TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Укината е радиодифузната такса

МКД - 19.09.2017

Пратениците ги прифатија измените во Законот за аудио и аудио визуелни медиумски услуги со што се укина обврската на граѓаните и фирмите да плаќаат радиодифузна такса. За измените предложени од Владата гласаа 70 пратеници, ниту еден против и ...

Пратениците изгласаа: Од октомври нема да се плаќа радиодифузна такса

Кајгана - 19.09.2017

Од следниот месец граѓаните нема да плаќаат радиодифузна такса. Оваа давачка се укина со измена на Законот за аудио и аудио-визулени услуги за кој попладнево гласаа 70 пратеници и плус 20 со Бадентерово мнозинство.

Укината радиодифузната такса

А1 On - 19.09.2017

Собранието на Република Македонија денеска го донесе законот со кој се укинува плаќањето на радиодифузната такса. Измените на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги беа донесени по скратена постапка.

Укината радиодифузната такса

Сакам да кажам - 19.09.2017

Собранието ја укина радиодифузната такса, изгласувајќи ги измените на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, по скратена постапка, поднесен од Томислав Тунтев, Ејуп Аљими, Весел Мемеди.

Собранието ја укина радиодифузната такса

Фокус - 19.09.2017

Парламентот го изгласа предлот на законот за изменување на Законот за аудио и аудио визуелни медиумски услуги со што се укинува обврската на граѓаните и фирмите да плаќаат радиодифузна такса.

Од следниот месец граѓаните нема да плаќаат радиодифузна такса

Денар - 19.09.2017

Од следниот месец граѓаните нема да плаќаат радиодифузна такса. Оваа давачка се укина со измена на Законот за аудио и аудио-визулени услуги за кој попладнево гласаа 70 пратеници и плус 20 со Бадентерово мнозинство.

Донесен законот со кој се укинува радиодифузната такса

Вечер Прес - 19.09.2017

Собранието на Република Македонија денеска го донесе законот со кој се укинува плаќањето на радиодифузната такса. Измените на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги беа донесени по скратена постапка.

Во Собрание денеска законите за стечајците, за радиодифузната такса и за минималната плата

Мета - 18.09.2017

Собранието на Република Македонија на четвртото продолжение на 12. седница, денеска во скратена постапка ќе расправа за pредлог-законот за изменување на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, поднесен од пратениците Томислав Тунтев, Ејуп ...

Во првите 100 дена од новата Влада, министерството за финансии ја укина радиодифузната такса

Бизнис Вести - 18.09.2017

Во првите 100 дена од новата Влада, министерството за финансии ја укина радиодифузната такса. Погледнете ја пресконференцијата на министерот за ...

Донесен законот со кој се укинува радиодифузната такса

Сител - 19.09.2017

- Собранието на Република Македонија денеска го донесе законот со кој се укинува плаќањето на радиодифузната такса. Измените на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги беа донесени по скратена постапка.

Во Собрание денеска законите за стечајците, за радиодифузната такса и за минималната плата

Либертас - 18.09.2017

Собранието на Република Македонија на четвртото продолжение на 12. седница, денеска во скратена постапка ќе расправа за pредлог-законот за изменување на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, поднесен од пратениците Томислав Тунтев, Ејуп ...

Донесен законот со кој се укинува радиодифузната такса

Алфа - 19.09.2017

Собранието на Република Македонија денеска го донесе законот со кој се укинува плаќањето на радиодифузната такса. Собранието на Република Македонија денеска го донесе законот со кој се укинува плаќањето на радиодифузната такса.

Во Собрание денеска законите за стечајците, за радиодифузната такса и за минималната плата

iPortal - 18.09.2017

Собранието на Република Македонија на четвртото продолжение на 12. седница, денеска во скратена постапка ќе расправа за pредлог-законот за изменување на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, поднесен од пратениците Томислав Тунтев, Ејуп ...

Донесен законот со кој се укинува радиодифузната такса...

Н.Македонија - 19.09.2017

Донесен законот со кој се укинува радиодифузната такса Собранието на Република Македонија денеска го донесе законот со кој се укинува плаќањето на радиодифузната такса. Измените на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги беа донесени по ...

