TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Актуелните ковид-мерки остануваат на сила, надлежните апелираат на одговорно однесување

24 Вести - 06.08.2022

Северна Македонија е во фаза на широка трансмисија со соодветни капацитети за одговор, а во овие услови Комисијата за заразни болести не препорачува воведување на нови рестриктивни мерки и апелира до граѓаните на соодветно однесување и почитување на ...

Остануваат на сила актуелните ковид-мерки, надлежните апелираат на одговорно однесување

Сител - 06.08.2022

– Северна Македонија е во фаза на широка трансмисија со соодветни капацитети за одговор, а во овие услови Комисијата за заразни болести не препорачува воведување на нови рестриктивни мерки и апелира до граѓаните на соодветно однесување и почитување ...

Широка трансмисија на ковид, нема нови рестриктивни мерки

Слободен Печат - 06.08.2022

Северна Македонија е во фаза на широка трансмисија со соодветни капацитети за одговор, а во овие услови Комисијата за заразни болести не препорачува воведување на нови рестриктивни мерки и апелира до граѓаните на соодветно однесување и почитување на ...

Остануваат на сила актуелните ковид-мерки, надлежните апелираат на одговорно однесување

Канал5 - 06.08.2022

Останува препораката за сите граѓани, а особено за граѓаните кои спаѓаат во ризични групи за потежок тек на болеста да се придржуваат до сите потврдени епидемиолошки мерки за заштита од инфекција.

Остануваат на сила актуелните ковид-мерки, надлежните апелираат на одговорно однесување

OhridNews - 06.08.2022

Северна Македонија е во фаза на широка трансмисија со соодветни капацитети за одговор, а во овие услови Комисијата за заразни болести не препорачува воведување на нови рестриктивни мерки и апелира до граѓаните на соодветно однесување и почитување на ...

Остануваат на сила актуелните ковид-мерки, надлежните апелираат на одговорно однесување

Либертас - 06.08.2022

Северна Македонија е во фаза на широка трансмисија со соодветни капацитети за одговор, а во овие услови Комисијата за заразни болести не препорачува воведување на нови рестриктивни мерки и апелира до граѓаните на соодветно однесување и почитување на ...

Остануваат на сила актуелните ковид-мерки, надлежните апелираат на одговорно однесување

Алсат-М - 06.08.2022

Северна Македонија е во фаза на широка трансмисија со соодветни капацитети за одговор, а во овие услови Комисијата за заразни болести не препорачува воведување на нови рестриктивни мерки и апелира до граѓаните на соодветно однесување и почитување на ...

Остануваат на сила актуелните ковид-мерки, надлежните апелираат на одговорно однесување

Вечер Прес - 06.08.2022

Северна Македонија е во фаза на широка трансмисија со соодветни капацитети за одговор, а во овие услови Комисијата за заразни болести не препорачува воведување на нови рестриктивни мерки и апелира до граѓаните на соодветно однесување и почитување на ...

Остануваат на сила актуелните ковид-мерки, надлежните апелираат на одговорно однесување

ТВ21 - 06.08.2022

Северна Македонија е во фаза на широка трансмисија со соодветни капацитети за одговор, а во овие услови Комисијата за заразни болести не препорачува воведување на нови рестриктивни мерки и апелира до граѓаните на соодветно однесување и почитување на ...

Остануваат на сила актуелните ковид-мерки, надлежните апелираат на одговорно однесување

Lider - 06.08.2022

Северна Македонија е во фаза на широка трансмисија со соодветни капацитети за одговор, а во овие услови Комисијата за заразни болести не препорачува воведување на нови рестриктивни мерки и апелира до граѓаните на соодветно однесување и почитување на ...

Остануваат на сила актуелните ковид-мерки, надлежните апелираат на одговорно однесување

Независен - 06.08.2022

Северна Македонија е во фаза на широка трансмисија со соодветни капацитети за одговор, а во овие услови Комисијата за заразни болести не препорачува воведување на нови рестриктивни мерки и апелира до граѓаните на соодветно однесување и почитување на ...

Остануваат на сила актуелните ковид-мерки, надлежните апелираат на одговорно однесување

Скопје инфо - 06.08.2022

Северна Македонија е во фаза на широка трансмисија со соодветни капацитети за одговор, а во овие услови Комисијата за заразни болести не препорачува воведување на нови рестриктивни мерки и апелира до граѓаните на соодветно однесување и почитување на ...

