TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Квебек ќе им наплаќа данок на невакцинираните

Иновативност - 14.01.2022

Властите на провинцијата Квебек во Канада одлучија да воведат здравствен данок за сите што одбиваат да се вакцинираат против корона вирусот без да имаат медицинско опревдание. Причината за тоа е што новиот бран на пандемијата ја преплави оваа ...

На таткото му е забрането да го гледа детето бидејќи не е вакциниран

Екран - 14.01.2022

Татко од Канада, кој не бил вакциниран против Ковид 19, привремено го изгубил правото да го гледа своето 12-годишно дете. Судијата пресудил дека неговите посети „не биле во најдобар интерес на детето“.

Татко изгубил право да го гледа своето дете, оти не бил вакциниран

Кумановски м. - 14.01.2022

Татко од Канада, кој не бил вакциниран против Ковид, привремено го изгубил правото да го гледа своето 12-годишно дете. Судот во Квебек одлучил дека неговите посети нема да бидат во најдобар интерес на детето, а одлуката е донесена по барањето на ...

Во Квебек се зголеми бројот на вакцинации по најавата за данок за невакцинирани

Канал5 - 13.01.2022

Откако канадските власти во Квебек објавија дека парично ќе ги казнат жителите кои не биле вакцинирани, тамошниот министер за здравство Кристијан Дубе објави дека е зголемен бројот на граѓани заинтересирани за првата доза на вакцината против корона.

Невакциниран Канаѓанец доби судска забрана да се гледа со син му

Сакам да кажам - 13.01.2022

Канаѓанец кој не е вакциниран против ковид-19 привремено го изгуби правото да се гледа со својот 12-годишен син. Судијата кажа дека посетите не би биле во најдобар интерес на детето. „Ова е прв случај родител да нема пристап до своето дете врз ...