TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Министерот за животна средина Нуредини се сретна со францускиот амбасадор Тимоние

Макфакс - 12.07.2019

Mинистерот за животна средина и просторно планирање, Насер Нуредини се сретна со aмбасадорот на Франција Н. Е. Кристијан Тимоние. На средбата беше потврдена досегашната поддршка и соработка од страна на Франција, како и заложбата за понатамошно ...

Нуредини: Нема што да измислувам во екологијата, ќе ги следам примерите на успешните земји

Мета - 12.07.2019

Дали знаете дека сте министер за животна средина во земја која е најзагадена во Европа, го прашаа новинарите новиот министер за животна средина Насер Нуредини на првата средба со медиумите откако стапи на должност.

Нуредини: Cите ќе мораме да ги смениме навиките за да имаме почиста околина

Слободен Печат - 11.07.2019

Министерот истакна дека повеќе сака да дејствува, отколку да зборува, па затоа рече дека нема да даде празни зборови и бескрајни ветувања, туку дека ќе работи напорно и паметно. Новиот министер за животна средина и просторно планирање, Насер ...

Нуредини: Ќе се погрижам да се соочиме со нашите еколошки проблеми

Независен - 11.07.2019

Сакам да помогнам да се изгради Северна Македонија каде што родителите не треба да ја напуштат земјата за да најдат добра иднина за своите деца, каде што младите можат да учествуваат во модерна и зелена економија, економија која води кон напредок и ...

Франција ќе не поддржи да го зачуваме Охрид на листата на УНЕСКО

+инфо - 12.07.2019

Mинистерот за животна средина и просторно планирање, Насер Нуредини оствари работна средба со aмбасадорот на Франција, Кристијан Тимоние, информира министерството. На средбата беше потврдена досегашната поддршка и соработка од страна на Франција, ...

Нема да измислувам нови методи, ќе ги следам позитивните примери како Љубљана, вели министерот за екологија Насер ...

Сакам да кажам - 12.07.2019

Новиот министер за животна средина Насер Нуредини е свесен дека проблемите во неговиот сектор се големи, но вели дека не планира да измислува нови методи, туку да ги следи примерите на успешните, споменувајќи ја Љубљана како позитивен пример со ...

Нуредини: Ќе се погрижам да се соочиме со нашите еколошки проблеми

24Инфо - 11.07.2019

Сакам да помогнам да се изгради Северна Македонија каде што родителите не треба да ја напуштат земјата за да најдат добра иднина за своите деца, каде што младите можат да учествуваат во модерна и зелена економија, економија која води кон напредок и ...

Министерот за животна средина Нуредини се сретна со францускиот амбасадор Тимоние

Н.Македонија - 12.07.2019

Mинистерот за животна средина и просторно планирање, Насер Нуредини се сретна со aмбасадорот на Франција, Кристијан Тимоние. На средбата беше потврдена досегашната поддршка и соработка од страна на Франција, како и заложбата за понатамошно развивање ...

Нуредини: Ќе се погрижам да се соочиме со нашите еколошки проблеми

Локално - 11.07.2019

Сакам да помогнам да се изгради Северна Македонија каде што родителите не треба да ја напуштат земјата за да најдат добра иднина за своите деца, каде што младите можат да учествуваат во модерна и зелена економија, економија која води кон напредок и ...

Нуредини – Тимоние: Франција ќе не поддржи во напорите за зачувување на Охрид на листата на УНЕСКО

1tv - 12.07.2019

Mинистерот за животна средина и просторно планирање, Насер Нуредини оствари работна средба со францускиот aмбасадор Кристијан Тимоние на која е потврдена досегашната поддршка и соработка од страна на Франција, како и заложбата за понатамошно ...

Новиот министер за животна средина посебен акцент ќе стави на селектирањето отпад

+инфо - 11.07.2019

Ова го истакна денеска новиот министер за животна средина и просторно планирање Насер Нуредини на средба со новинари. – Сакам да се погрижам да се соочиме со нашите еколошки проблеми за да оствариме најдобра иднина за нашите деца.

Нуредини – Тимоние: Франција ќе не поддржи во напорите за зачувување на Охрид на листата на УНЕСКО

Слободен Печат - 12.07.2019

Како што соопшти МЖСПП, амбасадорот Тимоние посебно ја истакна спремноста на Франција да ја поддржи нашата држава во исполнување на критериумите за зачувување на Охрид на листата на УНЕСКО (чие седиште е во Париз), како светско културно и природно ...