Остануваат на сила актуелните ковид-мерки: Граѓаните да се однесуваат одговорно

Press24 - 06.08.2022

Северна Македонија е во фаза на широка трансмисија со соодветни капацитети за одговор, а во овие услови Комисијата за заразни болести не препорачува воведување на нови рестриктивни мерки и апелира до граѓаните на соодветно однесување и почитување на ...

Нема нови ковид мерки, граѓаните да ги почитуваат актуелните

Кајгана - 06.08.2022

Комисијата за заразни болести вчера одржа состанок на којшто ја разгледа епидемиолошката состојба во земјата, при што не препорача воведување на нови рестриктивни мерки, само апел до граѓаните за совесно однесување и почитување на мерките кои се во ...

Остануваат на сила актуелните ковид-мерки, надлежните апелираат на одговорно однесување

Frontline - 06.08.2022

Северна Македонија е во фаза на широка трансмисија со соодветни капацитети за одговор, а во овие услови Комисијата за заразни болести не препорачува воведување на нови рестриктивни мерки и апелира до граѓаните на соодветно однесување и почитување на ...

Нема нови ковид-мерки, надлежните апелираат на одговорно однесување

MakPress - 06.08.2022

Македонија е во фаза на широка трансмисија со соодветни капацитети за одговор, а во овие услови Комисијата за заразни болести не препорачува воведување на нови рестриктивни мерки и апелира до граѓаните на соодветно однесување и почитување на ...

Остануваат на сила актуелните ковид-мерки, надлежните апелираат на одговорно однесување

Бизнис Вести - 06.08.2022

Северна Македонија е во фаза на широка трансмисија со соодветни капацитети за одговор, а во овие услови Комисијата за заразни болести не препорачува воведување на нови рестриктивни мерки и апелира до граѓаните на соодветно однесување и почитување на ...

Остануваат на сила актуелните ковид-мерки, надлежните апелираат на одговорно однесување

CivilMedia - 06.08.2022

Северна Македонија е во фаза на широка трансмисија со соодветни капацитети за одговор, а во овие услови Комисијата за заразни болести не препорачува воведување на нови рестриктивни мерки и апелира до граѓаните на соодветно однесување и почитување на ...

Остануваат на сила актуелните ковид-мерки, надлежните апелираат на одговорно однесување

Опсервер - 06.08.2022

– Македонија е во фаза на широка трансмисија со соодветни капацитети за одговор, а во овие услови Комисијата за заразни болести не препорачува воведување на нови рестриктивни мерки и апелира до граѓаните на соодветно однесување и почитување на ...

Нема потреба од нови рестриктивни ковид-мерки, смета Комисијата за заразни болести

МКД - 05.08.2022

Комисијата за заразни болести денеска ја разгледа епидемиолошката состојба во земјата и не препорача воведување на нови рестриктивни мерки за заштита од ковид-19, но апелира да се почитуваат постојните мерки.

Комисијата за заразни болести не препорача ковид-рестрикции: Да се однесуваме совесно и одговорно

360 степени - 05.08.2022

КЗБ потенцира дека од особена важност е граѓаните кои имаат симптоми или се сомневаат дека се ковид-позитивни да се однесуваат одговорно и да ги заштитат луѓето околу себе, така што ќе избегнуваат близок контакт со други луѓе и престој во затворени ...

Намален растот на нови заразени – нема рестриктивни мерки

Фокус - 05.08.2022

Комисијата за заразни болести не препорачува воведување на нови рестриктивни мерки и апелира до граѓаните на совесно однесување и почитување на мерките кои се на сила, соопшти од таму по денешниот состанок на којшто се разгледуваше епидемиолошката ...

КЗБ не препорача нови мерки, апелира до граѓаните да се почитуваат актуелните мерки

Сител - 05.08.2022

Комисијата за заразни болести денеска одржа состанок на којшто ја разгледа епидемиолошката состојба во земјата, при што не препорача воведување на нови рестриктивни мерки, само апел до граѓаните за совесно однесување и почитување на мерките кои се ...

Комисијата не препорача нови мерки, апелира до граѓаните да се почитуваат актуелните

Телма - 05.08.2022

Комисијата за заразни болести денеска одржа состанок на којшто ја разгледа епидемиолошката состојба во земјата, при што не препорача воведување на нови рестриктивни мерки, само апел до граѓаните за совесно однесување и почитување на мерките кои се ...

Нема воведување на нови мерки, апел до граѓаните да се почитуваат актуелните мерки, велат од КЗБ

МКД - 05.08.2022

Денеска Комисијата за заразни болести одржа состанок на којшто ја разгледа епидемиолошката состојба во земјата, при што не препорача воведување на нови рестриктивни мерки, само апел до граѓаните за совесно однесување и почитување на мерките кои се ...

