TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Зошто во Унгарија не се наздравува со пиво

Курир - 16.03.2023

Во Унгарија нема наздравување на кригли, пишува welovebudapest.com, додавајќи дека се верува дека таквиот обичај влече корени откако Австријците ја прославиле победата над Унгарците во 1848 година во Виена, гласно наздравувајќи пиво и чукајќи чаши.

Во Унгарија не се наздравува со чаша

MakPress - 15.03.2023

Иако во голем дел од светот чукнувањето со чаши за здравица се смета за нормален чин - тоа не е случај во Унгарија. Таму тој потег често се смета за непочитување. Наздравување се случува кога за тоа има посебна причина, во чест на одредена личност ...

Во Унгарија не се наздравува со чаша

Канал5 - 15.03.2023

Иако во голем дел од светот чукнувањето со чаши за здравица се смета за нормален чин - тоа не е случај во Унгарија. Таму тој потег често се смета за непочитување. Наздравување се случува кога за тоа има посебна причина, во чест на одредена личност ...

Во Унгарија не се наздравува со чаша

Вечер Прес - 15.03.2023

Иако во голем дел од светот чукнувањето со чаши за здравица се смета за нормален чин – тоа не е случај во Унгарија. Таму тој потег често се смета за непочитување. Наздравување се случува кога за тоа има посебна причина, во чест на одредена личност ...

Во Унгарија не се наздравува со чаша

Сител - 16.03.2023

Иако во голем дел од светот чукнувањето со чаши за здравица се смета за нормален чин – тоа не е случај во Унгарија. Таму тој потег често се смета за непочитување. Наздравување се случува кога за тоа има посебна причина, во чест на одредена личност ...

Зошто во Унгарија не се наздравува со пиво

Пулс24 - 17.03.2023

Наводно, после тоа Унгарците рекле дека нема да наздрават со пиво уште 150 години, а иако поминале годините, Унгарците се уште пијат пиво во тишина. Но, тие ќе наздрават со други алкохолни пијалоци, како вино или палинка, додека ги држат очите ...