави дека на ниво на целата Европска унија се подготвуваат измени на системите за наплата на користењето на автопатиштата. „Во контекст на развој на моделот за наплата на патарините за ...

Се подготвува нов начин за наплата на патарина на ниво на цела ЕУ

Макфакс - 12.01.2018

Директорот на хрватските автопати, Борис Хузјан, денеска изјави дека се подготвува промена во системот на наплата за користење на автопатите на ниво на цела Европска Унија. Во контекст на развојот на модели за наплата на патарина за сите видови на ...

ДОАЃА ГОЛЕМА ПРОМЕНА: Винетките се праќаат во историјата, како ќе се наплаќа на автопатиштата?

Фактор - 12.01.2018

Голема промена ќе ги опфати системите за наплата на користење автопатишта. Директорот на Хрватски автопатишта Борис Хузјан изјавил дека се подготвува ваква промена на ниво на цела Европска унија.

Вињетите заминуваат во историјата, вака ќе се наплаќа во цела Европа

Локално - 12.01.2018

Директорот на хрватски автопати Борис Хузјан изјави дека на ниво на цела Европска унија се подготвува промена на наплатниот систем за користење автопати. „Во контекст на развој на модел за наплата на патарина за сите видови возила, важно е даксе ...

Вињетите заминуваат во историја! Вака ќе се наплатува во цела ЕУ

Денар - 12.01.2018

Директорот на хрватските автопати Борис Хузјан изјави дека на ниво на цела Европска унија се подготвува промена на системот за наплата за користење на автопатите. „Во контекст на развојот на моделот за наплата на патарина за сите видови возила, ...

Модернизација на патарините од „Коридорот 10“ до крајот на годината

Алсат-М - 11.01.2018

До крајот на годината сите патарини од „Коридорот 10“ ќе бидат проширени, модернизирани и на нив ќе се плаќа електронски. На сите патарини од коридорот 10 ќе има по неколку наплатни места кои според менаџментот на Државното претпријатие за патишта ...

Електронско плаќање на проширени патарини на автопатот Велес-Скопје до крајот на годината

+инфо - 11.01.2018

Китанов појасни дека проектот е започнат пред три години, но оти од непознати причини дозволите за градба чекале две години. Министерството за транспот и врски ги издаде потребните дозволи за модернизација на наплатните станици на Коридорот 10 и со ...

Ќе се модернизираат патарините на автопатот Скопје-Велес

А1 On - 11.01.2018

Министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески и директорот на ЈП за државни патишта, Зоран Китанов извршија увид во градежните работи за реконструкција и модернизација на наплатната станица Сопот на автопатот Скопје – Велес.

Китанов: Поскапата патарина за странските гости не е злоупотреба

Канал5 - 11.01.2018

Не е злоупотреба тоа што патарината за странци во земјава чини 1,5 евро наспроти 60-те денари за домашните патници, рече денеска директорот на ЈП за државни патишта Зоран Китанов. Одговарајќи на новинарски прашања, Китанов образложи дека токму ...

Модернизирани патарини долж Коридор 10 до крајот на годинава

МРТ - 11.01.2018

До крајот на годината ќе бидат модернизирани сите патарини долж Коридорот 10, инвестиција од 18,7 милиони евра. Најголем дел од парите ги обезбеди Европската банка за обнова и развој. Целта е да се воведе и електронска наплата, со што ќе се забрза ...

Наплатните станици долж Коридорот 10 ќе бидат целосно реконструирани и модрнизирани

Канал5 - 11.01.2018

До крајот на оваа година наплатните станици долж Коридорот 10 ќе бидат целосно реконструирани и модрнизирани. Ова го најави Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески по увидот на работните активности што се одвиваат на наплатната станица Сопот.

До крајот на годината ќе се воведе плаќање патарини со при пејд картички

Скопје инфо - 13.01.2018

Целосно ќе се менува начинот на наплата на патарините во Европа. Во унијата вињетите ќе се исфрлат од употреба. Македонија пак одлучи да воведе модел со при- пејт картички . Од претпријатието за државни патишта во земјава уверуваат дека до крајот на ...

Се подготвува нов начин за наплата на патарина на ниво на цела ЕУ

А1 On - 12.01.2018

Директорот на хрватските автопатишта, Борис Хузјан, денеска изјави дека се подготвува промена во системот на наплата за користење на автопатиштата на ниво на цела Европска Унија. Во контекст на развојот на модели за наплата на патарина за сите ...

Нема веќе вињетки, како ќе се наплаќа на автопатиштата?

Република - 12.01.2018

Голема промена ќе ги опфати системите за наплата на користење автопатишта. Директорот на Хрватски автопатишта Борис Хузјан изјавил дека се подготвува ваква промена на ниво на цела Европска унија.