Расте бројот на ковид позитивни, комисијата за заразни билести не донесе нови рестриктивни мерки

24 Вести - 05.08.2022

Нема воведување на нови рестриктивни мерки ова е одлуката на комисијата за заразни болести. Според нив изминатата недела се забележува благ пораст на бројот на нови случаи, што е значително понизок пораст споредено со претходната недела.

Комисијата за заразни бара да се почитуваат препораките, нема потреба од рестриктивни мерки

Сител - 05.08.2022

Нема воведување на нови рестриктивни мерки, одлучи Комисијата за заразни болести откако денеска заседаваше и ја разгледа епидемиолошката состојба во земјава. Оваа недела има благ пораст на новозаразени со коронавирусот односно 8,5%, но сепак е ...

КЗБ: Комисијата не препорачува воведување на нови рестриктивни мерки

Канал5 - 05.08.2022

Соопштение од Комисија за заразни болести. На денешниот состанок Комисијата за заразни болести ја разгледа епидемиолошката состојба во земјата. Во изминатата недела се забележува благ пораст на бројот на нови случаи (8,5%), што е значително понизок ...

Комисија за заразни болести не препорача нови рестриктивни мерки, само одговорно однесување од граѓаните

Слободен Печат - 05.08.2022

На денешниот состанок Комисијата за заразни болести ја разгледа епидемиолошката состојба во земјата. Во изминатата недела се забележува благ пораст на бројот на нови случаи (8,5%), што е значително понизок пораст споредено со претходната недела ...

Минатата недела благ пораст на бројот на новите случаи на ковид, нема нови рестриктивни мерки

А1 On - 05.08.2022

На денешниот состанок Комисијата за заразни болести ја разгледа епидемиолошката состојба во земјата. Во изминатата недела се забележува благ пораст на бројот на нови случаи (8,5%), што е значително понизок пораст споредено со претходната недела ...

КЗБ не препорачува воведување на нови рестриктивни мерки за Ковид-19

Макфакс - 05.08.2022

На денешниот состанок Комисијата за заразни болести ја разгледувала епидемиолошката состојба во земјата. Информираат дека во изминатата недела се забележува благ пораст на бројот на нови случаи (8,5%), што е значително понизок пораст споредено со ...

КЗИ: Во изминатата недела се забележува благ пораст на бројот на нови случаи

Алсат-М - 05.08.2022

На денешниот состанок Комисијата за заразни болести ја разгледа епидемиолошката состојба во земјата. Во изминатата недела се забележува благ пораст на бројот на нови случаи (8,5%), што е значително понизок пораст споредено со претходната недела ...

ОДГОВОРНО ОДНЕСУВАЊЕ НА ГРАЃАНИТЕ Комисијата за заразни болести не препорачува нови мерки

+инфо - 05.08.2022

Од Комисијата апелираа до граѓаните на совесно однесување и почитување на мерките кои се на сила, т.е. задолжително носење на заштитни маски во здравствените установи, аптеките, во јавниот превоз и во згрижувачките установи.

Комисијата за заразни болести не препорача нови рестриктивни мерки

Пулс24 - 05.08.2022

На денешниот состанок Комисијата за заразни болести ја разгледа епидемиолошката состојба во земјата. Во изминатата недела се забележува благ пораст на бројот на нови случаи (8,5%), што е значително понизок пораст споредено со претходната недела ...

КЗБ не препорача нови мерки, апелира граѓаните кои имаат симптоми да се однесуваат одговорно и да ги заштитат луѓето ...

Либертас - 05.08.2022

Комисијата за заразни болести денеска одржа состанок на којшто ја разгледа епидемиолошката состојба во земјата, при што не препорача воведување на нови рестриктивни мерки, само апел до граѓаните за совесно однесување и почитување на мерките кои се ...

Нема нови рестрикции, но од Комисијата за заразни болести имаат важна порака за граѓаните

Фактор - 05.08.2022

Засега нема нови анти ковид мерки. Република Северна Македонија е во фаза на широка трансмисија, со соодветни капацитети за одговор, соопштија од Комисијата за заразни болести откако денеска ја разгледаа епидемиолошката состојба.

КЗБ не препорача нови мерки, апелира до граѓаните да се почитуваат актуелните мерки

Бриф - 05.08.2022

Комисијата за заразни болести денеска одржа состанок на којшто ја разгледа епидемиолошката состојба во земјата, при што не препорача воведување на нови рестриктивни мерки, само апел до граѓаните за совесно однесување и почитување на мерките кои се ...

