TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во слободните индустриски зони досега инвестирани 50 милиони евра, приходите за 10 милиони помалку!

Алсат-М - 11.06.2021

Странските инвеститори кои ќе инсистираат да изградат фабрика во скопските индустриски зони ќе добијат помалку државна помош, од оние кои ќе инвестираат во зоните од внатрешноста на Македонија.

Деспотовски: Резултатот кој го очекуваме е да имаме повеќе компании надвор од главниот град

Канал5 - 11.06.2021

Сите граѓани на Македонија не ги чувствуваат истите бенефити од странските инвестиции како граѓаните на скопскиот регион. Причината според директорот на ТИРЗ Јован Деспотовски е вреднувањето на земјиштето врз основ на приходите, а според анализите ...

Преку привлекување странски инвеститори до порамномерен регионален развој

Frontline - 11.06.2021

Дирекцијата за технолошко индустриски развојни зони воведе нов пристап во поттикнувањето на странските инвестиции кој подразбира не само да се донесат инвестиции со подобар квалитет, туку и инвестиции од кои придобивки ќе имаат сите граѓани преку ...

НОВИНА ЗА СТРАНСКИТЕ ИНВЕСТИТОРИ: Компаниите што ќе ги бараат скопските зони, ќе добиваат помала државна помош од оние ...

Фактор - 11.06.2021

Државата воведува новини во субвенционирањето на странските инвеститори. Отсега па натаму странските компании што сакаат да вложуваат во зоните во Скопје, ќе добиваат помала државна помош од инвеститорите кои ќе вложуваат во другите градови од ...

Преку привлекување странски инвеститори до порамномерен регионален развој

Бизнис Вести - 11.06.2021

Дирекцијата за технолошко индустриски развојни зони воведе нов пристап во поттикнувањето на странските инвестиции кој подразбира не само да се донесат инвестиции со подобар квалитет, туку и инвестиции од кои придобивки ќе имаат сите граѓани преку ...

Поголеми бенефиции за странските компании што ќе инвестираат надвор од Скопје

Независен - 11.06.2021

Дирекцијата за технолошко индустриски развојни зони воведе нов пристап во поттикнувањето на странските инвестиции кој подразбира не само да се донесат инвестиции со подобар квалитет, туку и инвестиции од кои придобивки ќе имаат сите граѓани преку ...

Странските компании во скопските економски зони ќе добиваат помала државна помош од оние во другите градови

Република - 11.06.2021

Државата воведува новини во субвенционирањето на странските инвеститори. Отсега па натаму странските компании што сакаат да вложуваат во зоните во Скопје, ќе добиваат помала државна помош од инвеститорите кои ќе вложуваат во другите градови од ...

Преку привлекување странски инвеститори до порамномерен регионален развој

Вечер Прес - 11.06.2021

Дирекцијата за технолошко индустриски развојни зони воведе нов пристап во поттикнувањето на странските инвестиции кој подразбира не само да се донесат инвестиции со подобар квалитет, туку и инвестиции од кои придобивки ќе имаат сите граѓани преку ...