Донесен Законот со кој се укинува радиодифузната такса

Скопје24 - 19.09.2017

Собранието на Република Македонија денеска го донесе законот со кој се укинува плаќањето на радиодифузната такса. Измените на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги беа донесени по скратена постапка.

Донесен законот со кој се укинува радиодифузната такса

+инфо - 19.09.2017

Со законот се предвидува приходот, што досега го добиваше МРТ преку собирање на оваа давачка, да се финансира од државниот Буџет. Собранието денеска го донесе законот со кој се укинува плаќањето на радиодифузната такса.

Укината радиодифузната такса

Телма - 19.09.2017

Собранието на Република Македонија денеска го донесе законот со кој се укинува плаќањето на радиодифузната такса. Измените на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги беа донесени по скратена постапка.

Собранието изгласа закон: Нема веќе радиодифузна такса

Нова ТВ - 19.09.2017

Собранието на Република Македонија денеска го усвои законот со кој се укинува плаќањето на радиодифузната такса. Со законот се предвидува приходот што досега го добиваше МРТ преку собирање на оваа давачка, да се финансира од буџетот, во износ од 0,5 ...

Донесен законот со кој се укинува радиодифузната такса

ТВ21 - 19.09.2017

Собранието на Република Македонија денеска го донесе законот со кој се укинува плаќањето на радиодифузната такса. Измените на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги беа донесени по скратена постапка.

Донесен законот со кој се укинува радиодифузната такса

Либертас - 19.09.2017

Собранието на Република Македонија денеска го донесе законот со кој се укинува плаќањето на радиодифузната такса. Измените на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги беа донесени по скратена постапка.

Собранието го усвои Законот: Од први октомври се укинува радиодифузната такса

еМагазин - 19.09.2017

Собранието на Република Македонија денеска го донесе законот со кој се укинува плаќањето на радиодифузната такса. Измените на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги беа донесени по скратена постапка.

Донесен законот со кој се укинува радиодифузната такса

24 Вести - 19.09.2017

Собранието на Република Македонија денеска го донесе законот со кој се укинува плаќањето на радиодифузната такса. Измените на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги беа донесени по скратена постапка.

Собранието ја укина радиодифузната такса

Бриф - 19.09.2017

Собранието на Република Македонија денеска го донесе законот со кој се укинува плаќањето на радиодифузната такса. Измените на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги беа донесени по скратена постапка.

Донесен Законот за укинување на радиодифузна такса

Слободен Печат - 19.09.2017

По донесувањето на Законот за стечајни работници, Собранието го изгласа и Законот за укинување на радиодифузната такса. Измените на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги беа донесени по скратена постапка.

Донесен законот со кој се укинува радиодифузната такса

Стандард - 19.09.2017

Собранието на Република Македонија денеска го донесе законот со кој се укинува плаќањето на радиодифузната такса. Измените на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги беа донесени по скратена постапка.

Донесен законот со кој се укинува радиодифузната такса

Канал5 - 19.09.2017

Собранието на Република Македонија денеска го донесе законот со кој се укинува плаќањето на радиодифузната такса. Измените на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги беа донесени по скратена постапка.

Донесен законот со кој се укинува радиодифузната такса

Локално - 19.09.2017

Собранието на Република Македонија денеска го донесе законот со кој се укинува плаќањето на радиодифузната такса. Измените на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги беа донесени по скратена постапка.

Се укинува радиодифузната такса

Kumanovo News - 19.09.2017

„За“ гласаа 70 пратеници, а немаше „против“, ниту „воздржани“. За овој закон беше потребно и Бадинтерово мнозинство, а за гласаа 20 пратеници од немнозинските пратеници. Со законот се предвидува приходот, што досега го добиваше МРТ преку собирање на ...

Укината радиодифузната такса

Радио МОФ - 19.09.2017

Собранието на Република Македонија денеска по скратена постапка ги донесе измените на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, со кој се укинува плаќањето на радиодифузната такса.