TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нафтата драстично поскапе и покрај најавата за отворање на стратешките резерви

Пари - 25.11.2021

Цените на нафтата драстично пораснаа во вторникот откако американскиот претседател Џо Бајден најави дека САД ќе ослободат 50 милиони барели нафта од стратешките резерви во обид да ја намалат цената на нафтата и да ги намалат трошоците за енергија, ...

Блумберг: ОПЕК очекува нафтата ослободена од резервите да доведе до прекумерна понуда на пазарот

Курир - 25.11.2021

Организацијата на земјите извознички на нафта, ОПЕК, размислува да го откаже планираното зголемување на производството во јануари во случај на презаситеност на пазарот со ослободените резерви.

Нафтата во намалување на цената и очекување на одговорот на ОПЕК, за ослободувањето на резервите од САД

Опсервер - 25.11.2021

ript> Цените на нафтата се намалија, а инвеститорите чекаат да видат како главните производители реагираат на вонредното ослободување на сурова нафта од страна на големите земји потрошувачи дизајнирани да го разладат пазарот, иако податоците ...

Блумберг: ОПЕК очекува нафтата ослободена од резервите да доведе до прекумерна понуда на пазарот

Бизнис Вести - 25.11.2021

Организацијата на земјите извознички на нафта, ОПЕК, размислува да го откаже планираното зголемување на производството во јануари во случај на презаситеност на пазарот со ослободените резерви.

Блумберг: ОПЕК очекува нафтата ослободена од резервите да доведе до прекумерна понуда на пазарот

Независен - 25.11.2021

Организацијата на земјите извознички на нафта, ОПЕК, размислува да го откаже планираното зголемување на производството во јануари во случај на презаситеност на пазарот со ослободените резерви.

Блумберг: ОПЕК очекува нафтата ослободена од резервите да доведе до прекумерна понуда на пазарот

Опсервер - 25.11.2021

ript> – Организацијата на земјите извознички на нафта, ОПЕК, размислува да го откаже планираното зголемување на производството во јануари во случај на презаситеност на пазарот со ослободените резерви.

Блумберг: ОПЕК очекува нафтата ослободена од резервите да доведе до прекумерна понуда на пазарот

Lider - 25.11.2021

Организацијата на земјите извознички на нафта, ОПЕК, размислува да го откаже планираното зголемување на производството во јануари во случај на презаситеност на пазарот со ослободените резерви.

Дали вишокот нафта на пазарот ќе ја намали цената на горивата?

Фокус - 25.11.2021

Организацијата на земјите извознички на нафта, ОПЕК, размислува да го откаже планираното зголемување на производството во јануари во случај на презаситеност на пазарот со ослободените резерви.

Блумберг:ОПЕК очекува нафтата ослободена од резервите да доведе до прекумерна понуда на пазарот

Канал5 - 25.11.2021

Организацијата на земјите извознички на нафта, ОПЕК, размислува да го откаже планираното зголемување на производството во јануари во случај на презаситеност на пазарот со ослободените резерви.

ОПЕК очекува прекумерна понуда на нафта на пазарот

Локално - 25.11.2021

Организацијата на земјите извознички на нафта, ОПЕК, размислува да го откаже планираното зголемување на производството во јануари во случај на презаситеност на пазарот со ослободените резерви.

Бајден нареди ослободување на рекордни резерви нафта, но предупреди дека цените на горивата нема да паднат преку ноќ

Сакам да кажам - 24.11.2021

Американскиот претседател Џо Бајден најави ослободување на вонредни резерви нафта со цел да се сопре порастот на цените на енергијата во пресрет на сезоната на празнични патувања, но ќе бидат потребни недели пред барелите да излезат на пазарот.

САД пуштаат нафта од стратешките резерви, но дали тоа ќе ја намали цената на горивата?

Локално - 24.11.2021

Администрацијата на Џо Бајден во вторникот (23-ти ноември) објави дека ослободува 50 милиони барели нафта од стратешките резерви во координирани напори со другите земји да ги намалат цените на горивото, според The ​​Wall Street Journal.

Зошто САД одлучија да ослободат нафта од своите резерви и дали тоа ќе помогне?

Денар - 24.11.2021

Администрацијата на Џо Бајден во вторникот (23-ти ноември) објави дека ослободува 50 милиони барели нафта од стратешките резерви во координирани напори со другите земји да ги намалат цените на горивото, според „The ​​Wall Street Journal“.

Пекинг разговара за снабдувањето со нафта со земјите производители и со земјите потрошувачи

Бизнис Вести - 24.11.2021

Кина ќе продава нафта од стратешките резерви според нејзините потреби, изјави денеслка портпаролот на Министерството за надворешни работи, додавајќи дека Пекинг разговара за снабдувањето со земјите производители и со земјите потрошувачи.