Нуредини: Ќе се погрижам да се соочиме со нашите еколошки проблеми

Press24 - 11.07.2019

Сакам да помогнам да се изгради Северна Македонија каде што родителите не треба да ја напуштат земјата за да најдат добра иднина за своите деца, каде што младите можат да учествуваат во модерна и зелена економија, економија која води кон напредок и ...

Министерот за животна средина Нуредини се сретна со францускиот амбасадор Тимоние

Точка - 12.07.2019

Mинистерот за животна средина и просторно планирање, Насер Нуредини се сретна со aмбасадорот на Франција Н. Е. Кристијан Тимоние. На средбата беше потврдена досегашната поддршка и соработка од страна на Франција, како и заложбата за понатамошно ...

Нуредини: Ќе се погрижам да се соочиме со нашите еколошки проблеми

Либертас - 11.07.2019

Сакам да помогнам да се изгради Северна Македонија каде што родителите не треба да ја напуштат земјата за да најдат добра иднина за своите деца, каде што младите можат да учествуваат во модерна и зелена економија, економија која води кон напредок и ...

Нуредини- Тимоние: Франција ќе не поддржи во напорите за зачувување на Охрид на листата на УНЕСКО

24Инфо - 12.07.2019

Mинистерот за животна средина и просторно планирање, Насер Нуредини оствари работна средба со францускиот aмбасадор Кристијан Тимоние на која е потврдена досегашната поддршка и соработка од страна на Франција, како и заложбата за понатамошно ...

Новиот министер за животна средина најави дека ќе ги реши еколошките проблеми

Фокус - 11.07.2019

Сакам да помогнам да се изгради Северна Македонија каде што родителите не треба да ја напуштат земјата за да најдат добра иднина за своите деца, каде што младите можат да учествуваат во модерна и зелена економија, економија која води кон напредок и ...

Нуредини – Тимоние: Франција ќе не поддржи во напорите за зачувување на Охрид на листата на УНЕСКО

Либертас - 12.07.2019

Mинистерот за животна средина и просторно планирање, Насер Нуредини оствари работна средба со францускиот aмбасадор Кристијан Тимоние на која е потврдена досегашната поддршка и соработка од страна на Франција, како и заложбата за понатамошно ...

Нуредини: Ќе се погрижам да се соочиме со нашите еколошки проблеми

1tv - 11.07.2019

Сакам да помогнам да се изгради Северна Македонија каде што родителите не треба да ја напуштат земјата за да најдат добра иднина за своите деца, каде што младите можат да учествуваат во модерна и зелена економија, економија која води кон напредок и ...

Нуредини – Тимоние: Франција ќе не поддржи во напорите за зачувување на Охрид на листата на УНЕСКО

Опсервер - 12.07.2019

Mинистерот за животна средина и просторно планирање, Насер Нуредини оствари работна средба со францускиот aмбасадор Кристијан Тимоние на која е потврдена досегашната поддршка и соработка од страна на Франција, како и заложбата за понатамошно ...

Нуредини: Ќе се погрижам да се соочиме со нашите еколошки проблеми

Опсервер - 11.07.2019

Сакам да помогнам да се изгради Северна Македонија каде што родителите не треба да ја напуштат земјата за да најдат добра иднина за своите деца, каде што младите можат да учествуваат во модерна и зелена економија, економија која води кон напредок и ...

Нуредини – Тимоние: Франција ќе не поддржи во напорите за зачувување на Охрид на листата на УНЕСКО

Локално - 12.07.2019

Mинистерот за животна средина и просторно планирање, Насер Нуредини оствари работна средба со францускиот aмбасадор Кристијан Тимоние на која е потврдена досегашната поддршка и соработка од страна на Франција, како и заложбата за понатамошно ...

Нуредини – Тимоние: Франција ќе не поддржи во напорите за зачувување на Охрид на листата на УНЕСКО

PressingTV - 12.07.2019

Mинистерот за животна средина и просторно планирање, Насер Нуредини оствари работна средба со францускиот aмбасадор Кристијан Тимоние на која е потврдена досегашната поддршка и соработка од страна на Франција, како и заложбата за понатамошно ...