Најавени модернизирани патарини на автопатот Велес - Скопје до крајот на годинава

Сител - 11.01.2018

Министерството за транспот и врски ги издаде потребните дозволи за модернизација на наплатните станици на Коридорот 10 и со ЈП за државни патишта работат на реализација на проектот за електронска наплата на патарините во вредност од 18 милиони и 720 ...

Обновата на патарините на Коридорот 10 ќе заврши до крајот на 2018

Build - 11.01.2018

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески и директорот на ЈП за државни патишта Зоран Китанов денеска извршија увид во градежните работи за реконструкција и модернизација на наплатната патарина Сопот на автопатот Скопје – Велес.

Китанов: Поскапата патарина за странските гости не е злоупотреба

+инфо - 11.01.2018

На новинарско прашање дали ќе има годишна наплата на патарина како во некои земји, директорот на ЈП за државни патишта не одговори конкретно. Не е злоупотреба тоа што патарината за странци во земјава чини 1,5 евро наспроти 60-те денари за домашните ...

Се менува системот за наплата на патарини: Наплатните рампи одат во историјата, еве како ќе се плаќа во иднина

Sky - 12.01.2018

Директорот на хрватските автопатишта, Борис Хузјан, денеска изјави дека се подготвува промена во системот на наплата за користење на автопатиштата на ниво на цела Европска Унија. Во контекст на развојот на модели за наплата на патарина за сите ...

Како ќе се наплаќа на автопатиштата - информација за оние кои ќе патуваат

Скопје инфо - 12.01.2018

Голема промена ќе ги опфати системите за наплата на користење автопатишта. Директорот на Хрватски автопатишта Борис Хузјан изјавил дека се подготвува ваква промена на ниво на цела Европска унија.

Електронско плаќање патарини на автопатот Велес-Скопје до крајот на годинава

Скопје инфо - 11.01.2018

Министерството за транспот и врски ги издаде потребните дозволи за модернизација на наплатните станици на Коридорот 10 и со ЈП за државни патишта работат на реализација на проектот за електронска наплата на патарините во вредност од 18 милиони и 700 ...

Китанов: Поскапата патарина за странските гости не е злоупотреба

Сител - 11.01.2018

Не е злоупотреба тоа што патарината за странци во земјава чини 1,5 евро наспроти 60-те денари за домашните патници, рече денеска директорот на ЈП за државни патишта Зоран Китанов. Одговарајќи на новинарски прашања, Китанов образложи дека токму ...

Како ќе се наплаќа на автопатиштата - информација за оние кои ќе патуваат

Вечер - 12.01.2018

Голема промена ќе ги опфати системите за наплата на користење автопатишта. Директорот на Хрватски автопатишта Борис Хузјан изјавил дека се подготвува ваква промена на ниво на цела Европска унија.

Најавени модернизирани патарини на автопатот Велес-Скопје до крајот на годинава

Либертас - 11.01.2018

Министерството за транспот и врски ги издаде потребните дозволи за модернизација на наплатните станици на Коридорот 10 и со ЈП за државни патишта работат на реализација на проектот за електронска наплата на патарините во вредност од 18 милиони и 700 ...

Китанов: Поскапата патарина за странските гости не е злоупотреба...

Н.Македонија - 11.01.2018

Китанов: Поскапата патарина за странските гости не е злоупотреба Не е злоупотреба тоа што патарината за странци во земјава чини 1,5 евро наспроти 60-те денари за домашните патници, рече денеска директорот на ЈП за државни патишта Зоран Китанов.

Китанов: Поскапата патарина за странци не е злоупотреба

А1 On - 11.01.2018

Директорот на ЈП за државни патишта, Зоран Китанов смета дека не е злоупотреба тоа што патарината за странци во земјава чини 1,5 евро наспроти 60те денари за домашните патници. Тој образложи дека токму разликата во цената на патарините за домашни и ...

НБРМ: Не сме инволвирани во цените на патрините за странци, не задржуваме никаква провизија на евро-монетите

Либертас - 12.01.2018

Народна банка на Република Македонија реагира на изјавата на директорот на ЈП за државни патишта Зоран Китанов, за начинот на формирање на цената на патарините за домашни и странски патници.

Китанов: Поскапата патарина за странските гости не е злоупотреба

Либертас - 11.01.2018

Не е злоупотреба тоа што патарината за странци во земјава чини 1,5 евро наспроти 60-те денари за домашните патници, рече денеска директорот на ЈП за државни патишта Зоран Китанов. Одговарајќи на новинарски прашања, Китанов образложи дека токму ...