Пекинг разговара за снабдувањето со нафта со земјите производители и со земјите потрошувачи

MakPress - 24.11.2021

Кина ќе продава нафта од стратешките резерви според нејзините потреби, изјави денеслка портпаролот на Министерството за надворешни работи, додавајќи дека Пекинг разговара за снабдувањето со земјите производители и со земјите потрошувачи.

Пекинг разговара за снабдувањето со нафта со земјите производители и со земјите потрошувачи

Опсервер - 24.11.2021

– Кина ќе продава нафта од стратешките резерви според нејзините потреби, изјави денеслка портпаролот на Министерството за надворешни работи, додавајќи дека Пекинг разговара за снабдувањето со земјите производители и со земјите потрошувачи.

Пекинг разговара за снабдувањето со нафта со земјите производители и со земјите потрошувачи

Бриф - 24.11.2021

Кина ќе продава нафта од стратешките резерви според нејзините потреби, изјави денеслка портпаролот на Министерството за надворешни работи, додавајќи дека Пекинг разговара за снабдувањето со земјите производители и со земјите потрошувачи.

НАФТЕНИОТ ПЛАН НА КИНА Пекинг ќе продава нафта и на прозиводителите и на купувачите

+инфо - 24.11.2021

Организацијата на земјите извознички на нафта (ОПЕК) и нејзините сојузници, предводени од Русија, одлучија да го зголемат производството во декември за само 400.000 барели дневно, потврдувајќи го јулскиот план и предупредувајќи дека понудата ќе ја ...

Пекинг разговара за снабдувањето со нафта со земјите производители и со земјите потрошувачи

Вечер Прес - 24.11.2021

Кина ќе продава нафта од стратешките резерви според нејзините потреби, изјави денеслка портпаролот на Министерството за надворешни работи, додавајќи дека Пекинг разговара за снабдувањето со земјите производители и со земјите потрошувачи.

Пекинг разговара за снабдувањето со нафта со земјите производители и со земјите потрошувачи

Lider - 24.11.2021

Кина ќе продава нафта од стратешките резерви според нејзините потреби, изјави денеслка портпаролот на Министерството за надворешни работи, додавајќи дека Пекинг разговара за снабдувањето со земјите производители и со земјите потрошувачи.

Пекинг ќе продава нафта од резервите, но според потребите

Независен - 24.11.2021

Кина ќе продава нафта од стратешките резерви според нејзините потреби, изјави денеска портпаролот на Министерството за надворешни работи, додавајќи дека Пекинг разговара за снабдувањето со земјите производители и со земјите потрошувачи.

Јапонија става во промет дел од нафтата од националните резерви

MakPress - 24.11.2021

Јапонија ќе насочин кон пазарот неколку стотици илјади килолитри нафта од националните резерви, но времето за планот за продажба се уште не е одредено, изјави министерот за индустрија Кочи Хагиуда.

Јапонија става во промет дел од нафтата од националните резерви

Бизнис Вести - 24.11.2021

Јапонија ќе насочин кон пазарот неколку стотици илјади килолитри нафта од националните резерви, но времето за планот за продажба се уште не е одредено, изјави министерот за индустрија Кочи Хагиуда.

Јапонија става во промет дел од нафтата од националните резерви

Опсервер - 24.11.2021

– Јапонија ќе насочин кон пазарот неколку стотици илјади килолитри нафта од националните резерви, но времето за планот за продажба се уште не е одредено, изјави министерот за индустрија Кочи Хагиуда.

Јапонија става во промет дел од нафтата од националните резерви

Вечер Прес - 24.11.2021

Јапонија ќе насочин кон пазарот неколку стотици илјади килолитри нафта од националните резерви, но времето за планот за продажба се уште не е одредено, изјави министерот за индустрија Кочи Хагиуда.

Бајден ќе искористи 50 милиони барели нафта од стратешките резерви

Пари - 24.11.2021

Американскиот претседател Џо Бајден во вторникот нареди ослободување на 50 милиони барели сурова нафта од стратешките резерви во обид да се намали цената на нафтата и да се намалат трошоците за енергија, во координација со другите големи ...

Бајден нареди ослободување на 50 милиони барели нафта од резервите

Денар - 24.11.2021

Американскиот претседател Џон Бајден денеска нареди ослободување на 50 милиони барели нафта од стратешките резерви на пазарот, во обид да се влијае на намалување на цените на енергенсот. Акцијата е наменета за светскиот енергетски пазар, но и за ...

Америка посегнува по стратешките резерви, со Кина и Индија во акција

Опсервер - 24.11.2021

Белата куќа објави дека ќе ослободи 50 милиони барели од американските стратешки нафтени резерви. Се одлучи на тој чекор со цел да ги намали цените на енергијата, во координирана акција со други земји, вклучувајќи ги Кина и Индија.