Нема нови рестриктивни мерки, одлучи Комисијата за заразни болести

ТВ21 - 05.08.2022

На денешниот состанок Комисијата за заразни болести ја разгледа епидемиолошката состојба во земјата. Во изминатата недела се забележува благ пораст на бројот на нови случаи (8,5%), што е значително понизок пораст споредено со претходната недела ...

Комисијата за заразни болести одржа состанок, нема нови мерки

Курир - 05.08.2022

На денешниот состанок Комисијата за заразни болести ја разгледа епидемиолошката состојба во земјата. Во изминатата недела се забележува благ пораст на бројот на нови случаи (8,5%), што е значително понизок пораст споредено со претходната недела ...

КЗБ не препорача нови мерки, апелира до граѓаните да се почитуваат актуелните мерки

Вечер Прес - 05.08.2022

Комисијата за заразни болести денеска одржа состанок на којшто ја разгледа епидемиолошката состојба во земјата, при што не препорача воведување на нови рестриктивни мерки, само апел до граѓаните за совесно однесување и почитување на мерките кои се ...

КЗБ не препорача нови мерки, апелира до граѓаните да се почитуваат актуелните мерки

Lider - 05.08.2022

Комисијата за заразни болести денеска одржа состанок на којшто ја разгледа епидемиолошката состојба во земјата, при што не препорача воведување на нови рестриктивни мерки, само апел до граѓаните за совесно однесување и почитување на мерките кои се ...

Комисијата за заразни болести не донесе нови мерки

Нетпрес - 05.08.2022

На денешниот состанок Комисијата за заразни болести ја разгледа епидемиолошката состојба во земјата. Во изминатата недела се забележува благ пораст на бројот на нови случаи (8,5%), што е значително понизок пораст споредено со претходната недела ...

Нема нови анти-ковид мерки, КЗБ апелира да се носат маски на лeкар, во аптеки, во јавен превоз

Н.Македонија - 05.08.2022

На денешниот состанок Комисијата за заразни болести ја разгледала епидемиолошката состојба во земјата и заклучила дека изминатата недела се забележува благ пораст на бројот на нови случаи (8,5%), што е значително понизок пораст споредено со ...

Нема нови рестриктивни мерки, одлучи Комисијата за заразни болести

Скопје инфо - 05.08.2022

На денешниот состанок Комисијата за заразни болести ја разгледа епидемиолошката состојба во земјата. Во изминатата недела се забележува благ пораст на бројот на нови случаи (8,5%), што е значително понизок пораст споредено со претходната недела ...

Нема нови рестриктивни мерки, одлучи Комисијата за заразни болести

Независен - 05.08.2022

На денешниот состанок Комисијата за заразни болести ја разгледа епидемиолошката состојба во земјата. Во изминатата недела се забележува благ пораст на бројот на нови случаи (8,5%), што е значително понизок пораст споредено со претходната недела ...

Комисијата не препорачува воведување на нови рестриктивни мерки за Ковид-19

24Инфо - 05.08.2022

На денешниот состанок Комисијата за заразни болести ја разгледувала епидемиолошката состојба во земјата. Информираат дека во изминатата недела се забележува благ пораст на бројот на нови случаи (8,5%), што е значително понизок пораст споредено со ...

КЗБ не препорача нови мерки, апелира до граѓаните да се почитуваат актуелните мерки.

Во Центар - 05.08.2022

Комисијата за заразни болести денеска одржа состанок на којшто ја разгледа епидемиолошката состојба во земјата, при што не препорача воведување на нови рестриктивни мерки, само апел до граѓаните за совесно однесување и почитување на мерките кои се ...

Комисијата за заразни болести не препорача нови рестрикции против ковид-19

Press24 - 05.08.2022

На денешниот состанок Комисијата за заразни болести ја разгледувала епидемиолошката состојба во земјата. Информираат дека во изминатата недела се забележува благ пораст на бројот на нови случаи (8,5%), што е значително понизок пораст споредено со ...

Комисијата без нови мерки, заразувајте се слободно додека вирусот е „мек“

Денешен - 05.08.2022

Комисијата за заразни болести денеска одржа состанок на којшто ја разгледа епидемиолошката состојба во земјата, при што не препорача воведување на нови рестриктивни мерки, само апел до граѓаните за совесно однесување и почитување на мерките кои се ...

Комисијата за заразни болести не препорача нови мерки, апелира да се почитуваат актуелните

Република - 05.08.2022

Комисијата за заразни болести денеска одржа состанок на којшто ја разгледа епидемиолошката состојба во земјата, при што не препорача воведување на нови рестриктивни мерки, само апел до граѓаните за совесно однесување и почитување на мерките кои се ...